feyenoord-psv-alexandersl-56

@alexander.santoslima

Europees

Vermoedelijke opstelling: Slot kiest voor drie buitenspelers voorin

Moreno

Morgen wacht voor Feyenoord de terugkeer in de Champions League, na zes jaar afwezigheid. Het Schotse Celtic is de tegenstander, waarbij er voor Feyenoord alles aan gelegen is om het eerste duel in winst om te zetten. 

Aan het vertrouwen zal het niet liggen in Rotterdam-Zuid. De voorbije drie duels gingen met overtuiging, mooi voetbal en veel doelpunten gewonnen. Echter mist Feyenoord zoals bekend beide spitsen. Santiago Gimenez zit zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit, terwijl Ayase Ueda bij het Japans elftal een spierblessure opliep. Verder is de selectie van Slot, op Justin Bijlow na, compleet. 

Over de invulling van de spitspositie liet Arne Slot nog wel een en ander los op de persconferentie. Zo hintte hij nadrukkelijk naar een basisplaats voor Yankuba Minteh, die voorin zal gaan spelen. Wat onduidelijker is, is wie de spitspositie invult. Het lijkt erop dat Luka Ivanušec vanuit de spitspositie mag starten, die dat meer als 'valse spits' zal invullen. Wel is de verwachting dat Feyenoord veel gaat rouleren in de voorste linie, om het de ietwat houterige Schotse defensie zo moeilijk mogelijk te maken. 

De tegenstander
Feyenoord kent een aantal personele problemen, maar de Schotten treden ook verre van compleet aan. Verdedigers Cameron Carter-Vickers en Maik Nawrocki missen het duel in Rotterdam, waar ook de Israelische aanvaller Liel Abada geblesseerd is. Daar tegenover staat dat Celtic waarschijnlijk weer kan rekenen op Japanner Reo Hatate. Hij keert terug van een blessure en mocht dit weekend in het met 3-0 gewonnen duel tegen Dundee FC een halfuur meedoen. De verwachting is dat hij gaat spelen, maar of dat meteen een basisplek betreft, is afwachten. Wel lijkt sterspeler en spits Kyogo Furuhashi de wedstrijd te halen. Hij viel zaterdag uit met een schouderblessure, maar trainer Brendan Rodgers liet weten dat zijn spits er morgen bij is. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Ivanušec, Paixão

Vermoedelijke opstelling Celtic
Hart; Johnston, Lagerkielke, Scales, Taylor; O'Riley, McGregor (C), Turnbull; Hatate, Furuhashi, Maeda

Delen

Reacties

Verschil tussen 2017 en 2023 eens even op een rij zetten.

Jones vs. Bijlow / Wellenreuther

Nieuwkoop vs. Geertruida (back-up Nieuwkoop)
St. Juste vs. Trauner
Tapia vs. Hancko
Haps vs. Hartman

El Ahmadi vs. Wieffer
Amrabat vs. Timber
Vilhena vs. Stengs

Berghuis vs. Paixão
Jørgensen vs. Giménez / Minteh
Boëtius vs. Ivanušec

Verdedigend hadden we Van Beek, Diks, Van der Heijden en Nelom achter de hand.

Voor het middenveld hadden we alleen nog Toornstra.

Aanvallend kon alleen nog Larsson worden ingezet.

Verdedigend was de selectie matig. Dat is nu van internationale allure.
Nu is bijna de hele basiself international en daarnaast nog een aantal reservespelers.
Toen was de reservebank vooral heel matig in vergelijking tot nu, en idd hebben we nu een betere verdediging.
Ik kan niet wachten.

Als je ziet wat het team afgelopen weken laat zien geeft het de burger moed. De laatste drie wedstrijden waren goed. En ja, Arne relativeert het door te zeggen dat het "mindere" tegenstanders waren. Maar Celtic zou een prooi moeten kunnen zijn.

Er zullen geen ongeregeldheden zijn gezien de goede banden met wederzijdse supporters. Dus de enige vrees is de mongols met vuurwerk. Ja, het is gaaf. Maar NEE we krijgen weer straf. En dat kost geld of lege vakken. De UEFA ziet ons toch al als een melkkoe. Dus ik hoop dat er geen vuurwerk is. Wel een mega spandoek!

Ik heb 1970 in zwart wit gezien. Het zou fijn zijn om in kleur ook weer een overwinning te zien. Ik heb er ondanks het gemis van de twee echte spitsen goede hoop op. May the force be with us!!!!!!
Het is toch logischer om Ivanusec links te plaatsen, Paixão rechts en Minteh in de spits? Ivanusec zegt zelf nog niet helemaal aangepast te zijn, dus lekker zn favo positie geven. Paixão vorig seizoen goed gepresteerd op rechts en Minteh kan goed in spits. Bovendien zou ik van die drie Minteh het eerst wisselen met Lingr, die ook goed in de spits kan
Precies! Iedereen op dezelfde plek en dan Minteh in de spits. Veel switchen kan dan natuurlijk altijd.
Denk dat ze veel van positie wisselen
We gaan vol op de Samba. Daar hou ik nou van hé ;-)
Slot kennende laat hij zoveel mogelijk poppetjes op hun beste positie staan. Dus gewoon Minteh in de spits.
Ja dat lijkt ook logischer dan wat hier vermeld word.
Helemaal mee eens. Lingr als wissel die kan invallen als het niet werkt
Even offtopic: hebben meer mensen de kaarten niet via de post ontvangen?