mladen-ramljak

Wikipedia/ nationaal archief

Nieuws

WK 2022 • Mladen Ramljak enige Kroaat ooit bij Feyenoord

Van de redactie

Vanmiddag om 16:00 spelen Kroatië en Brazilië het eerste kwartfinale-duel op het WK in Qatar. Tijdens het WK in 2018 behaalde Kroatië verrassend de finale, die uiteindelijk werd verloren van Frankrijk (4-2).

Met spelers als Luka Modrić, Dejan Lovren en Ivan Perisic kent Kroatië ook dit WK een selectie met absolute topspelers. Ondanks dat het land veel talent voortbrengt, heeft Feyenoord geen grote band met Kroatische spelers.

In de historie van de club speelde slechts één speler van Kroatische afkomst in De Kuip. Mladen Ramljak kwam eind 1973 op 28-jarige leeftijd naar Feyenoord. De verdediger kwam over van Dinamo Zagreb en tekende in Rotterdam een contract voor drieënhalf jaar.

Met Feyenoord won Ramljak in 1974 de UEFA Cup. De Rotterdammers wonnen de returnwedstrijd in De Kuip van Tottenham Hotspur (2-0), nadat de heenwedstrijd in Londen in een gelijkspel was geëindigd (2-2). De Kroaat speelde voor Feyenoord tot en met het seizoen 1976/1977, waarna hij vertrok naar AZ ’67. Een gelukkige tijd in Alkmaar werd het niet. Zonder een officiële wedstrijd voor AZ’67 te hebben gespeeld werd Ramljak al na een paar maanden afgekeurd voor het spelen van betaald voetbal.

Mladen Ramljak – tevens een afgestudeerd econoom – overleed in 1978 ten gevolge van een auto-ongeluk.

Delen

Reacties

Was een geweldige verdediger, stond er meteen, heb hem gelukkig nog zien spelen
Ik ook. Sterk en een meer dan behoorlijke techniek.