wieffer

Nieuws

“Ik ben wat brutaler en meer eisend geworden"

Van de redactie

Sinds Mats Wieffer in het elftal van Arne Slot zijn opwachting maakte, wordt hij overladen met lovende woorden. De middenvelder viel op door zijn sterke spel, waaronder in de topwedstrijden tegen Ajax en FC Twente. Ondanks alle complimenten blijft Wieffer met beide benen op de grond en zoekt hij naar verbeteringen, zo vertelt hij bij ESPN.

“Aan de bal kan het nog wel beter. In de kleine ruimtes ben ik verbeterd, waar ik in het begin veel moeite mee had. Verder ben ik een speler met veel loopvermogen en in duels kan ik mij staande houden. Ik merk wel dat het de laatste tien minuten vaak een beetje wegzakt bij mij. Als ik conditioneel beter wordt dan komen die tien minuten er wel bij. Ik kan nog stapje voor stapje beter worden, maar tot nu toe ben ik wel tevreden.”

De veelvuldige speeltijd van de laatste tijd hebben ervoor gezorgd dat hij zich anders is gaan opstellen in het veld. “Ik ben wat brutaler geworden. In het begin ben je toch rustiger en meer op de achtergrond, want je speelt met grotere spelers. Dan liet ik hen de balletjes spelen. Nu ben ik meer eisend geworden”, aldus Wieffer.

De van Excelsior overgekomen speler geeft aan onrustig bij Feyenoord te zijn gestart afgelopen zomer. “Toen ik bij Feyenoord kwam had ik veel bewijsdrang, ondanks dat ze mij vertelden dat ik de tijd kreeg. Ik wilde alles goed doen en zo snel mogelijk laten zien dat ik hier hoor. En daardoor gingen dingen juist niet goed en dat gaat allemaal in mijn hoofd zitten. Nu ben ik een stuk rustiger en gaat het gewoon goed."

Na zijn sterke optredens werd de middenvelder in de media zelfs al gelinkt aan het Nederlands elftal. “Dat vind ik een beetje hard van stapel lopen na drie of vier wedstrijden waarin je prima speelt. Het zou heel mooi en een droom zijn, maar dat vind ik niet heel erg realistisch”, aldus Wieffer.

Delen

Reacties

Mats 'de TopTukker' uit Borne. Ik zie de grap wel in van zijn voortreffelijk presteren tot nu toe! 😁
Hup Wieffer, ik ben fan. Zondag graag 3 punten.