slot-feylaz-1

VK Sportphoto

Nieuws

"Van het spelen van wedstrijden word je ontzettend fit"

Van de redactie

Het is al maart en Feyenoord strijd nog mee op drie fronten om de prijzen. De Rotterdammers zijn koploper in de Eredivisie, spelen in de achtste finale van de Europa League en behaalden gisteren de halve finale van de KNVB Beker. Titelconcurrenten Ajax en PSV werden in Europa uitgeschakeld en hopen dat het volle programma van de Rotterdammers gaat zorgen voor vermoeidheid. 

Slot ziet het echter geen voortekenen, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. “Wij zijn nog fit. Het is ook maar waar je het aan afleidt. Ik zag tegen Heerenveen dat ze in de laatste twintig minuten nog gewoon de kracht en energie hebben om het verschil te maken.”

De trainer van Feyenoord waakt er voor dat zijn elftal vermoeidheid wordt aangepraat. “Als je de frisheid wil afleiden aan ons spel, dat gaat altijd een beetje met ups en downs. We hebben een stabiele basis, maar ik heb al vaker gezegd dat wij geen Napoli zijn. Maar als je de tweede helft tegen Heerenveen zag hoe wij de opbouw vorm wisten te geven, dat was meer dan prima. Dat we niet de ene na de andere kans bij elkaar spelen, dat is niet nieuw.”

Slot ziet het naderende zware Europese tweeluik tegen Sjachtar Donetsk juist als een voordeel. “Van het spelen van wedstrijden word je ontzettend fit. Als je tenminste geen blessures oploopt. We kweken echt enorm veel inhoud. Het kan een voordeel zijn als het op de fitheid van spelers aankomt. Tegen Sjachtar spelen we deze maand ook weer op een hoog niveau. Daar kun je geïnspireerd door raken als speler.”

Delen

Reacties

Slimme Slot, weet dat hij niks aan dat drukke programma kan doen en benadrukt het mogelijke voordeel.
Wat heerlijk om nu een trainer te hebben die vanuit vertrouwen werkt.
Eigenlijk het tegenovergestelde van Dick Advocaat. Die is zo angstig dat ie met een B team naar PSV gaat.
Zet er gewoon Shakhtar neer😜