nk202482620240826-nka2109

Series

Verhuurde Feyenoorders: Haen scoort eerste goal; matige speelronde voor huurlingen

Stan

Bijna overal is het nieuwe voetbalseizoen weer van start en dat betekent dat ook de Feyenoord-huurlingen wederom in actie kwamen. Een goede speelronde kan het niet genoemd worden voor het huurgezelschap, gezien alleen Milan Hokke zijn ploeg, vanaf de bank, zag winnen. Lichpuntje was het eerste doelpunt van Devin Haen voor FC Dordrecht.

Mimeirhel Benita & Shiloh 't Zand: Heracles Almelo - Willem II (1-1)
In eigen huis ging Heracles Almelo zondag opzoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Met het tot nu toe verrassende Willem II als tegenstander, zal dat niet zomaar gaan, maar is een overwinning geen utopie. Net als in de eerste twee competitieduels heeft trainer Erwin van de Looi ook tegen de club uit Tilburg een basisplaats voor Mimeirhel Benita en Shiloh ’t Zand, die het hele duel in actie komen. Laatstgenoemde speelt een belangrijke rol als de Heraclieden na 33 minuten op voorsprong komen. ’t Zand levert de voorassist op de goal die uiteindelijk door Juho Talvitie van dichtbij wordt binnengetikt.

Lang kan Heracles echter niet van de voorsprong genieten. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer is het namelijk Willem II-middenvelder Jesse Bosch die een afvallende bal uit de corner geweldig binnen poeiert. In de tweede helft gaan beide ploegen dan op zoek naar het doelpunt dat de voorsprong zal opleveren. Vooral de thuisploeg is daar dicht bij als onder andere ’t Zand twee keer gevaarlijk uithaalt. De tweede poging van de Feyenoord-huurling, een vrije trap van halverwege de helft van de tegenstander, maakt daarbij de meeste indruk. Ondanks dat gevaar wordt er niet meer gescoord en eindigt het duel 1-1.

Ilias Sebaoui: sc Heerenveen -
Het sc Heerenveen van Ilias Sebaoui kwam afgelopen speelronde niet in actie. Het duel met FC Twente dat aanvankelijk gepland stond is verplaatst vanwege de mogelijke Europese verplichtingen die de Tukkers doordeweeks hadden kunnen hebben.

Leo Sauer: NAC Breda – FC Utrecht (1-2)
Bij NAC ontrbreekt Sauer nog altijd met een lichte kwetsuur. Waar zijn tijdelijke werkgever vorige week verrassend wist af te rekenen met Ajax, leek het afgelopen weekend weer te stunten tegen Utrecht. Twee doelpunten in de extra tijd van spits Noah Ohio kregen het publiek in het Rath Verlegh echter stil en lieten NAC met lege handen achter.

Korede Osundina, Devin Haen & Gabriele Parlanti: Jong AZ - FC Dordrecht (3-1)
FC Dordrecht reisde maandagavond af naar Alkmaar om het daar op te nemen tegen de hoogste jeugdploeg van AZ. Het ‘jong team’ won eerder in het seizoen al verrassend met 6-1 van Roda JC, maar kregen een week later 6-0 klop van FC Den Bosch. Kortom, het was moeilijk te voorspellen wat De Schapekoppen stond te wachten. Na een redelijk gelijkgaande eerste helft krijgt Devin Haen de kans om Dordrecht op voorsprong te zetten via een strafschop. De van Feyenoord gehuurde spits faalt echter, als hij zijn penalty gestopt ziet worden door AZ-keeper Daniël Deen.

In de tweede helft krijgt Haen alsnog zijn eerste doelpunt van het seizoen. Vlak na de 1-0 van Jong AZ trekt hij de stand met een knappe aanname en een schot in de korte hoek weer gelijk. Ruim tien minuten later zijn het toch weer de Alkmaarders die op een 2-1 voorsprong komen en in de 85e minuut wordt met de 3-1 de wedstrijd op slot gegooid. Dordrecht, waar ook Osundina meedeet, maar Parlanti wederom ontbrak in de selectie,  verliest van Jong AZ.

Milan Hokke: ADO Den Haag - FC Volendam (2-1)
Voor Milan Hokke en ADO Den Haag stond vrijdagavond het mooi affiche met FC Volendam op het programma. De Feyenoord-huurling kon daar echter maar weinig van genieten, gezien hij geen minuten kreeg van trainer Darije Kalezić. Toch zal hij blij zijn geweest met de 2-1 winstpartij van de Hagenezen op de club uit het vissersdorp.

Thomas van den Belt: CD Castellón – Real Oviedo (0-0)
Castellón, waar Thomas van den Belt dit seizoen speelt, is er ook in het tweede duel niet in geslaagd een overwinning te boeken. Zoals gewend van Dick Schreuder was zijn ploeg behoorlijk dominant met maar liefst 17 schoten en een balbezitpercentage van 60 procent, terwijl het uitspelende Oviedo niet één schot op goal kreeg geproduceerd. Het mag dan ook een klein wonder genoemd worden dat Castellón er niet in slaagde te scoren. Van den Belt viel na 70 minuten in, maar kon daar geen verandering in brengen.

Antef Tsoungui: KVC Westerlo – OH Leuven (1-1)
Ook tijdens het tweede duel dat Leuven speelt sinds de komst van Antef Tsoungui, zit de Belgische verdediger 90 minuten op de bank. Vanaf daar zag hij hoe beide teams in het eerste kwart van de wedstrijd trefzeker zijn, waarmee ook gelijk de 1-1 eindstand tussen Westerlo en Leuven op het scorebord staat.