dsc00282

Foto: 1908.nl | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Veiling van oude stadionlampen van start

Van de redactie

De lichtmasten en kapverlichting van De Kuip zijn de afgelopen periode voorzien van nieuwe lampen. Het stadion stapt hiermee over op LED-verlichting, wat in onder meer financieel en technisch opzicht veel voordelen biedt. De oude, vervangen lampen van de lichtmasten worden aangeboden in een online veiling.

Met de veiling krijgen supporters de kans om een historisch item te bemachtigen. De lichtmasten van De Kuip hebben een iconische status in Rotterdam en zijn onlosmakelijk verbonden aan vele magische (voetbal)avonden. Bij de veiling gaat het niet alleen om de lamp zelf, maar ook het zogeheten armatuur eromheen. Dit is voor iedere Feyenoorder een unieke kans om een stukje historie van De Kuip in huis te halen.

De veiling loopt vanaf vandaag (dinsdag) t/m 12 december via het platform van MatchWornShirts, waar de afgelopen seizoenen meermaals gedragen wedstrijdshirts van Feyenoord-spelers onder de virtuele hamer zijn gegaan. De volledige opbrengst komt ten goede aan de Feyenoord Foundation. In totaal worden er 200 lampen van ongeveer 15kg per stuk geveild. Let op: de lampen kunnen niet meer aangesloten worden en niet alle lampen zijn nog in volledig goede staat en/of onbeschadigd.

Meebieden op de stadionlampen kan vanaf 94 euro per stuk, als verwijzing naar 1994; het jaar van de renovatie van De Kuip. Kopers kunnen zich vanaf 14 t/m 23 december met het juiste ophaalbewijs melden bij de receptie van het Maasgebouw. Via de autopoort zal eenmalig toegang worden verleend tot het stadionterrein om de lamp en het echtheidscertificaat in ontvangst te nemen.

Wil jij een unieke stadionlamp bemachtigen? Bied dan mee via deze link.

Delen

Reacties

Kameraden. Ik heb uit emotie een bod gedaan op lamp 85, maar nu ik er goed over nadenk is het teveel geld wat ik eigenlijk niet kan missen 😔 Mocht er iemand meer dan 250 euro willen bieden op een lamp, overweeg dan lamp 85 aub.
@FTM:

Off topic: Nog steeds geen enkel Feyenoord nieuws of TT

Hoe zit t met de TM ipv TD?

Niks van bekend nog?

Zo waar eindelijk iedereen die ze mond kan houden of gaat er volgende week toch wat lekken?
Nee, er zijn nog geen beslissingen genomen
Als ze maar niet voor donny gaan :-(
Wordt wel al lekker geboden💰