kokcu1

VK Sportphoto

Nieuws

Vier Feyenoorders in top honderd waardevolste spelers

Stan

Maar liefst 4 spelers uit de ploeg van Arne Slot zijn door CIES Football Observatory opgenomen in een lijst met de honderd meest waardevolle voetballers buiten de top 5 competities. Het gaat hierbij om spelers die de leeftijd van 25 nog niet bereikt hebben. Waar Dávid Hancko, Quinten Timber en Santiago Giménez buiten de top vijftig vallen, is aanvoerder Orkun Kökçü op een verdienstelijke 12e plek te vinden.

CIES Football heeft op basis van bijna 5000 transfers en statistisch model ontwikkeld om de geschatte transferwaardes van spelers te kunnen bepalen. Daaruit is een lijst ontstaan met de honderd duurste Onder-25 voetballers die actief zijn buiten de top 5 landen (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk). In totaal zijn er 15 verschillende competities vertegenwoordigt in de ranglijst, waarbij de Eredivisie met 21 voetballers hofleverancier is.

Feyenoord heeft met vier spelers een aanzienlijke bijdrage aan dit Eredivisie-succes. Vooral jeugdexponent Kökçü gooit hoge ogen; met een geschatte transferwaarde van 30 miljoen euro staat hij namelijk op de twaalfde plaats. De Turks international is daarmee de hoogstgeplaatste Feyenoord-speler in de top 100-lijst. Verder zijn ook de zomeraanwinsten Hancko (15 miljoen), Timber en Giménez (beiden 14 miljoen) van de partij in de selectie van de onderzoekorganisatie. Zij bezetten respectievelijk de 59e, 75e en 79e plek.

Aanstaande vrijdag zal ook Transfermarkt.com met een update van de transferwaardes van de voltallige eredivisie komen. Waar deze bedragen op uit zullen komen én of ze overeenkomen met de cijfers van CIES zal te zijner tijd direct op 1908.nl te vinden zijn.

Delen

Reacties

Je hebt er zo weinig aan, als ze weggaan krijg je nooit het bedrag wat ze noemen
Geen Bijlow en Geertruida? Raar dat Timber en Gimenez boven die twee staat…
Je maakt een grapje toch,als je het over Geertruida hebt? Die speelt dit jaar als een natte krant
Szymanski zou hier ook wel in mogen staan mijns inziens. Hopelijk lichten we de optie tot koop.
Één grote grap die lijst. teze boven Hancko dat kan ik al niet serieus nemen