yv2022911yv2022911a1b05671

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Ik moet het nu laten zien"

Van de redactie

Mats Wieffer is klaar voor de tweede seizoenshelft. Na afgelopen zomer over te komen van stadsgenoot Excelsior kende de middenvelder door een vervelende blessure een valse start bij Feyenoord. In gesprek met Voetbal International geeft Wieffer aan klaar te zijn voor de volgende stap in Rotterdam-Zuid, namelijk basisspeler worden.

De maand augustus moest de middenvelder aan zich voorbij laten gaan. In de maanden erna kreeg Wieffer incidentele invalbeurten toebedeeld en uiteindelijk liet trainer Slot hem iedere wedstrijd minuten maken. "Dat ik steeds meer ben gaan spelen heeft me een goed gevoel gegeven. De volgende stap is dat ik ervoor moet zorgen dat ik consistent en fit ben. Ik moet het nu gewoon laten zien, dan hoop ik dat ik de komende periode steeds meer kom te spelen."

Op het trainingskamp in Lagos sprak Slot positief over hem. "Hij is de afgelopen maanden sterker en fitter geworden. Op het middenveld is hij achter Orkun en Quinten de eerste in de hiërarchie. Als er met hen iets zou gebeuren, is Mats in principe de eerste aan wie we zouden denken." Kort na deze uitspraken raakte Timber geblesseerd.

Feyenoord begint als koploper aan de tweede seizoenshelft. "We hebben de afgelopen maanden niet eens het meest geweldige voetbal laten zien," vervolgt Wieffer. "Wat we vooral goed doen is als team verdedigen. Daardoor hoeven we zelf niet zo veel te creëren of te scoren om onze wedstrijden te winnen. Als we straks ook nog beter gaan voetballen dan zit er inderdaad nog heel veel rek in ons als ploeg. Als je vooraf had gezegd dat we 2023 als koploper zouden beginnen en ook nog groepswinnaar worden in de Europa League, had iedereen daar natuurlijk voor getekend."

Delen

Reacties

@FTM Zie jij liever die donkere jongen komen waar je het steeds over hebt of Mannsverk? En hangt de komst van een nieuwe 6 af van de prestaties van Wieffer de komende tijd of zijn ze daar al over uit?
Denk dat Mannsverk inmiddels onbegonnen werk is geworden. Geruchten gaan ook al dat Ajax belangstelling heeft. Als dat waar is dan kan je wel fluiten naar Mannsverk
https://1908.nl/artikelen/transfercheck-sivert-mannsverk-naar-de-premier-league-of-ajax

Blijkbaar zelfs ook Engelse clubs
Dan heeft hij in ieder geval wel -op het oog- het gewenste niveau😄
IK reken idd op een striemend fluitconcert van de Feyenoordsupporters als Mannsverk namens Ajax in de Kuip de grasmat betreedt.
Alle vertrouwen in deze jongen.
Moet uiteraard nog flink wat stappen maken, maar kan in de eredivisie makkelijk mee.
Ik ben erg benieuwd. Ik heb wel mij twijfel is toch een andere soort speler als timber en heeft echt nog te weinig laten zien op een hogere niveau.
Heeft ook nog weinig kunnen laten zien. Nu is zijn kans
Is idd een ander soort speler dan Timber en dat zou juist wel eens een voordeel kunnen zijn. Alleen suggereert de hernieuwde belangstelling voor Zerrouki dat Slot & co niet echt veel vertrouwen in Wieffer hebben.
Precies dat. Als er een ander komt die de plek van Timber inneemt zal Wieffer nog eens achter z’n oren krabben en waarschijnlijk wel verhuurd willen worden. Op je 22e moet je spelen.