georgino-wijnaldum

VK Sportphoto

Nieuws

Wijnaldum: "We weten dat Feyenoord revanche wil"

Twan

Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum kijkt uit naar de ontmoeting in de Kuip donderdagavond. De 32-jarige middenvelder wordt dit seizoen door AS Roma gehuurd van PSG. De Rotterdammer is tegenover het Algemeen Dagblad lovend over de club waar zijn professionele carrière begon. 

Wijnaldum debuteerde op jonge leeftijd in de Kuip, en speelde in totaal vier seizoen in het eerste van Feyenoord. In 2011 verkaste hij voor vijf miljoen naar PSV alvorens hij in het buitenland actief was voor Newcastle United, Liverpool, PSG en nu AS Roma. “Je denkt er weleens aan hoe het zal zijn om daar het veld op te lopen als tegenstander. Ik ben in het shirt van PSV natuurlijk ooit al teruggekeerd naar de Kuip. Toen waren de mensen niet blij met me. Maar dat is allemaal zo lang geleden. Ik heb bij Feyenoord in de jeugd gespeeld, ik debuteerde jong in het eerste elftal. Ik ben Rotterdammer.”

Wijnaldum had zelf liever niet tegen zijn oude club gespeeld. “Ik heb, toen ik me weer bij Oranje in Zeist meldde, al gezegd dat ik liever niet tegen Feyenoord had geloot. Dat was vooral omdat ik het moeilijk vind om tegen een club te spelen die je normaal support. Nu moet ik ze met mijn ploeggenoten zien uit te schakelen. Dat voelt gek.”

De middenvelder zag ook in Rome dat de reacties op de loting niet positief waren. “Ze hebben de finale van de Conference League gewonnen, maar iedereen weet dat Feyenoord revanche wil nemen. Daarnaast is er dat verhaal uit 2015 waar het voor de wedstrijd niet goed is gegaan in de binnenstad van Rome. Dat krijgt dan weer aandacht. De burgemeester wilde ook geen supporters van Feyenoord meer in zijn stad hebben.”

José Mourinho, de befaamde trainer van AS Roma, zocht Wijnaldum op na de loting, wetende dat hij daar ooit actief was. Veel bruikbare informatie kon Wijnaldum niet geven. Hij volgt zelf weinig voetbal. “Wat ik Mourinho wél kon vertellen, is wat je kunt verwachten als je in een volle Kuip speelt. Dat is speciaal. Al is dit voor mij ook de eerste avondwedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam.”

De Oud-Feyenoorder weet wel dat het goed gaat met zijn oude club sinds Arne Slot de leiding heeft. Hij hoopt dat Feyenoord dit jaar kampioen kan worden. Verder ontmoette de middenvelder twee van zijn tegenstanders (Geertruida en Wieffer) bij Oranje. Wijnaldum liet weten onder de indruk te zijn van directe tegenstander Wieffer. “Hij is zo rustig aan de bal. Maar wat ik vooral zag, is dat hij overal tussen zat als zijn ploeg op de trainingen de bal even niet had. En hij is best wel groot hè, dat wist ik niet. Als hij bij Feyenoord voor de verdediging speelt, kom ik hem op het veld wel tegen, ja.”

Delen

Reacties

Ala wijnaldum een echt feyenoorder is schiet hij morgen de bal in eigen doel
Inderdaad als goedmakertje voor zijn overstap naar die lampies😁