georgino-wijnaldum

VK Sportphoto

Nieuws

Wijnaldum: "Ik had deze zomer graag terug naar Feyenoord gewild"

Moreno

Georginio Wijnaldum speelt momenteel voor Al Ettifaq uit Saudi-Arabië, maar als het aan de middenvelder zelf had gelegen, had hij weer in Rotterdam gespeeld. Dat zei de oud-Feyenoorder vandaag tijdens het trainingskamp van het Nederlands Elftal in Zeist, meldt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad

De 33-jarige Wijnaldum is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands Elftal. In een interview zei hij vandaag dat hij dit seizoen het liefst weer in Rotterdam had gespeeld. "Ik wilde deze zomer heel graag naar Feyenoord", begint Wijnaldum. "Maar Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen euro. En dan ook mijn salaris er nog bovenop. Het was onmogelijk te realiseren."

De aanvallende middenvelder, die tussen 2007 en 2011 tot 135 duels kwam in Feyenoord 1 en daarin 25 doelpunten maakte, geeft aan dat er wel een kleine mogelijkheid voor hem was om naar Feyenoord te komen. "Natuurlijk was het wel mogelijk geweest als ik heel veel ging inleveren", waarmee Wijnaldum doelt op zijn salaris. "Maar dat wilde ik niet. Toen moest ik een andere keuze maken. Toen kwam Steven Gerrard (trainer Al Ettifaq, red.) en die zijn eruit gekomen met PSG. Dat was de beste optie voor mij."

Delen

Reacties

Wijnaldum is destijds via PSV vertrokken om zich sportief te verbeteren. Het vertrek van je beste speler is een illustratief voor hoe de vlag er toen financieel en sportief bij hing bij Feyenoord. Eerder hebben we hetzelfde met Ruud Gullit meegemaakt. Maar om een speler als Guus Til te zien gaan doet minder pijn. Dat zegt wat over de speler in kwestie maar ook zeker zoveel over de fijne situatie waarin Feyenoord zich begeeft.

Als Wijnaldum liever sportief en financieel wil uitbuiken in een land waar geen gras groeit, prima. Iemand met sportieve ambitie zou liever met Feyenoord in de CL en eredivisie spelen dan in SA. Een voetballiefhebber kiest niet voor een club waar niemand de naam van onthoudt. Een echte Feyenoorder doet een moord om in de as van ons beste team sinds decennia te kunnen spelen. We gaan Wijnaldum niet missen, dat is een fijne constatering. Hij is ons niet waard een wij hem schijnbaar ook niet. Het gaat zo goed af in de schijnwereld rond het voetbal dat hij behalve zijn ambitie ook zijn realiteitszin verloren heeft. Gullit droeg zijn gouden bal op aan aan vrijheidsstrijder Mandela. In Tsjetsjenië ging hij werken bij de club van oorlogsmisdadiger Kadyrov. Wijnaldum spreekt zich uit tegen racisme en discriminatie en gaat vervolgens spelen in een land waar heel anders over mensenrechten gedacht wordt. What’s new?
Wijnaldum is hypocrisie ten top.
Hij heeft in zijn spelers loopbaan waarschijnlijk al meer dan 20 miljoen euro verdiend.
Wat is dan de reden nog om je eigenwaarde te verliezen om in zo'n land,waar discriminatie op welk vlak dan ook ontzettend groot is, te gaan voetballen.
Is het dan nooit genoeg?
Het salaris zorgt er waarschijnlijk voor dat hij zich daar niet druk meer om maakt en dus onverschillig maakt.
Dus Wijnaldum hou voortaan op om iedereen schijnheilig voor te wenden dat je met discriminatie begaan bent.
Ik heb het even nagezocht: bij PSG had hij een bruto maandsalaris van 916.000 euro. Bij Liverpool en Newcastle zal het ook geen armoedzaaier zijn geweest.
Jammer, we hadden hem er graag bij kunnen hebben....

Aan de andere kant geeft het aan hoe een belachelijk grote rol het geld is gaan spelen. Niet alleen in het voetbal, maar vrijwel overal. Hoe kunnen we het verantwoorden dat een beetje CEO tienmaal zoveel ontvangt als de doorsnee werknemer? Voetballers verdienen al snel 15 maal zo veel als een doorsnee supporter en dat veroorzaakt dat het geld regeert waardoor ook positieve gasten als Wijnaldum een rekensommetje maakt, net als wij trouwens allemaal zouden doen, zo vrees ik.

Het zou een zegen zijn als wordt afgesproken dat wie zesmaal het modaal salaris ontvangt over het bedrag daarboven 100% belasting betaalt. De wereld zou daar veel mooier van worden. Er is immers geld genoeg, maar het is zo verhipte slecht aangeharkt.
Maar ja, dat zou je dan wel wereldwijd moeten afspreken, dus ik vrees dat deze wens van mij een utopie is.
Een speler als Stengs verdiend bij Feyenoord netto ongeveer 104.000 per maand als ik de media mag geloven. Het modale inkomen is in Nederland 3666 euro. Daarmee zit Stengs algauw op bijna 30 keer modaal. Als je wacht op wereldwijde oplossingen kun je eeuwig wachten. Maar zelfs als de belastingdienst alleen maar eindelijk ook eens zou worden ingezet op belastingontduiking van de happy few en daarvan maar een klein deel zou worden teruggehaald heb je het over miljarden. Daarnaast zou je belastingen ook meer kunnen verschuiven van inkomen naar vermogen en bijvoorbeeld de belastingen op erfenissen kunnen aanpassen: een gedeelte belastingvrij maken en voor de hele grote erfenissen juist een hoger tarief invoeren boven een bepaald bedrag. Als de hoogste vermogens een beetje inleveren kan dat een enorm verschil maken voor de rest van de maatschappij. Maar goed, dat gaat niet gebeuren met de huidige politieke verhoudingen.
Tja, je voorbeeld geeft aan dat de verhoudingen tussen Jan Modaal en een topvoetballer totaal zoek zijn. En dat is teneur alsmaar: het verschil tussen modaal en de rijken wordt alsmaar groter. Dat is bijzonder slecht voor de sociale cohesie. En daarbij komt dat rijken (waartoe ik zelf ook min of meer behoor) veel meer mogelijkheden hebben om zelfs redelijk legaal onder de belasting uit te komen. Dat heb je met al die rechtse kabinetten die we in NL vrijwel altijd hebben…..
Die bedragen gaan we inderdaad niet betalen, zeker niet voor iemand van 32. Had hij niet beter bij PSV kunnen aankloppen of wilde ze hem niet?
Hij is in ieder geval wel eerlijk dat hij niet zoveel wilde inleveren.hij had ook een of ander lulverhaal kunnen ophangen.
ik geloof wat hij best nog wel van waarde had kunnen zijn dit jaar bij feyenoord op de 10 positie. maar toch ben ik blij dat we voor wat meer eigen jeugd en jongere spelers hebben gekozen. en als hij echt graag voor feyenoord had willen spelen had hij wel akkoord gegeven voor een salaris van 800.000.
Haha vrijwel 0 reacties behalve op dit bericht
Wat een onzin zeg ...wilde deze zomer ook graag naar Feyenoord maar kan niet voetballen...
Beetje tegenstrijdig. Het kon niet omdat psg 10 miljoen vroeg. Maar tegelijkertijd kon het ook weer wel, maar wilde hij niet zoveel salaris inleveren.
Had hij dan die 10 miljoen aan psg zelf betaald?
Geld versus clubliefde. Dus geld en geen gezeur achteraf aub.
Zwaar op geld belust deze kwibus

Daarnaast zag je bij PSG en Roma al dat hij het niveau nauwelijks nog aan kan en dat zal nu hij op amateurniveau speelt, er niet beter op zijn geworden.

Nee joh, ver bij de club vandaan houden deze persoon
Een voetballer die, in mijn ogen, snel oud geworden is. Had voor Feyenoord begrippen een grootverdiener geworden terwijl het zeer de vraag had geweest of hij het ‘Slot voetbal’ had aangekund.

Moreel kompas is er nooit geweest natuurlijk. Ach, welke voetballer heeft dat wel? Miljoenen verdiend bij Liverpool, miljoenen verdiend bij PSG, en dan toch nog kiezen voor de zandbak. Want 40 miljoen op de bank is beter dan 30.
Ik wilde graag terug naar Feyenoord maar wel voor een vorstelijk (on-Feyenoord) salaris.
Tja je wil dus heel veel verdienen, niks mus mee maar kom dan niet met het verhaal dat je graag naar Feyenoord wil.
Daarnaast hij is allang over de top heen eln geen meerwaarde tov de huidige jongere spelers.
"Ik had deze zomer graag terug naar Feyenoord gewild"

Tuurijk. Profvoetballer ben je niet voor je lol, hè?
Als Wijnaldum zo graag had willen terugkomen, had hij zijn contract moeten afkopen en minder salaris moeten vragen. Ik geloof dit dus niet echt.
Vuile leugenaar. Als hij zo graag naar Feyenoord had gewild zat hij nu gewoon in Rotterdam. Ik word ziek van die schijnheilige geldwolven. Hebben nooit genoeg. Lekker wegblijven maar.
Waarom volg je het topvoetbal eigenlijk? Want de keuzes van Wijnaldum zijn gewoon in lijn met die werkelijkheid. als je daar zo'n moeite mee hebt, wees dan consequent en ga lekker kijk bij een partijtje in de onderbond.
Van nostalgie ken je niet vreten, over drie jaar ben je uitgevoetbald en denkt niemand meer aan je periode dat je terug kwam, die woestijndollars gaan nergens heen.

Zie Kuyt hoe erg die nu al verafschuwd wordt door de meesten hier en die gaf ons de mooiste terugkeer ooit.
Heb je het boek van kuyt gelezen? Als je get boek heb gelezen begrijp je denk ik heel goed waarom een hoop mensen beetje klaar zijn met dirk
Niet teveel in willen leveren terwijl je al multi, multi, multimiljonair bent.
Verder zeg ik maar niks...
Hij zegt zelf al niet veel salaris in te willen leveren.. En maar doen alsof het aan PSG lag door die 10 miljoen vraagprijs. Lachwekkend
Het financiële verhaal is niet verrassend. Het aantal meesmuilende commentaren hieronder ook niet. Topvoetbal is een werkelijkheid van 'We 're only in it for the money', om de Mothers of Invention nog maar eens te citeren. Daar hoor je doorgaans niemand over totdat er een combinatie mogelijk is van supportersschap en (quasi) principes dan zijn de zure commentaren niet van de lucht. Maar gelegenheidsprincipes zijn geen principes......

Vermoedelijk zou de afkoopsom Feyenoord toch al te gortig zijn geweest en gezien de leeftijd van Wynaldum en zijn recente blessuretijd, is dat nog wel logisch ook. Dus over het inleveren van salaris hoeft niet gespeculeerd te worden.

Jammer is het wel, Georginio had de ideale opvolger van Orkun Kökcü kunnen zijn voor dit en komend seizoen en misschien wel een leermeester voor bv Van de Belt. Maar het zat er niet in en het kwam er dus ook niet uit.
Niet iedereen over een kam scheren Kees. Ik (en vast wel meer mensen op dit forum) vind dat er sowieso veel te veel verschil in inkomen en vooral vermogen zit tussen mensen. Wat dat betreft is het voetbal een uitvergroting van de normale maatschappij. Wijnaldum behoort tot een wereldvreemde elite die het enorme loon dat hij bij Feyenoord kan verdienen (hoeveel verplegers of agenten kun je daarvan betalen?), maar een fooi vindt. Mensen zoals hij denken blijkbaar dat alles ze naar toekomt en hebben blijkbaar geen idee van verhoudingen. Dat er op dit forum meer verontwaardiging is omdat het over Feyenoord gaat en hij hypocriet aangeeft dat hij o zo graag was gekomen, is ook niet heel raar.
Sorry, maar dit vind ik echt een heel rare reactie. Om te beginnen 'scheer ik niet iedereen over één kam', zoals jij suggereert. Juist om dat NIET te doen, schreef ik over "het aantal meesmuilende reacties" en niet alle (kritische) reacties. Dat lijkt me een cruciaal verschil.
Ja, de salarissen die er in het topvoetbal omgaan, zijn absurd hoog maar om nou specifiek voetballers vanwege hun naamsbekendheid af te rekenen op dat soort onrechtvaardigheid in onze samenleving, is me dus te opportunistisch. De hoogte van die salarissen is onderdeel van een veel groter en veel ingrijpender onrechtvaardigheid. Maar omdat die a.h.w. 'naamloos' is, reageren we ons af op de namen die we wel kennen en we met die onrechtvaardigheid in verband kunnen brengen. Om de inkomsten van één voetballer te koppelen aan het inkomen van verplegers of agenten, lijkt heel nobel maar neigt naar populisme. Verbale symboolpolitiek.
En als je vervolgens verwijten gaat maken in de categorie "Mensen zoals hij denken....", wordt je gewoon ronduit demagogisch. De keuzes van Wijnaldum vinden plaats in de voetbalwerkelijkheid waarop van alles aan te merken is, maar die werkelijkheid is weer onderdeel van een samenleving waarop van alles aan te merken is. Dus als je je opwindt over de keuzes van Wijnaldum, maar je volgt het voetbal wel zodanig intensief dat je actief bent op een voetbalforum als dit, dan met je minimaal een beetje met twee maten. Dat was mijn punt in het eerste comment en jouw reactie versterkt dat punt alleen nog maar.
Ik benoem dus juist wel dat de absurde salarissen in het topvoetbal onderdeel zijn van een breder maatschappelijk probleem. In tegenstelling tot jou vind ik dat je daarbij best namen mag noemen en een situatie als deze met Wijnaldum mag aangrijpen om dat te uiten, zolang je maar benoemt dat het niet een op zichzelf staande uitwas is. Dat maakt het een minder abstract probleem als dat je bijvoorbeeld schrijft dat de top 1 procent van Nederland ongeveer 30 procent van het vermogen heeft. Daarin verschil ik met jou van mening, maar dat is iets anders dan dat ik iets heel raars zeg. Over naar dat ik op dit voetbalforum actief ben en überhaupt de Eredivisie volg wat volgens jou heel raar is als je kritisch bent op de uit de hand gelopen loonspiraal in het voetbal. Allereerst: ik begrijp dat jij daar ook kritisch op bent? Ten tweede kun je een onderdeel van het voetbal (zoals de absurde salarissen) onethisch vinden, maar toch wel.plezier hebben in het kijken van voetbal. Dat sluit elkaar niet uit. Het leven zit vol met dat soort dubbelzinnigheden. Tot slot was mijn reactie op dit Feyenoordforum gebaseerd op een uitspraak van Wijnaldum. Daarbij zie ik twee mogelijkheden. Of hij meent niet echt wat hij zegt, want als je echt graag wil terugkomen terwijl je al tientallen miljoenen hebt doet een 'mager' miljoenensalaris bij Feyenoord er niet toe. Ik neig zelf er eerder naar dat hij daadwerkelijk geen idee heeft in wat voor absurd universum hij leeft en dat een miljoenensalaris bij Feyenoord voor hem inderdaad een onverteerbare achteruitgang is. Dat zegt volgens mij heel veel over de manier van denken bij veel mensen die absurd rijk zijn. Zij vinden het vanzelfsprekend, maar wij zouden dat niet moeten vinden.
Ik denk dat we het 'in de kern' redelijk met elkaar eens zijn, alleen vind ik selectieve verontwaardiging afdoen als de 'dubbelzinnigheden die nou eenmaal bij het leven horen' net iets te gemakkelijk. Ik maak van een oordeel liever geen mening als ik daardoor verstrik raak in dubbelzinnigheden.
De maatschappij is mensenwerk en dus per definitie onvolkomen. Het bestrijden van absurde salarissen levert geen betere maatschappij op, een betere maatschappij zal minder absurde salarissen opleveren. Maar of die (verondersteld!) betere maatschappij er ooit komt? Ik betwijfel het.
Gezien al zijn blessureleed de afgelopen seizoenen zou het voor Feyenoord sowieso een risico zijn geweest. Over dat inleveren van veel salaris...hij heeft tientallen miljoenen verdiend met een prachtig beroep. Bij Feyenoord zou hij 'slechts' 2.5 miljoen bruto kunnen krijgen ofzo. Wat een ramp: rupsjenooitgenoeg.
Misselijk makend vind ik niet.
Slimme uitspraak vind ik het ook niet
Die tijd zijn "we" als club toch wel voorbij.

Geen oude vedetten meer (terug) halen. Het heeft ons nog nooit iets gebracht
Kuyt, van Persie en El Ahmadi hebben ons echt heel veel gebracht in hun tweede periode.
Toen zij terugkwamen waren ze nog top. Volgens mij hebben zij allen een fors deel van hun salaris ingeleverd: Echte clubliefde!!
Kuyt bracht ons het kampioenschap en Van Persie was wel echt van waarde. Het kan echt wel, maar dan moet je kwalitatief mee kunnen en niet alleen op sentiment.
Kuyt en RvP waren top voor ons bij hun terugkomst, dus theorie gaat niet altijd op. Gewoon per speler beoordelen of het aanwinst is voor de selectie.
Je hebt je zakken bij Liverpool en PSG al genoeg gevuld, lever je toch gewoon wat in.
Ik denk dat vooral de 10 miljoen een probleem was voor een speler van 33. Wij zitten in een fase waarin we nog steeds jonge spelers moeten aantrekken om later door te verkopen. We kunnen niet als bijvoorbeeld AS Roma topspelers van 28-32 jaar halen die op de top van hun kunnen zitten, maar die vervolgens daarna niets meer opleveren.