yv2022911yv2022911a1b05671

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Ik denk dat we er allebei vol op gaan klappen"

Van de redactie

Feyenoord boekte vandaag een belangrijke zege op sc Heerenveen (1-2) in de race om het kampioenschap. Mats Wieffer zag dat de Rotterdammers het op het einde lastig hadden. "Uiteindelijk hebben we karakter getoond en die wedstrijd over de streep hebben getrokken. We zaten er wel een beetje doorgeen. Nu hebben we een hele week om richting de wedstrijd tegen AZ te gaan”, aldus de middenvelder bij Feyenoord Media.

“Eigenlijk waren we niet helemaal wakker op het begin”, vertelt Wieffer over de slordige beginfase. Na de afgekeurde goal van de Friezen had Feyenoord een stevige grip op de wedstrijd en kwam het op 0-2 met kansen op meer. Wieffer erkent dat Feyenoord moeite heeft een wedstrijd te beslissen. “Dat laten we toch vaak een beetje afweten, om die derde te maken. We kunnen het onszelf wel makkelijker maken.”

Doordat Feyenoord naliet om 0-3 te maken, kwam Heerenveen na een schitterende goal terug in de wedstrijd. Feyenoord liep daarna op het tandvlees. “Je zag dat veel spelers vermoeid waren. Ik heb zelf ook wel wat zware benen, maar dat mag geen excuus zijn. Uiteindelijk hebben we die 2-1 over de streep getrokken. Misschien niet heel mooi op het einde, maar dat hoeft ook niet altijd. Uiteindelijk een volwassen overwinning”, aldus Wieffer.

Volgende week wacht de kraker tegen AZ. De 23-jarige middenvelder weet wat Feyenoord beter kan doen. “Goed beginnen. De laatste weken komen we vaak achter. Dan maken we het onszelf moeilijk. En misschien iets eerder een wedstrijd beslissen.”

Wieffer kijkt uit naar het treffen met de Alkmaarders. “Het is een wedstrijd tussen de nummers één en twee dan. Dat wordt een hele mooie wedstrijd. Ik denk dat we er allebei vol op gaan klappen.”

Delen

Reacties

Ik denk ook wel dat t een lastige wedstrijd gaat worden. Natuurlijk moeten we voor de winst gaan, maar een gelijkspel zal ook niet misstaan, gezien het programma van de concurrentie, móéten zij winnen en kunnen ze zich geen puntverlies permitteren. Het slechtst bedenkbare scenario is dat we verliezen en achter de rest aan moeten. Wij hebben geen nog geen Europees voetbal.
Winnen is geen must, maar dat zou wel heerlijk zijn en kunnen we ons opmaken voor een spannend slot. Na zaterdag weten we hoe we er voor staan. Als koploper richting de klassieker gaan zou écht fantstisch zijn, want de Europese en bekerwedstrijden komen er ook aan.
Mats voortouw nemen zaterdag gas geven we maken ze kapot!!
Jeetje wat wordt dat AZ toch altijd verheerlijkt. Ik hoop echt dat Feyenoord volgende week gehakt van hun maakt.
Ook zonder Kokcu & co.
Los van het feit dat ik vind dat AZ terecht veel complimenten krijgt hoop ik ook op 'zaterdag gehaktdag'. Maar ik ben met elke Feyenoordoverwinning blij, dus ook een kleine.