van-wonderen

VK Sportphoto

Nieuws

Van Wonderen: “In De Kuip komen blijft iets bijzonders”

Van de redactie

Zaterdagavond speelt Feyenoord zijn tweede competitieduel tegen SC Heerenveen. De trainer van de Friezen heeft een sterk Feyenoord verleden. Kees van Wonderen speelde tussen 1996 en 2004 meer dan 200 competitieduels voor de Rotterdammers. Hij werd er onder andere landskampioen en won de UEFA Cup.

In gesprek met RTV Rijnmond geeft de oud Feyenoorder aan onder de indruk te zijn van het huidige Feyenoord. “Ik heb de wedstrijd tegen Vitesse gezien. Het zag er goed uit. Ook Vitesse had het goed voor elkaar. Het ziet er naar uit dat Feyenoord weer een heel stabiel geheel heeft welke om kan gaan met tegenslag. Ze hebben ook wel mogelijkheden om spelers aan te trekken. Dan zit je wel in een andere vijver dan wij, om kwaliteit binnen te halen,” begint de 53-jarige trainer van SC Heerenveen die deze zomer overkwam van Go Ahead Eagles.

“In De Kuip komen blijft iets bijzonders, het is een fantastisch stadion. We hebben daar een hele mooie tijd gehad met mooie ervaringen. Alleen nu kom je daar op een andere manier binnen en wil je je huid zo duur mogelijk verkopen als trainer van Heerenveen. Maar het is leuk weer herkenbare zaken te zien als je het stadion binnenloopt,” vervolgt hij.

Of Heerenveen kans maakt tegen de Rotterdammers in De Kuip geeft Van Wonderen het volgende aan: “Je hebt altijd kansen. Het klinkt misschien gek en het resultaat is belangrijk, maar ik ben nog niet zo bezig met resultaten najagen. Je bent op dit moment veel meer bezig met het ontdekken van spelers en zodanig de radartjes op de goede manier zien te krijgen dat het elftal gaat draaien zodat je het beste uit spelers haalt. Het gevolg daarvan is dat je uiteindelijk punten gaat halen en beter gaat voetballen.”

Delen

Reacties

Mag van mij over een paar jaar Slot komen opvolgen!
Ik hoop dat hij het goed gaat doen bij Heerenveen. Zie in hem een toekomstig Feyenoord trainer
Altijd jammer gevonden dat hij niet behouden is voor Feyenoord na zijn spelers carrière. Dit zijn dus het type (oud)spelers die je aan je club moet binden in een andere functie.
Geen kwaad woord over van Wonderen, maar “Vitesse had het ook goed voor elkaar” ??
Welke wedstrijd heeft hij gekeken dan?
Hij bedoelt vergeleken de voorbereiding want in de voorbereiding had vitesse verloren tegen een griekse club die 12e staat die nog met vanaf minuut 17 met 10 man speelde
Oke, Vergeleken daarmee was het iets beter.. ze begonnen wel redelijk maar zeker tweede helft viel het helemaal uit elkaar. Had Feyenoord vol door gegaan, hadden ze er 8 of 9 kunnen maken.
Had toch ook het idee dat wij er fysiek veel beter op stonden in die tweede helft en het daarom uit elkaar viel bij hun.