sebaoui

Willem II keert terug in de Eredivisie; FC Groningen en Roda JC spelen allesbepalend duel

Willem II keert na twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen terug in de Eredivisie. De Tilburgers wisten na een zinderende avond op De Krommedijk diep in blessuretijd de 1-1 te maken tegen FC Dordrecht, wat genoeg was voor promotie.

Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand schoot FC Dordrecht op voorsprong na 27 minuten voetbal. Willem II had op voorhand minimaal een punt nodig om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Wat niet meer leek te gebeuren, gebeurde toch. In de derde minuut van de blessuretijd viel de cruciale 1-1 op De Krommedijk via Michael de Leeuw, wat zorgde voor een feest in Dordrecht en Tilburg.

In Limburg gebeurde iets opmerkelijks. Na de overwinning van 2-0 op SC Cambuur dacht Roda JC ook dat ze gepromoveerd waren. Echter, te midden van het feestgedruis werd bekend dat FC Groningen in blessuretijd een cruciale 1-1 tegen Telstar scoorde. Nu zullen beide clubs vrijdag in Groningen een allesbepalend duel spelen voor het tweede promotieticket.