Primeur Bevestigd
yv-06-03-2021-14002021

VK Sportphoto

Transfers

Wegen tussen Feyenoord en Frank Arnesen scheiden

FeyenoordTM

Feyenoord en Frank Arnesen zullen op korte termijn uit elkaar gaan. Dat melden verschillende bronnen aan deze website. 

De club is met de huidig technisch directeur in gesprek om op een nette manier een punt te zetten achter de samenwerking, waarbij de technisch directeur uitgekocht wordt. Feyenoord ziet geen rol voor hem weggelegd in de nabije toekomst. Wie zijn opvolger wordt of hoe opvulling ingevuld zal gaan worden, is vooralsnog niet duidelijk.

Frank Arnesen was deze zomer nauwelijks betrokken bij de technische gang van zaken, nadat zijn gezondheid te slecht bleek voor een actieve rol in deze transferzomer: Eén van de meest hectische uit de clubhistorie.

Huidig algemeen directeur Dennis te Kloese nam deze zomer het grootste deel van de transfer- en contractzaken voor zijn rekening. Te Kloese zei eerder over de afwezigheid van Arnesen: ‘Het afgelopen anderhalf jaar heeft Frank met behulp van het scoutingsteam een stevig fundament gelegd op basis waarvan we verder kunnen en willen bouwen.

Arnesen stond bij Feyenoord sinds januari 2020 aan de basis van een complete clubrenovatie, met onder meer een sterk vernieuwde jeugdopleiding en nieuw scoutingsteam. Zijn grootste klapper maakte hij misschien wel met de aanstelling van Arne Slot, de trainer die in zijn eerste seizoen Feyenoord naar de finale van de UEFA Conference League leidde.

Onder Frank Arnesen trok Feyenoord verschillende spelers aan. Tussen januari 2020 en de huidige transferzomer was de Deen eindverantwoordelijk voor de komst van Robert Bozenik, Oguzhan Özyakup, Francesco Antonucci, João Carlos Teixeira, Mark Diemers, Uros Spajic, Lucas Pratto, Christian Conteh, Aliou Balde, Bryan Linssen, Patrik Walemark, Alireza Jahanbakhsh, Guus Til, Gernot Trauner, Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Philippe Sandler, Ofir Marciano, Reiss Nelson, Cole Bassett, Cyriel Dessers, Jorrit Hendrix en Valentin Cojocaru.

Ook werd het onder-21 elftal door Arnesen versterkt met Mikael Törset Johnsen, Nesta Zahui, Dermane Karim, Baggio Wallenburg, Keyennu Lont, Sondre Skogen en Benny Silva.

De Deen wil tegenover 1908.nl niet ingaan op de speculaties. ‘Ik kan, helaas voor 1908.nl, nu niets zeggen. Maar met mijn gezondheid gaat het heel goed.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik herhaal nog maar eens, dat degene die dit gelekt heeft bij Feyenoord eruit geschopt moet worden.
Om wat voor reden dan ook gaan Feyenoord en Arnesen met elkaar in gesprek om een eind aan de arbeidsovereenkomst te maken.
Ik vind dat je als bedrijf zo'n lek niet moet willen.
Het zou diep triest zijn als Frank Arnesen voortijdig de club verlaat.
Hij zal genezen en .......... is nog lang NIET TE OUD!!!
FRANK ....... blijf het proces - dat nog lang niet is afgelopen - volgen, stimuleren en bijsturen!!

Beterschap Frank en Succes .......BIJ FEYENOORD!!
Het zou diep triest zijnnals Frank Arnesen voortijdig de club Verlaat.
Hij zal genezen en .......... is nog lang NIET TE OUD!!!
FRANK ....... blijf het proces - dat nog lang niet is afgelopen - volgen, stimuleren en bijsturen!!

Beterschap Frank en Succes .......BIJ FEYENOORD!!
Wat een onduidelijk verhaal over Feyenoord en Arnesen. Er wordt weer gezaagd aan stoelpoten en Willem van Hanegem had dit alles al voorspeld. Zou de reactie van de vrienden van Feyenoord wel eens willen horen !
Waarom specifiek van de Vrienden van Feyenoord? Er is de laatste jaren zonder duidelijke reden de neiging om bij elk opmerkelijk en vooral negatief/dubieus bericht de invloed van de VvF te veronderstellen. Maar daarvoor wordt eigenlijk nooit ook maar een spoor van bewijs voor geleverd.
Het lijkt erop dat na het vertrek van Van Geel de VvF de plaats van zondebok heeft toebedeeld gekregen omdat er altijd mensen zijn die met hun frustraties anders geen kant op kunnen.
Ik denk dat 'we' recht hebben op een goede uitleg. Tot dat moment even geduld..
Laatste contractjaar, kan vanwege zijn ziekte de komende maanden zijn werk niet doen, daarna waarschijnlijk onvoldoende focus op de lange termijn omdat hij toch weg gaat. Beter nu direct beginnen een geschikte vervanger te zoeken dan een jaar aanmodderen met iemand die toch weg gaat.
Denk niet dat je vanuit de club meer uitleg dan dat gaat krijgen.
De Deen wil tegenover 1908.nl niet ingaan op de speculaties. ‘Ik kan, helaas voor 1908.nl, nu niets zeggen. Maar met mijn gezondheid gaat het heel goed.’
Als ik het verhaal van Van der Kraan lees in de Telegraaf dan is het logisch als men afscheid wil nemen. Transferperiode is zo goed als voorbij, hij moet nog keer worden geopereerd.
Is zijn laatste jaar qua contract.
Dan kan hij door de voordeur naar buiten en kan de club op zoek naar een nieuwe technisch directeur.
ONGELOFELIJK!!!!!

WAAROM????? 👎👎👎👎👎😡
......... EEN RAMP VOOR FEYENOORD!!

HIJ heeft Feyenoord gered en op de rails gezet voor een betere toekomst!!

Zonder zijn professionele Beleid stort Feyenoord weer in doordat teveel incompetente narcistische egotrippers weer kunnen dwarsliggen!!

Ik hoop dat Frank blijft of in ieder geval zijn professionele Beleid en Visie!!
Doe niet zo dramatisch man. Deze hele zomer is al zonder Arnesen gedaan. Heb jij hem gemist?
Ik denk met het binnenhalen van eerst Slot en later ook Te Kloese de goede weg is ingeslagen en ben er ergens ook van overtuigd dat we zeker met Te Kloese als AD een goede man hebben staan die ook tegengas zal geven en zijn eigen standpunt zal vasthouden. Harde onderhandelaar die goed is voor de portemonnee van Feyenoord
Het terugvallen naar vorige managers, die jarenlang hebben gefaald, is dramatisch voor Feyenoord.
Met Arnesen eindelijk professionalisme, Visie en consistent Beleid.
Je gaat er nog al gemakkelijk aan voorbij dat de man in zijn eerste anderhalf jaar meer dan 10.000.000 euro heeft uitgegeven aan op Linssen na volstrekt overbodige spelers. Ja, hij heeft zich behoorlijk hersteld met en na de komst van Arne Slot. Maar bv de reorganisatie van de scouting had zijn eerste prioriteit moeten zijn in maart-april 2020 en niet pas een jaar later. En als je Toornstra en Kokcu al in je selectie hebt, geld uitgeven aan Diemers en Teixeira is bezopen. Pratto was een lachertje en Bozenik een volstrekte miskleun.
Kees Pijl is duidelijk het vriendje van Martin van Geel, die Feyenoord zonder enig Beleid of Visie naar de afgrond heeft geleid door de jeugdafdeling kapot te maken.
Arnesen heeft puingeruimd, de scouting nieuw leven in geblazen., de jeugdafdeling weer kans gegegeven, Slot aangesteld, nieuwe dynamiek in de club gebracht met zijn professionalisme na het narcissisme van Martin van Geel!!
Zijn wijziging beleid insecure heel goed geweest. Zijn aankopen en banden met zaakwaarnemers blijven dubieus.

De vele mislukkelingen via Lemic (Pratto, Silva, Teixeira) en zijn zoon die vaak opduikt als wij een deal doen.

De meeste aankopen zijn gewoon mislukt. Alleen Aursnes (4e keuze en heel kort contract) en Trauner zijn een schot in de roos gebleken en het aantrekken van Slot (die zichzelf heeft gemeld).

Vorig jaar was geweldig maar dat was voor 90% dankzij eigen jeugd, spelers van voor zijn tijd en huurlingen.

Ik vertrouw veel meer op Te Kloese en slagzij dit als juiste keuze ziet is het zo!
Ted van Leeuwen show komt er maar in met die geweldige interviews
Is er een kans dat te kloese straks een soort dubbel functie gaat krijgen? Dit gezien hij deze zomer dus heeft laten zien dat hij blijkbaar beide functies goed kan invullen waardoor er een werknemer wegbezuinigd kan worden?
Dubbelfunctie bij een club als Feyenoord, die de weg naar boven heeft ingeslagen? We zijn toch niet de lokale amateurclub?
Ligt niet voor de hand maar het is wel denkbaar(!) dat er een technisch manager komt die de uitvoering van het voetbalbeleid doet maar geen deel uitmaakt van de directie.
Dat hoeft niet een verzwakking van de organisatie te zijn. Maar een andere verdeling van verantwoordelijkheden.
Je ziet de laatste 10/15 jaar dat technisch directeuren steeds vaker ook van club wisselen (Arnesen, Van Geel, Brands, Van Leeuwen, Van As, Marc Dickpic). Dat kan een reden zijn om ze een andere positie in de organisatie te geven. De directie is er voor de langere termijn en rapporteert, overlegt met de RvC en legt daar verantwoording af. Andere functionarissen zijn er voor de kortere termijn. Als je rust en continuiteit hebt in een goed functionerende scoutingsstaf, kan dat prima.
Beste is afwachten wat hierover uiteindelijk naar buiten gaat komen.
Even uit de emotie blijven en de uitleg van de heren zelf afwachten?
Als je dit soort berichten plaats zonder de achterliggende informatie vraag om uiteenlopende meningen. Meningen die bestuurders en rvb schade toebrengen. Sommige gaan echt heel ver. Walgelijk.
Wat een inside ‘kennis’ in alle berichten hieronder…
Ongekend dat jullie precies kunnen aanwijzen wat de werkelijke redenen zijn voor zijn vertrek…
Ik hoop dat ze degene(n) die dit soort zaken lekt vanuit Feyenoord meteen op straat donderen.
Een hoop gespeculeer naar de reden , zonder dat Feyenoord of Arneden zelf duidelijkheid ( kunnen ) geven.
Wellicht is het Telegraaf verhaal wel correct, dat Arnesen in het najaar opnieuw geopereerd moet worden.
Vraag me trouwens af waarom 1908.nl zo'n verhaal plaatst. Geld verdienen?
Geld verdienen op een site zonder advertenties?
Ik zie gewoon advertenties staan hoor. Maar dan nog nieuws is nieuws. Gewoon brengen die handel. Die Frank heeft de boel belazerd en wordt er gewoon uitgegooid. Lekker boeiend wees blij.
Hoezo heeft Frank de boel belazerd? Door transfergelden in eigen zak te laten verdwijnen? Die verdenking heb ik eens gelezen maar heb moeite om dat te geloven
Het is Feyenoord nieuws. Lijkt me logisch dat je meldt wanneer de TD vertrekt of denk je dat deze site er alleen is om transfers te melden?
Zie de Telegraaf voor meer info. Iets met nieuwe operatie in najaar, missen van winter transferperiode, aflopend contract en Feyenoord wat verder wilt en de zaak goed wil afsluiten……..
Diezelfde Marcel van der Kraan van de Telegraaf kwam met het nieuws hoe ongelooflijk onder de indruk iedereen intern was van Te Kloese, en ook nu moet dat weer even vermeld worden. Zou me niets verbazen als er intern een paar zijn die hem om persoonlijke redenen weg willen hebben.
In zijn column van 7 augustus in het AD gaf Willem van Hanegem al aan dat niet iedereen binnen Feyenoord blij was met het werk van Arnesen. Ik ga er vanuit dat van Hanegem geen onzin verkoopt. Of dit uiteindelijk tot het vertrek van Arnesen heeft geleid zal moeten blijken.
Er vanuit gaan dat Willem geen onzin verkoopt is een discutabele houding. Dat heeft hij, ongeacht zijn iconische status, namelijk zeer regelmatig gedaan.
Willems onnozelheid was er onder andere de oorzaak van dat Wim Jansen opstapte als TD en dat is een van de nadeligste ontwikkelingen van de afgelopen 30 jaar bij Feyenoord.
Ondertussen spekt Ten Hag bij de concurrent de kas. 167 miljoen voor 2 spelers diebij elkaar 60 mil waard zijn.

Hopen dat Slot volgend jaar (×even) de scepter zwaait in United. En daarna weer terug komt.

Betere technische zaken kan je niet doen
Werken veel te veel mensen binnen het maasgebouw met macht, echt veel en veel te veel
Hij is weggejaagd door invloedrijke krachten binnen de club, waaronder Sjaak Troost. wat een wanbeleid onder deze droeftoeter en blijft lekker op het pluche zitten. Het wordt tijd dat sintersjaak zelf oprot uit de RVC
wacht nou effe. morgen weten we meer volgens arnesen. Blijkbaar heeft hij geen wrok dus is er geen reden voor verwensingen en droeftoeterts.
Troost zit daar nu als vertegenwoordiger van de VvF ... u weet wel Vijanden van Feyenoord, graaiende zakkenvullers.
Schaam je voor je bericht heb je de wijsheid in pacht pfff
*********** het gaat straks weer volledig de verkeerde kant op.
Zit er meer achter? Indianenverhaal over de transfer van malacia? Het gezeik met de transfer van Gnonto? Heeft een andere club bij hem aangeklopt? Blijkt onze AD een hardere onderhandelaar te zijn? Het zal allemaal moeten blijken...
Ik was en ben in ieder geval blij met arnesen! Hij heeft een cultuurverandering binnen de leiding gecreëerd. Met de europese finale als resultaat van zijn werk. Daarvan ben ik overtuigd
Het ligt voor de hand om de oorzaak te zoeken bij wat ook al als reden werd genoemd over de stroef verlopende gesprekken over contractverlenging; nl de zaakwaarnemersactiviteiten. Maar niet altijd is, wat voor de hand ligt ook de werkelijke waarheid (of de ware werkelijkheid).
Misschien is deze zomer 'ontdekt' dat het zonder Arnesen ook kan (al moet het allemaal nog echt blijken in de Eredivisie + KNVB-beker en de Europa League). Misschien ziet de RvC te veel overlap tussen Te Kloese en Arnesen en wordt er voor een technisch manager gekozen die geen deel uit maakt van de directie? Het kan allemaal en wellicht zullen we de ware reden nooit horen.
had moeten staan 'de zaakwaarnemersactiviteiten van zijn zoon'. Waarvan akte.
Ging bij anderlecht toch ook een beetje op de zelfde manier. Eerst op non actief. En daarna moest die weg.
Dat had alles te maken met de komst van Kompany. Die werd daar speler, trainer en bepaalde ook het hele technische verhaal. Na een tijdje kwam Vercauteren ernaast. Heeft ook niet lang geduurd. Daar was het een zooitje en dat lag niet aan Arnesen.
Heb ik op verschillende plekken met mijn werk ook meegemaakt, iemand in de top die niet functioneert is officieel ziek en daarna afscheid.
is toch ook dubieus met die gladjanus van een zoon 'm en al die troep die binnen gehaald word. die afrikanen, texeira, die benny silva op varkenoord. kennen er allemaal geen peppernoot van. enige goede was aanstellen van slot. dag frank
Hoe kan het zo zijn dat ie vertrekt
Door de komst van arnesse en slot gaat het eindelijk de goeie kant op
Is slot de volgende

Wat is in hemelsnaam aan de hand

Ik kan het maar nauwelijks geloven

Ik hoop dat ze een goed verhaal hebben
Misschien is dat gnonto gezeik de reden.
Dat blijft toch gewoon een gerucht
@ftm hoe gaat het met de “project signing”?
De exacte reden zullen we wellicht nooit weten. Feit is natuurlijk wel dat hij niet intens populair was intern bij Feyenoord.
Vooral het zonder pardon op straat zetten van de geliefde Brard en Aptroot zetten kwaad bloed bij sommige personen binnen de club. Vooral Troost en van Bodegom, die zich hard hadden gemaakt voor de terugkeer van Brard, waren not amused dat eerdergenoemde plots moesten wijken en dan ook nog eens voor vriendjes van Arnesen, zoals die Coolen, een absolute no-body.

Daarnaast was zijn aan-en verkoop beleid ook erbarmelijk.

Dus nee, ikzelf ben er niet rouwig om en persoonlijk denk ik dat er veel meer achter zit dan zijn gezondheid
Slaat helemaal nergens op dit verhaal. Wacht gewoon op de berichtgeving van Feyenoord en of Arnesen straks heb je iedereen als verrotte vis uitgemaakt.
Ik denk niet dat er veel duidelijkheid komt na de berichtgeving van beide partijen.

Persoonlijk denk ik dat er afgesproken wordt om zijn gezondheid als excuus te gebruiken zodat Arnesen zonder gezichtsverlies kan vertrekken.
Maar dat er meer speelt ben ik van overtuigd.

En dat die niet bij iedereen geliefd was is een feit.
Inside Feiten. Dagtekening 28 augustus te Nederland, genaamd Kritisch.
Dit is zoiets waar jaren later pas het echte verhaal boven water komt, vrees ik.
Of het nu interne strijd is of toch dat gezeik met die transfer, of dat het puur neerkomt op het niet voldoende kunnen uitvoeren van zijn taken door medische redenen, het is jammer dat Arnesen op deze manier Feyenoord lijkt te verlaten. Hij heeft geweldige dingen gedaan binnen de club waarvan we sinds vorig seizoen de vruchten plukken. Hopelijk wordt de huisige lijn doorgetrokken!
Ik weet niet wat ik hiervan denken moet. Ik vind het vreemd en heb er geen goed gevoel bij. Frank Arnesen is degene die de ommekeer in gang heeft gezet. Is dit gewoon een ordinaire machtsgreep? En zakken we dadelijk weer gewoon weg?
Ken die Troost ook niet mee dan want zijn aankopen hebben een hoop geld gekost en niks opgeleverd
Troost is dan ook geen TD. Die nam de taken op zich bij gebrek aan alternatief.
Of het wel of niet geslaagd is kan je over twisten maar hij nam wel zijn verantwoordelijkheid door de functie tijdelijk op zich te nemen.
En met Senesi hebben we natuurlijk een goede klapper gemaakt, zowel sportief als financieel.
Fer en Karsdorp (huur) waren ook gewoon goede aanwinsten.

Kelly was een flop maar die wilde Stam dolgraag en Johnston was een ideetje van Kuyt.

Dus ja, over zijn functioneren kan je twisten maar of je het hem kan aanrekenen, zonder ervaring, zonder netwerk etc. dat betwijfel ik.
arnesen fan boys allemaal huilen, sukkeltjes. wacht de reden nou maar even af
Iemand met jouw naam is niet serieus te nemen
Arnesen is 66 jaar. Herstellende van een pittige ziekte moet je op die leeftijd toch overwegen of het nog zin heeft om terug te komen. Daarnaast is al veel resultaat geboekt met veel nieuwe contractspelers en natuurlijk ook in de organisatie zelf. Dus het doorselecteren treft Frank nu ook zelf.
Net op het moment dat je denkt dat het weer rustig is en alles weer de goede kant op gaat.
Ik ben wel benieuwd wat uiteindelijk de rede zal zijn.
Wie moet hem nu opvolgen? Huiberts?
Ik zou Rob Baan terug halen.... Kom op man, laten we nou aub niet terug gaan naar het 'oude jongens krentenbrood' beleid van vroeger.
Na alle drama bij de overgang van Slot naar ons, lijkt me Huiberts niet echt voor de hand liggen. Aan de andere kant is niets zo opportunistisch als de voetballerij.
Óngelooflijk, ze moeten bij Sjaak Triest en al die andere conservatieven in de tuin staan ipv bij koevermans e.d. (Geen hint)
Diezelfde mensen dansen naar de pijpen van Sjaak Troost en consorten....
Slaat nergens op je weet niet eens waarom .
Mark Koevermans heeft de club verlaten vanwege dreiging van mensen die zich supporters noemen. Ik denk dat hij samen met Frank de weg vooruit in wilde slaan maar de dreigingen werden hem teveel.

Frank het ga je goed en hoop dat ook hier een positieve opvolger zal zijn die onder jou leiding ingezette koers zal worden gehandhaafd
Totale onzin wat je roept over die bedreigingen...
Ik denk dat Frank Arnesen alle credits moet ontvangen voor de transformatie die Feyenoord heeft ingezet op technisch vlak.

Hij heeft de scouting opgezet, de perfecte trainer gehaald. De adviezen van Sportiology ingevoerd.

Het is vooralsnog dus onduidelijk waarom hij weg moet. Het grote speculeren gaat nu beginnen en dat is, hoe dan ook, slecht voor Feyenoord.
Niks aan toe te voegen. Helemaal eens. Ik vind het echt zonde.
Als dit komt door het gejank van Troost omdat Arnesen terecht de oude garde eruit gedonderd heeft hebben we gewoon een groot probleem. Dan zijn er dus nog steeds machten binnen Feyenoord die de club blijkbaar niet vooruit willen zien gaan,
Daarom is het niet handig dat er niet open kaart gespeeld wordt. Heb je niets te verbergen kom er dan voor uit.

Deze zet is onomkeerbaar
De voetballerij en open kaart spelen? Gaat helaas nooit gebeuren.
Dat weet ik ergens ook wel maar ben van mening dat we hier absoluut recht op hebben
Mocht het juist zijn wat men hierboven schrijft
Is het zeer spijtig dat dit de weg is die Feyenoord bewandeld
Het getuigt op zeer korte termijn politiek
Hopende dat dit niet het geval is
Persoonlijk vind ik het jammer. Eerste jaar was qua selectie samenstelling moeilijk voor Arnesen.

Maar hij heeft toch wel het fundament gelegd voor de succesvolle vorige zomer en ook de huidige goed ogende zomer. Is in mijn ogen zeer belangrijk geweest in de verdere professionalisering van Feyenoord.
Dit komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Bergen werk verzet, waarschijnlijk gezamenlijk met te Kloese, de schuld voor een groot deel weggewerkt en ook nog een competitieve selectie neergezet.
Behalve de gezondheid van Frank Arnesen kan ik daarom geen reden verzinnen waarom hij zou moeten vertrekken. Een forse aderlating voor de club. Ik heb groot respect voor Frank Arnesen en wens hem het allerbeste voor de toekomst!
Mijn eerste reactie is stank voor dank. Ik hoop dat Feyenoord hier goede redenen voor heeft want op basis van wat ik uit de media heb kunnen opmaken, hebben we juist veel aan Arnesen te danken. Tegenover zijn miskopen, vooral van voor de reorganisatie van het scoutingsapparaat, staan toch erg veel goede moves.
Ik krijg toch een gevoel dat de indianen verhalen van een paar maanden terug er iets mee te maken hebben.. ik hoop van harte dat het niet zo is, maar 't zaakje stinkt wel
Hou toch op tokkie. Gasten als jij zijn dus die conservatieve losers die Sjaak troost ondersteunen. Om te kotsen
Dan zal er wel een opvolger staan te trappelen om het over te nemen....
Een nieuwe Technisch Directeur... of schuift Te Kloese door en komt er een nieuwe Algemeen Directeur?
Geen idee of hij de functie van TD ambieert. Te Kloese TD en Eenhoorn AD misschien ook een optie.
Eenhoorn opvolger??? Niet goed hoor....
Toch wel jammer, Frank was toch wel degene die de scouting, jeugd op een goede manier veranderd heeft.
Het verbaasd me niet, het duurde veel te lang met de infectie. Hij werd niet meer genoemd ook.
Het was sowieso zijn laatste jaar.
Heeft het uitstekend gedaan, maar er is wel iets aan de hand. Dat zal wel naar buiten komen.
@FTM gelukkig kom je 99% van de tijd met een positief 'it's happening'. Neem aan dat als je het achtergrondverhaal en de beweegredenen hierover al helder kan krijgen: what's happening?
wat een *** aankopen staan daar zeg, buiten wat hij heeft gedaan met de richting die de club is opgegaan mag je daar best kritisch op zijn
Wat zeg je nou eigenlijk? Bedoel je de huidige aankopen?
  • 1
  • 2