ivanusec-vi

YouTube-kanaal Voetbal International

Analyse

VI: Ivanušec precies wat Feyenoord op dit moment mist

Stan

Nadat hij donderdagavond zijn laatste wedstrijd speelde voor Dinamo Zagreb, landde Luka Ivanušec vrijdagochtend met het vliegtuig in Nederland om zijn transfer naar Feyenoord af te ronden. Na een heuze transfersoap zal de 24-jarige Kroaat in De Kuip eindelijk zijn handtekening zetten onder een 5-jarig contract. Pieter Zwart analyseert op het YouTube-kanaal van Voetbal International wat de Rotterdammers van hun nieuwe aanwinst kunnen verwachten. 

Verdedigend
Zwart ziet dat er op verdedigend vlak nog wat bij te leren valt voor de hardwerkende Ivanušec. "Die defensieve arbeid wil hij allemaal wel, maar wat je ziet gebeuren is dat zijn oriëntatie van hoe haal ik de pass richting mijn directe tegenstander eruit, dat die vaak niet helemaal op orde is. Hij gaat er uiteindelijk wel weer achteraan, dus dat is het probleem niet. Het enige wat je nog ziet in zijn spel is dat hoe je in verdedigend opzicht gaat staat nog voor verbetering vatbaar is." 

Onder leiding van Slot zal dit echter een aspect zijn dat de voetbalintelligente Kroaat snel onder de knie kan krijgen, legt Zwart uit: "Paixão had ook niet dat defensieve inzicht toen hij bij Feyenoord begon, dat heeft hij nu wel. Zoals je ook ziet dat Sauer, Minteh en dat soort types dat ook aan het oppakken zijn. Dus als dit het grootste vraagteken is, snap ik dat ze zich daar bij Feyenoord geen zorgen over maken."

Aanvallend
Ivanušec is volgens Zwart een type speler die een back beter kan laten spelen. "Je ziet ook in het combinatiespel met de linksachter van Dinamo Zagreb, dat hij daar gevoel voor heeft wanneer hij ruimte moet maken. Hij is heel goed in dat dreigen naar binnen toe met zijn rechter en dan gebruik maken van de back die eroverheen komt. Dat is voor een back als Hartman natuurlijk heerlijk."

Toch zijn er ook in aanvallend opzicht nog verbeterpunten voor de nieuwe aanvaller. "Wat hij iets minder heeft als buitenspeler, is dat als er achterin opgebouwd wordt, dan is hij minder een speler die loopjes maakt achter de laatste lijn. Het is een 10 van nature en die wil het liefst de bal in zijn voeten hebben. Alleen als je altijd dat doet, dan weet de tegenstander ‘we moeten kort zitten’. Als hij dat nog zou kunnen verbeteren wordt hij nog dynamischer, nog gevaarlijker en kan hij nog meer rendement gaan halen."

Wat vaststaat is dat Feyenoord met het aantrekken van Ivanušec een hoop creativiteit aan de selectie toevoegt. "Het is gewoon een technisch heel vaardige speler in de kleine ruimtes. Dat is precies wat Feyenoord op dit moment een beetje mist, dat je heel vaak rond die zestien komt, heel vaak in die eindfase komt. Dan heb je spelers nodig die daar iets extra’s kunnen doen. Deze jongen kan dat."

Bekijk hieronder de volledige analyse van Luka Ivanušec door VI's Pieter Zwart:

Delen

Reacties

Pieter heeft wel kijk op het spelletje, goeie analyse
Pieter Zwart moet je helemaal niet serieus nemen. Die heeft zelf nooit gevoetbald, die analyseerde ook het onderstaande:

https://twitter.com/pieterzwartnl/status/1693250814926614549?s=46
Oh omdat je nooit hebt gevoetbald kan je hem niet serieus nemen haha wat een onzin. Zoveel uitstekende trainers en analisten tegenwoordig hebben nooit een serieus balletje getrapt
Check eerst even de link. Daarnaast, geef even wat voorbeelden buiten Mourinho om
Sommige mensen hebben geen verstand van voetballen anderen niet van 'muziek'
Maar deze man weet echt wel waar hij over praat.
Mourinho heeft ook nooit gevoetbald
Iedereen vergeet dat Feyenoord het moeilijkste voetbal speelt 😎😂🤣
Dat was Lingr ook al.

Nu Bitello nog, ook een type speler die we echt nodig hebben.
Laten we het hopen dat het zo is, maar tot nu toe is zowat elke speler die Feyenoord heeft aangetrokken " precies wat feyenoord mist " volgens VI
Pieter heeft een goede kijk hierop. Ik luister graag naar zijn verhandelingen. Er zal wel veel druk staan op Ivanusec, want de verwachtingen zijn heel groot. Ik heb het idee dat hij zal slagen.
Deze transfer is DTK zijn eerste echte fout, stengs had natuurlijk voor het vrouwenelftal ingeschreven moeten worden!
Ja, na 3 wedstrijden kunnen we het oordeel vellen, hè 🙄
Nee, en dat doe ik ook helemaal niet.
Hartstikke leuk z'n analyse, hij moet het gewoon gaan laten zien. Voetjes laten spreken