Pro Shots

Series

Verhuurde Feyenoorders • Basisdebuut Leo Sauer, Shiloh 't Zand Man of the Match

Karst

Na een korte onderbreking voor de interlandperiode zijn de verhuurde Feyenoorders weer volop in actie. Leo Sauer maakte zijn basisdebuut voor NAC Breda, Shiloh 't Zand werd bekroond tot Man of the Match, en Ilias Sebaoui ging met 9-1 hard onderuit in Alkmaar.

Jaden Slory, Korede Osundina, Devin Haen & Gabriele Parlanti • FC Eindhoven - Dordrecht (0-0)
FC Dordrecht kwam in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de Lichtstad wisten de Schapekoppen niet te scoren en staan nu op acht punten uit vijf wedstrijden. De voorhoede bestond volledig uit verhuurde Feyenoorders: Jaden Slory begon als linksbuiten, Korede Osundina als rechtsbuiten en Devin Haen in de spits. Ook oud-jeugdspelers Sem Valk en Joep van der Sluijs stonden in de basis bij FC Dordrecht. Gabriele Parlanti zat wederom niet bij de selectie.

Thomas van den Belt • UD Castellón - Cádiz (1-3)
Van den Belt heeft in zijn eerste weken in Spanje meteen kennisgemaakt met LaLiga2. De verhuurde Feyenoorder verloor afgelopen weekend met 1-3 van Cádiz. De 23-jarige middenvelder begon in de basis, maar werd na 67 minuten gewisseld door trainer Dick Schreuder. Het gepromoveerde UD Castellón staat na vier wedstrijden op de zeventiende plaats.

Leo Sauer • NAC Breda - Fortuna Sittard (1-0)
Leo Sauer maakte afgelopen weekend zijn basisdebuut voor NAC Breda. In de 1-0 overwinning op Fortuna Sittard begon de Slowaakse aanvaller in de basis en maakte hij een goede indruk. In de 66e minuut werd Sauer vervangen door Adam Kaied.

Milan Hokke • FC Den Bosch - ADO Den Haag (2-0)
ADO Den Haag ging afgelopen vrijdag op bezoek in 's-Hertogenbosch. De 20-jarige verdediger Milan Hokke begon in de basis tegen FC Den Bosch, maar werd in de rust vervangen door Sekou Sylla. ADO wist geen indruk te maken en verloor met 2-0, met beide doelpunten op naam van Torles Knoll. De club uit de hofstad is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen en staat met vijf punten uit vijf wedstrijden op de 17e plaats. Vanavond speelt ADO Den Haag op De Herdgang tegen Jong PSV.

Ilias Sebaoui • AZ - sc Heerenveen (9-1)
Het sc Heerenveen van Ilias Sebaoui en Robin van Persie had een minder succesvol weekend. De Friezen verloren met grote cijfers van AZ in Alkmaar: 9-1, de grootste zege in de clubhistorie van AZ. Sebaoui speelde zeventig minuten, maar wist niet te scoren.

Shiloh 't Zand & Mimeirhel Benita • Heracles Almelo - Almere City (0-0)
Mimeirhel Benita en Shiloh 't Zand hadden een doelpuntloze avond tegen Almere City. In het Asito Stadion eindigde de wedstrijd in 0-0. Beide spelers speelden de volle negentig minuten voor de ploeg uit Almelo, en 't Zand maakte de beste indruk van alle spelers op het veld. Zijn prestatie werd beloond met de titel Man of the Match.