Pro Shots

Series

Verhuurde Feyenoorders: Slory blinkt weer uit; Wålemark scoort in Poolse topper

Moreno

Feyenoord heeft dit jaar weer flink wat spelers verhuurd om ervaring op te doen op het hoogste niveau, of elders speelminuten te maken. Deze spelers verliezen wij natuurlijk niet uit het oog. We blikken terug op de wedstrijden die de Feyenoord-huurlingen dit weekend speelden, met deze week een wederom uitblinkende Jaden Slory bij FC Dordrecht, en Patrik Wålemark, die zijn ploeg in de Poolse topper naar de winst hielp.

Jaden Slory, Korede Osundina, Devin Haen, Gabriele Parlanti
VVV-Venlo - FC Dordrecht (2-3)
FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 2-3 weten te winnen. De Feyenoord-huurlingen waren van cruciaal belang voor Dordt; bij de 1-1 gaf Jaden Slory voor en kopte Korede Osundina binnen, maar deed dat via het hoofd van een VVV'er. Zo kwam het doelpunt officieel niet op naam van Osundina en mocht Slory ook geen assist bijschrijven, maar wij geven hem aan de beide Feyenoord-huurlingen. Vlak erna kwam VVV met tien man te staan, maar toch kwam Dordrecht wederom achter. Ondanks dat wonnen de Schapekoppen, en wist Jaden Slory weer eens flink zijn stempel te drukken. Hij nam de 2-2 en 2-3 voor zijn rekening.

Slory speelde de hele wedstrijd, terwijl Osundina en Devin Haen werden gewisseld. Gabriele Parlanti mocht twintig minuten voor tijd zijn opwachting maken.

Ilias Sebaoui
N.E.C. - SC Heerenveen (3-0)
Het Heerenveen van Robin van Persie, met Sebaoui in de basis, verloor kansloos van N.E.C. en kwam er totaal niet aan te pas. Hoewel Sebaoui mocht starten van Van Persie, lukte er weinig bij de buitenspeler. Dat kwam hem op een wisselbeurt te staan in de rust. Ook zonder de Belg ging het niet veel beter.

Mimeirhel Benita, Shiloh ’t Zand
Heracles Almelo - Ajax (3-4)
Het was misschien wel de meest spectaculaire wedstrijd van het Eredivisieweekend; Benita en 't Zand traden aan tegen Feyenoords aartsrivaal Ajax. De Almeloërs begonnen sterk en kwamen twee keer op voorsprong. Mimeirhen Benita en Shiloh 't Zand speelden beiden een prima pot, maar tot punten leidde het helaas voor hen niet. Beide spelers werden tegelijkertijd gewisseld, in minuut 64.

Leo Sauer
PEC Zwolle - NAC Breda (1-2)
Leo Sauer had een belangrijke rol in de winstpartij van NAC Breda op bezoek in Zwolle. De linkeraanvaller dribbelde erop los en was een plaag voor de Zwolse defensie. Hij voerde tijdens de wedstrijd de meeste dribbels uit van alle spelers op het veld, en won ook nog eens de meeste duels. Tot een doelpunt of assist leidde het niet, maar toch was Sauer misschien wel de gevaarlijkste man op het veld. In minuut 84 was de pijp leeg voor de Slowaak, die derhalve werd gewisseld.

Ezequiel Bullaude
Willem II - Fortuna Sittard (0-0)
De Argentijn stond wederom in de basis bij Fortuna. Deze keer weliswaar wat meer vanaf de linkervleugel, wat niet de favoriete positie is van Bullaude. Hij kreeg nog een goede kans om Fortuna op voorsprong te schieten, maar schoot naast. In minuut zeventig werd hij naar de kant gehaald, maar aan de score veranderde niks meer.

Marcus Pedersen
Cagliari - Torino (3-2)
Marcus Pedersen begon de vorige wedstrijden in de basis bij Torino, maar was dit weekend ziek. Hij zat dus niet bij de wedstrijdselectie van een opnieuw nipt verliezend Torino.

Thomas van den Belt
CD Castellon - Levante (2-0)
Met invaller Thomas van den Belt won CD Castellon van Levante. De Zwollenaar begon op de bank bij het elftal van Dick Schreuder en viel in minuut 69 in. Castellon bezet plaats vijf in LaLiga 2, met slechts twee puntjes achterstand op de nummer twee. Vanavond komen Van den Belt en co weer in actie. Granada is de opponent, en heeft evenveel punten als Castellon.

Patrik Wålemark
Cracovia Krakow - Lech Poznan (0-2)
De Zweed kende weer eens een heerlijke dag in Polen, waar hij zich als een vis in het water lijkt te voelen. In de topper tegen Cracovia, dat gedeeld tweede stond, won Lech overtuigend met 0-2. Wålemark scoorde de 0-2, wat alweer zijn vierde doelpunt betekent in zes duels. Lech Poznan gaat nog altijd fier aan kop van de Ekstraklasa.

Mikki van Sas
FC Den Bosch - Vitesse (4-2)
Van Sas moet de 19-jarige Tom Bramel uit de eigen opleiding van Vitesse nog altijd voor zich dulden. Het betekent Dat de uitleenbeurt van de doelman nog altijd niet is wat hij en Feyenoord ervan hadden gehoopt.

Marcos López
FC Kopenhagen - Vejle Boldklub (3-1)
Een moeizame overwinning voor Kopenhagen, dat na twee wedstrijden zonder zege weer eens drie punten pakt. De Peruviaanse linksback stond in tegenstelling tot de voorgaande duels niet in de basis. Een systeemwissel - trainer Jacob Neestrup ging van een formatie met wingbacks naar een formatie met vier verdedigers - kostte hem naar verwachting de kop. López kwam dit weekend geen minuut in actie.

Neraysho Kasanwirjo
Kilmarnock - Rangers FC (1-0)
Een verrassende nederlaag voor Rangers FC tegen Kilmarnock, dat voorafgaand aan het duel laagvlieger was in de Schotse Premier League. Kasanwirjo mocht invallen van coach Philippe Clement. In de 79e minuut kwam hij het veld in, maar kon niet voorkomen dat Kilmarnock-spits Watkins drie minuten voor tijd de 1-0 binnenschoot.

Milan Hokke en Antef Tsoungui komen de komende maanden in verband met een knieblessure niet in actie bij respectievelijk ADO Den Haag en OH Leuven.