feyenoord-ajax-1-1-jim-breeman-sports-photography-20

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Hooijdonk: “Je gaat naar een voetbalwedstrijd, niet naar Oekraïne”

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk heeft zich gestoord aan de netten die tijdens de Klassieker rondom het veld in De Kuip waren gezet. Dat vertelt hij bij NOS.

“Ik had last van die netten”, zo zegt de oud-Feyenoorder die snapt dat ze ook aan de kant van de televisiecamera stonden. “Zeg je anders tegen die kant, jullie mogen niet gooien?”

Van Hooijdonk snapt het besluit om ze te plaatsen. “Feyenoord heeft in het verleden zoveel problemen gehad doordat er dingen op het veld zijn gegooid, dat ze er nu voor hebben gezorgd dat er niks meer op het veld gegooid kan worden. Het is een maatregel die niemand toejuicht. Puur kijkend naar de club kan je zeggen dat zij er alles aan hebben gedaan. Ook gezien het voortraject met bijvoorbeeld het aankomen van de spelersbus van Ajax.”

Van Hooijdonk – zelf aanwezig in het stadion – zag meer veiligheidsmaatregelen. “Het leek wel een bastion buiten De Kuip. Ik vond het vreselijk om te zien. Je gaat naar een voetbalwedstrijd. Je zit niet in Oekraïne.”

Delen

Reacties

De noodzaak van die netten is zo triest dat ik de praktische consequenties eigenlijk klein bier vind. Feyenoord zal nog veel meer aandacht moeten besteden en beleid moeten ontwikkelen om het gedrag van een deel van de achterban te veranderen of van die achterban af te komen.
Met terugwerkende kracht waren de uitspraken van Te Kloese en De Wolf in het AD, goed bedoeld maar slecht verwoord. Je handhaaft er namelijk het opgefokte karakter van het gedrag mee. Net zoals eerder uitspraken van bv Schelvis en Borst over de charme van het zgn. rauwe randje. De realiteit is nl dat de grootste tegenstander van Feyenoord in de eigen achterban zit en niet in de hoofd-, licht- of kaasstad.