1908-feysae-team

Vrouwen

Winst in de tweede oefenwedstrijd

Saskia

Feyenoord V1 heeft de eerste oefenzege van het seizoen binnen. In de tweede wedstrijd van de voorbereiding werd SV Saestum, dat uitkomt in de Topklasse, met 4-0 verslagen. De doelpunten werden gemaakt door Ella Van Kerkhoven, Jada Conijnenberg en Romée van de Lavoir (2).

Bij Feyenoord startte Maruschka Waldus, die gisteren een contract tekende in Rotterdam, meteen in de basis. Daarnaast keerden ook onder andere Jacintha Weimar en Ella Van Kerkhoven terug in de wedstrijdselectie na interlandverplichtingen.

In de oefenwedstrijd, die gespeeld werd in 3 blokken van 30 minuten, duurde het lang voordat Feyenoord tot scoren kwam. Ondanks dat de ploeg van Jessica Torny het spel domineerde en een aantal grote kansen creëerde duurde het tot de 28ste minuut voordat de openingstreffer viel. Ella Van Kerkhoven strafte een te korte terugspeelbal meteen af: 1-0.

Daarna bleef het lang 1-0. Feyenoord wisselde er op los, en drie speelsters van Jong Feyenoord Vrouwen (Imara Schutte, Noah Bloem en Eline Oudejans) mochten voor het eerst in actie komen voor het eerste elftal.

In de laatste tien minuten ging het hard. Eerst scoorde Jada Conijnenberg op aangeven van Hajar Balkhir de 2-0. In de slotfase van de wedstrijd was Romée van de Lavoir nog twee keer trefzeker uit een rebound, en bepaalde zo de eindstand op 4-0.

Volg alles van Feyenoord vrouwen via ons Instagram  en ons X-account.

Bron: Feyenoord.nl