wijnaldum

Nieuws

Wijnaldum: "Ik had heel veel moeten inleveren en dat wilde ik op dat moment niet"

Van de redactie

Afgelopen zomer trainde Georginio Wijnaldum een aantal keren mee met Feyenoord, vervolgens maakte de inmiddels 33-jarige middenvelder de stap van Paris Saint-Germain naar Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië. Een terugkeer bij Feyenoord was volgens Wijnaldum destijds niet mogelijk, zo geeft de 92-voudig Oranje-international aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zijn transfer naar Al-Ettifaq leverde hier en daar gefronste wenkbrauwen op. "Ik begrijp het ook wel. Je verlaat Europa en kiest voor Saoedi-Arabië", begint Wijnaldum. "Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevredenstellen. De een is blij met keuzes die je maakt en de ander niet. Nogmaals, PSG vroeg 10 miljoen voor mij en ik zou heel veel salaris moeten inleveren, dus was de stap Feyenoord niet mogelijk. Of ik had echt heel veel moeten inleveren en dat wilde ik op dat moment niet."

Wijnaldum heeft het in het Midden-Oosten erg naar zijn zin, benadrukt hij. "Voetballen in Saoedi-Arabië, daar mag iedereen iets van vinden. De beleving rond wedstrijden is natuurlijk anders dan in de Premier League of de Serie A, maar de wedstrijden zijn vaak van een behoorlijk niveau, hoor. Het is niet meer zo dat als je de stap naar zo’n competitie zet, het meteen voorbij is met je interlandloopbaan. Ik denk op het veld soms: dit is echt kwaliteit, hoor", aldus de 33-jarige international.

Dat de middenvelder niet meer bij een topclub als Liverpool speelt, is voor het Europees kampioenschap deze maand een voordeel, zo vindt hij zelf. "Ik ben in elk geval fit. Ik merkte, toen ik aansloot bij Oranje, dat ik het hogere tempo snel weer oppakte. Nee, ik ben niet ‘Liverpool-fit’ als je het echt wilt vergelijken. Dat is anders. In mijn laatste seizoen speelde ik daar 69 wedstrijden. Maar dan ben je in juni niet zo fris meer. Dat is nu anders. Ik ben fris."

De overstap van Arne Slot naar Liverpool is volgens Wijnaldum een goede stap voor de succesvolle trainer. Wijnaldum is ervan overtuigd dat Arne Slot het als opvolger van Jürgen Klopp goed gaat doen bij zijn oude club. "Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging. Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top. Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is. Ja, hij komt nu in een heel andere wereld, dat is gewoon zo. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?"

Delen

Reacties

Nou, tegen Canada was niet te zien dat je het hogere niveau weer snel aantikte Gini. En dat je daar oliedollars gaat ophalen moet je zelf weten, maar als je met je maatje Virgil de overcorrecte hoeders van oranje speelt, dan is het wat hypocriet dat je jouw geld wilt krijgen van mensen die homo's openbaar terechtstellen en vrouwen onderdrukt.
Ik geloof niet dat hij nu nog van doorslaggevende waarde zou zijn. En hij zou naar Feyenoord-begrippen altijd nog een megasalaris willen.
Natuurlijk is schending van mensenrechten fout en moet niet geaccepteerd worden. Waar ligt de grens van wat acceptabel is wat iemand doet en wie bepaald dat? Zelfs Nederland is op de vingers getikt door de VN over huisvesting van vluchtelingen. Zijn we zo principieel dat we onderzoeken waar een produkt (China) vandaan komt en hoe het geproduceerd is? Ik niet eerlijk gezegd, daarom ben ik net zo “fout” als Gini. Het is zo makkelijk om een ander iets te verwijten, het is veel moeilijker jezelf de vraag te stellen: ben ik wel zuiver waar ik een ander van beticht.
En over veel geld verdienen. Ik ben begonnen met werken bij een bedrijf dat mij heeft gevormd en waar ik heel veel geleerd heb. Daarna heb ik bij verschillende andere bedrijven gewerkt, maar het was nooit hetzelfde als het 1e bedrijf. Ik heb er veel aan te danken, maar geen haar op mijn hoofd die daar weer gaat werken voor minimun loon. Zo werkt dat gewoon niet, zeker als je ouder bent
En dus was geld belangrijker dan sportief afsluiten... tsja daar kan je wat van vinden en Gino wat ga je met al die extra euro's/dollars doen ga je er ook nog iets verstandigs mee doen of iets sociaals?? nee joh net alle voetballers zijn het liever graaiers, noem ze allemaal maar op ook die Rodrizuez waar we in de winter nog achteraan zaten kiest liever de pinp ping

keuzes worden gemaakt er wordt in de sportwereld alleen wel soort (kan even niet op het goede woord komen) humane grens overgegaan. Er worden overdreven belachelijke bedragen voor spelers betaald. Vind het niet meer van deze tijd, laat ze dan voor elk milljoen er ook 1 in sociale projecten stoppen waar de wereld wel mee geholpen is. Maar goed dat is mijn bescheiden mening. Een salaris en transferbedrag moet een plafond hebben. Niet alleen in het voetbal maar in elke tak van sport.
“Voetballen in Saoedi-Arabië, daar mag iedereen iets van vinden. De beleving rond wedstrijden is natuurlijk anders dan in de Premier League of de Serie A.”

Volgens mij is dát niet datgene waar veel mensen iets van vinden, maar de mensenrechten in het land. De journalist laat het daar wel liggen m.i.
en over een paart jaar moeten we weer die kant op toch is er weer een WK of zijn het dan de Olympische Spelen?
Nooit je afkomst verloochenen Wijnaldum.
Dit weten we nou wel. De voetballer Wynaldum had ondanks zijn leeftijd best een goede vervanger van Kökcü kunnen zijn, al valt er met het trio Wieffer-Stengs-Timber niks te klagen. Hem een geldwolf noemen zou niet bij me opkomen. Het is profvoetbal en vanaf welk bedrag ben je een geldwolf en tot welk bedrag een geldwezel? En zit daar nog iets tussen?
Maar de persoon Wynaldum heeft zichzelf natuurlijk van zijn morele voetstuk gedonderd door wel thuis te geven als het om het aan de kaak stellen van institutioneel racisme gaat (hulde) maar zijn grijpstuivers te gaan grabbelen in een land waar een hangplek voor homo's een galgenveld is.
Zijn mond vol over discriminatie en slavernij maar dan wel in een land gaan voetballen waar ze daar niet vies van zijn. Het is gewoon een geldwolf.
Transfersom was 10 miljoen, dat had Feyenoord toch niet gedaan mag ik hopen voor een speler die aan eind van zijn carrière is.
Hij heeft vroeger bijdrage gedaan aan jeugd opleiding van Feyenoord.
Misschien dat later nog eens wat kan gaan doen voor Feyenoord.
Vraagprijs was 10 miljoen. PSG wilde graag van zijn salaris af dus voor minder hadden we m echt wel kunnen krijgen. Maar ja, dan moet de speler zeggen: ik wil alleen naar huis.

En ondanks vele jaren PL waar hij goed verdiende en 2 seizoenen een PSG salaris van zo’n 9m per jaar zaten de zakken schijnbaar nog niet vol genoeg en is ie zelfs zo verliefd op het geld dat hij zijn principes ervoor opzij zet. Ieder maakt zijn keuzes en zal er later op terugkijken, maar kan me niet voorstellen dat hij hier trots op zal zijn.
Hij heeft gelijk, 2 jaartjes voetballen en zich zelf helemaal financieel onafhankelijk spelen, vind hem voor Feyenoord toch niet goed genoeg meer
Past niet meer in het plaatje wat feyenoord voor ogen heeft. Mischien wat voor oud Feyenoord
Nee dat snap ik ook natuurlijk wel, maar 1 miljoen per jaar of 10, ik zou het ook wel weten
Denk je nou werkelijk dat die 2 jaar in S.A. nodig zijn om financieel onafhankelijk te zijn ? Dat is hij al jaaaaaaren.
Eens met de kritische reacties. Toch is hij een van ons. Even flink cashen en pas dan zijn laatste trucje. Hoe zou het zijn als hij dat laatste trucje bij ons komt doen. Als hij zin heeft om nog twee haar vol er op te gaan. Als hij dat straks alvast op het EK gaat doen , mag hij daarna naar huis komen.
Alleen als vervanging op de heel korte termijn van Timber heeft de komst van Wynaldum nog zin. En eerlijk gezegd heb ik dan véél liever dat Timber nog een jaartje blijft. Mogelijk dat van het trio Milambo, Van den Belt en mogelijk Nadjé er zich een zo goed ontwikkeld dat Feyenoord een vertrek van Timber in zomer 2025 uit eigen gelederen kan opvangen.
Van den Belt is door sommigen al afgeschreven maar kan zonder blessures en met meer speeltijd het 'trucje' van Wieffer en Beelen herhalen. Daarop is geen garantie, maar de kwaliteiten in aanleg heeft hij best.
Nou , ik zag hem afgelopen donderdag lopen tobben op het veld, dus volgens mij mis je er momenteel niet veel aan.
Het lijkt me ook sterk, dat ie het tempo wat Feyenoord de laatste jaren hanteert kan bijbenen.
Begrip voor zijn keuze. Als je tientallen miljoenen euro's op de bankrekening hebt staan en je miljoenen euro's per jaar verdient, dan ga je natuurlijk niet voor een hongerloon van één miljoen euro per jaar bij Feyenoord verdienen. Dan is het veel aantrekkelijker om miljoenen euro's te verdienen in een land waar de mensenrechten worden geschonden. Maar uitbuiting van loonslaven in Saudi-Arabië is veel minder erg dan die afschuwelijke hardnekkige discriminatie in Nederland waar hij gelukkig voor opkomt. Wat ook meespeelt, is natuurlijk het kunnen spelen in kolkende Arabische stadions. De competitie daar is veel interessanter dan de Champions League waarin Feyenoord speelt. Dus ik wil engnek geldwolf schijnheilige Gini van harte feliciteren met de geweldige keuze die hij afgelopen zomer heeft gemaakt.
We kunnen hem nu geldwolf noemen maar dit is nog steeds dezelfde jongen die geld aan de jeugdopleiding van Feyenoord overmaakte en toen stonden we er echt slecht voor. Vind zijn keuze voor Saudi Arabië ook jammer maar zou hij nu nog veel toevoegen aan feyenoord?? Misschien zag hij dat ook toen hij meetrainde en koos geld voor zijn eieren
Mensen met een goed hart kunnen ook wel eens een falend moreel kompas hebben. En dat valt extra op als het eerder wel goed was ingesteld. Verder snap ik je redenering maar dan nog is de plek waar hij is gaan eieren rapen slecht gekozen.
Geldwolf! Zo goed is ie ook niet meer.
Eerlijk uit komen voor je eigen dubbele moraal, hoe verdienstelijk is dat? Je kunt het ook onnozel noemen. In ieder geval brengt hij er het antiracisme mee in diskrediet. Maar goed Ruud Gullit droeg ooit zijn Gouden Bal aan Nelson Mandela op om later met droge ogen te beweren dat Berlusconi een goeie peer was.