yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Wedstrijden Feyenoord binnenkort ook in Japan te zien

Stan

Vanaf medio februari zal de Eredivisie ook op de Japanse televisie te volgen zijn, zo meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Naast Feyenoord-spits Ayase Ueda, basisspeler tijdens de Asian Cup, spelen er nog vijf andere Japanners in de Nederlandse competitie. In het Aziatische land groeide daardoor de vraag naar live Eredivisie-wedstrijden, waar door televisiezender Fujitv aan tegemoet wordt gekomen. 

Ueda streek afgelopen zomer voor een recordbedrag neer in Rotterdam. De spits, die over kwam van Cercle Brugge, heeft zich bij Feyenoord nog niet verzekerd van een basisplaats, maar geniet desondanks grote populariteit in zijn thuisland. Tijdens de Asian Cup begon de 25-jarige aanvaller in de meeste wedstrijden in de punt van de aanval en was hij viermaal trefzeker. 

Ook de Japanners Yukinari Sugawara (AZ Alkmaar), Koki Ogawa en Kodai Sano (beiden NEC), Koki Saito en Shunsuke Mito (beiden Sparta Rotterdam) spelen hun wedstrijden in de Eredivisie. Fujitv, dat tussen 2016 en 2020 al de Nederlandse voetbal uitzond, heeft daarom besloten op nieuw de rechten te kopen. 

De Eredivisie laat tegenover het AD weten, te spreken te zijn over de samenwerking met de Japanse zender: "De samenwerking tussen de eredivisie en Fujitv benadrukt de toenemende wereldwijde vraag naar de eredivisie, en is onderdeel van de internationale strategie die de competitie halverwege 2023 is gestart."

Vanaf speelronde 22, die op vrijdag 16 februari van start gaat, gaat de deal in. Tot en met komend seizoen zullen voetbalsupporters in het 'land van de rijzende zon' dan tot 156 Eredivisie-duels kunnen bekijken. 

Delen

Reacties

Alleen jammer dat Ueda zo weinig speelt.
Ik denk dat hij even geduld moet hebben, zijn tijd gaat zeker komen. Aan zijn kwaliteit zal het zeker niet liggen. Gimenez zal er volgende ronde niet bij zijn ivm schorsing. Dit zal de wedstrijd van Ueda moeten worden om zich meer in de kijker te spelen.
Laten we hopen dat hij het Slot heel moeilijk maakt. Met een mooie uitslag.