gimenez1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "We hebben hier geschiedenis geschreven"

Van de redactie

Santiago Gimenez won vandaag met Feyenoord van Ajax (2-3). De Mexicaan tekende al vroeg voor de openingstreffer prijst het Rotterdamse collectief.

“Dit is de eerste keer dat ik een Klassieker in de Johan Cruijff Arena speel. Het was een heel moeilijke wedstrijd. Deze ploeg is echt een eenheid. We zijn één familie en dat hebben we vandaag op het veld laten zien. We hebben hier geschiedenis geschreven”, zo vertelt de spits tegenover NOS.

Gimenez speelde vandaag tegen landgenoot Edson Alvarez, die eveneens scoorde. De Rotterdamse spits gunt zijn landgenoot een goal, met wie hij het goed kan vinden bij de nationale team goed. “We hebben allebei kunnen scoren. Ik vind het fantastisch dat twee Mexicanen in Europa tegenover elkaar kunnen staan. Ik ben heel blij, omdat Edson als Mexicaan gescoord heeft. Maar vooral omdat wij gewonnen hebben."

Met de interlandperiode voor de deur, zal Gimenez zich samen met Alvarez voegen bij de nationale selectie. “Hij is een landgenoot, we hebben hetzelfde bloed. We weten dat we vandaag rivalen waren, maar in de nationale ploeg zijn we zo weer een familie. Ik moet even de mindset veranderen. Nu ben ik bij Feyenoord. Maar na deze pot ben ik al bezig met het duel voor Mexico.”  

Door de winst slaat Feyenoord een gat van zes punten op de Amsterdamse rivaal. Toch wil Gimenez nog niet spreken over een kampioenschap. “Er moeten nog veel wedstrijden worden gespeeld.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties