yv2022911yv2022911a1b05671

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Ajax uit blijft gewoon een hele lastige wedstrijd"

Twan

Ondanks de goede resultaten die Feyenoord de afgelopen periode boekt, blijft de nuchtere Mats Wieffer met beide voeten op de aarde. De middenvelder blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad vooruit op de volgende uitdaging: de Klassieker.

Lang nagenieten van een goede start aan de Champions League zit er niet in. Zondag staat het zwaarbeladen duel in de Johan Cruijff Arena op het programma. "Ajax uit blijft gewoon een heel lastige wedstrijd,dat wij de afgelopen vier wedstrijden goed hebben gespeeld, betekent niet dat het een makkie wordt. Zeker niet zelfs. Ajax blijft gewoon een elftal met goede spelers.”

Wieffer is te spreken over de verdedigende kwaliteiten van het elftal. "Verdedigend staat het zo goed bij ons. Celtic creëerde uit hun opbouw niet één kans. De gevaarlijke momenten die er waren, kwamen voort uit fouten van ons." Toch ziet de Tukker verbeterpunten "Waar we wel scherper op moeten worden is het verdedigen van standaardsituaties. De laatste drie doelpunten in de eredivisie kwamen voort uit zo’n moment. Dat moet beter.”

De Amsterdammers beleven tot dusver een teleurstellend seizoen. De ploeg van Steijn is duidelijk nog zoekende. "Maar Ajax zal er vol voor gaan, ook zij moeten winnen," weet Wieffer, "dan zal het hard tegen hard gaan. Wij moeten zondag gewoon goed zijn aan de bal. En misschien dat ze een andere speelstijl toepassen, zeker in het begin van de wedstrijd. Maar hoe dan ook: ik denk wel dat wij er met een heel goed gevoel naar toe gaan na vier goede wedstrijden achter elkaar."
 

Delen

Reacties

Hou ik wel van ,die nuchterheid ! Zoals van Hanegem (de kromme) niet lullen maar poetsen !
Ooit gingen we met angst en beven naar 020, verloren we meestal en werden we er afgedroogd. Nu "blijft het gewoon een heel lastige wedstrijd".
De tijden zijn veranderd kameraden....
Er zit geen enkel 'Ajax DNA' meer in dat elftal.
Dus denk dat het met knokken ook wel mee gaat vallen.
Geen Tadic meer, geen Klaassen meer.
De helft wat er nu voetbalt heeft nooit een klassieker meegemaakt.

Ik zeg het voor het eerst, zondag gaan we gewoon de 3 punten pakken.
Nog nooit eerder zo veel vertrouwen in een klassieker gehad.
Wieffer is heel realistisch.
Feyenoord wint niet zo maar in de Arena.
Ajax is dolende maar ongeacht het resultaat tegen Marseille zal Ajax er alles aan doen om zondag van Feyenoord te winnen.
Feyenoord moet vlijm scherp zijn en de kansen benutten, liefst al vroeg op voorsprong komen want anders winnen die Ajaxieden wel weer met een mazzelgoaltje.
Als Feyenoord de kans heeft om Ajax helemaal in het dal te drukken dan is het zondag wel, daarnaast kan Feyenoord zich ook geen puntenverlies veroorloven.
Feyenoord, Feyenoord wat gaat we doen ..........
Gelukkig is die provokateur en grasklopper er niet meer bij (Tadic), ze lijken nu minder opgefokt. Ik hoop dat er geen rare of diskutabele dingen gebeuren op het veld en dan zien we wel wat het gaat worden. Als Feyenoord maar niet lullig onderuit gaat
Joh , we gaan er gewoon voor , en idd 020 is niet in goede doen maar dat zegt niets over deze wedstrijd ! Deze wedstrijd staat op zich ! Zoals altijd .
Precies. Altijd lastig daar. Publiek, individuele klasse soms. Mazzel vaak. Gewoon focus en elke winst is top
Prima zo. Volledig gefocust blijven op je eigen spel en zeker niet concluderen na een slechte start van hullie dat het wel ff een walk-over wordt. (0-4) 😉
Hij heeft gelijk. Vanaf minuut 1 scherp zijn. Gelukkig hebben we Gimenez er bij. Nadeel is dat Ivanusec er niet bij is, maar met Minteh hebben we echt wel iemand met bravoure in het team die iedereen gek kan maken.
Goed zo Mats, niet onderschatten en er te licht over denken. Achteraf pas zeggen dat het toch een makkie was.
Niet onderschatten na de wedstrijd kunnen we hopelijk genieten van de overwinning.
Is er al info over de blessure van ivanusec?
De eerste dagen kan de enkel pijnlijk en gezwollen zijn, het lopen gaat dan moeilijk. Na 3 tot 4 dagen wordt de pijn meestal minder en kunt u uw voet weer meer belasten. U heeft dan waarschijnlijk geen krukken meer nodig. Na een paar dagen neemt de zwelling af.
We hebben t bijna altijd lastig tegen 020 , jammer genoeg
Inderdaad iedereen denkt dat feyenoord dat zondag wel even doet. Ik hoop het maar ben er niet gerust op.