zerrouki-feyenoord

Feyenoord.nl

Nieuws

Zerrouki kijkt niet te ver vooruit: "Eerst zorgen dat ik belangrijk word voor het team"

Stan

Ramiz Zerrouki meldde zich maandag op 1908 voor zijn eerste training in dienst van Feyenoord. Na een ware transfersoap werd de Algerijns international door de Rotterdammers overgenomen van FC Twente, dat ruim 7 miljoen ontving. Tijdens zijn eerste persconferentie als Feyenoorder staat Zerrouki Rijnmond Sport te woord over de nieuwe stap in zijn carrière.

De overstap van Zerrouki naar Feyenoord ging niet zonder slag of stoot. De Rotterdammers hebben zich meerdere keren gemeld bij Twente om de Algerijn over te nemen. Het zorgde voor de speler in kwestie voor bevestiging. "Dat geeft nog meer aan hoe graag ze je willen hebben en dat de directie en de technische staf in mij een speler zien die een aanvulling kan zijn op het spel. Dat geeft meer een bevestiging. Andersom heb ik hier ook het vertrouwen in gehouden. Ik ben zelf ook op dit pad gebleven, dus van beide kanten is het denk ik een prachtig verhaal geworden."

Positie

Zerrouki heeft al een gesprek met Arne Slot achter de rug na zijn komst naar de landskampioen. "Tuurlijk is er gesproken. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe het er hier uit gaat zien, wat het plan is, hoe de club is, de trainingswijze, noem maar op."

Daarbij de vraag welke positie Slot voor zijn aanwinst in gedachten heeft. "Tuurlijk worden zulke dingen al besproken, maar ik denk meer in wat bredere zin. Ik denk dat je je ook niet altijd moet focussen op precies één plek, want midden in een seizoen kunnen er wijzigingen komen of jongens kunnen wegvallen. Dus je moet ook een beetje multifunctioneel zijn. Maar het is denk ik wel duidelijk voor iedereen dat de posities waar ik het beste ben op 6 en 8 zijn."

Waar Zerrouki zelf het liefst speelt, hangt volgens de middenvelder af van de gehanteerde tactiek. "Dan kom je weer bij een stukje van: hoe speel je? Bij Twente heb ik in een tweenmansblok op het middenveld aan de rechterkant gespeeld. Dat noemen we meer nummer 6. De posities 6 en 8 waren daar niet heel verschillend in taken, dat zal hier waarschijnlijk anders zijn. Dat gaan we rustig bekijken en we zien waar het gaat eindigen."

Kökcü 

Afgelopen seizoen was Orkun Kökcü de grote man op het middenveld van Feyenoord. De Turkse aanvoerder is inmiddels vertrokken naar Benfica en Zerrouki zou zomaar zijn plek in het elftal kunnen overnemen. "Nogmaals, ik denk dat ik daar kan spelen. Op 6 en op 8. Maar ik denk dat we wel andere type spelers zijn natuurlijk. Je kan een speler ook nooit één-op-één vervangen want iedereen is anders, iedereen is uniek op zijn eigen manier."

Zerrouki wordt gevraagd of hij de leidende rol die Kökcü bij Feyenoord had op zich kan nemen. "Ik denk dat ik zeker over bepaalde kwaliteiten beschik in de richting van leiderschap. Ik probeer ook altijd de anderen mee te nemen. Ook als het even wat minder gaat in de wedstrijd. Dus in dat opzicht zeker. Maar ik moet eerst gewoon zorgen dat ik belangrijk word voor het team in het voetballende gedeelte. Alles wat extra is in het begin, dat is mooi meegenomen. Maar nogmaals: stap voor stap en dan zien we wel."

Vooruitblikken

Voor Zerrouki staat er veel moois te gebeuren bij zijn nieuwe club "In eerste instantie kijk ik gewoon heel erg uit naar de trainingen. De eerste week; hoe gaat het allemaal? Dat zal vrij duidelijk worden voor me. Dat zal dan in een ritme komen en in mijn systeem komen. Maar het is ook duidelijk dat Champions League er natuurlijk uitspringt. Dat zijn wel dingen waar je als kleine jongen van droomt."

Toch wil de Algerijnse middenvelder niet te ver vooruitkijken. "Maar ja, de eerste officiële wedstrijd is de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en ook dat is een prijs. Dus daar kijk ik natuurlijk ook naar uit. Maar het belangrijkste zijn de eerste weken: kijken hoe alles is en vanuit daar werken naar die andere mooie momenten."

Dat Feyenoord historisch gezien vaak slecht presteert na een succesvol seizoen zegt Zerrouki weinig. "Dat zijn statistieken, daar moet je je denk ik niet te veel van aantrekken. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze club mooie dingen kunnen neerzetten. Daar moet iedereen keihard voor werken en daar zijn andere jongens vorige week al mee begonnen, de rest vandaag. Dat is mooi. Nu gaan we elke dag keihard ons best doen om dingen te evenaren natuurlijk."

Delen

Reacties

Ben echt heel erg benieuwd naar de 6 en 8 positie dit seizoen.
We hebben echt 4 hele verschillende types in van der belt, zerrouki, wieffer en timber.
Je kan het heel voetballend neer zetten of heel dynamisch.
Of een combinatie ervan en dan is het nog de vraag wie het beste bij elkaar gaan passen.
Zin in dit komende seizoen en ik ga wel zien wat er voorin en evt achterin nog bij komt
Heeft u al een telegram gehad uit Kroatie?
Feyenoord gaat dat toch niet betalen
Een nieuwe speler moet je nooit aanvoeder maken naar mijn mening. Eerst jezelf bewijzen en dan verder kijken.
In principe niet, maar wie moet het worden dan? Vind het een moeilijke... Trauner, alweer geblesseerd, Geertruida en Bijlow die wellicht weggaan
Hancko denk ik. Maar Geertruida en Bijlow zijn nog niet weg dus maken ook gewoon nog kans op dit moment.
Dat is waar. Maar Bijlow wilde volgens mij niet en Geertruida doet geen interviews
@ftm ondertussen al een bod ingediend op Ivanusec?
Vragen 12 miljoen en wil feyenoord niet betalen,snap dat niet gewoon doen maar ja
Lees veel hoop op komst Ivanusec. Deel het enthousiasme door zijn highlightvideos op YouTube en volgens mij zit er een goede kop op met juiste mentaliteit voor ons. Maar vraag me alleen af of je voor dat geld ook zijn linkerbeen er bij krijgt? Beetje flauw, maar hij lijkt echt stijf stijf rechts. Alles naar rechtervoet. Voor een linksbuiten kan het prima zijn, maar op de nummer 10-positie zie ik liever iemand met een comfortabel linkerbeen. Betekent simpelweg tijdwinst bij sommige acties/steekpasses en het verdelen en bedienen vanuit deze positie. Benieuwd hoe jullie dit zien fijne kameraden!
Wat krijgen we dan straks een middelmaat als een dilrosun.Of ze ko.en weer aan met idrissi of die gast die bij lees is die al in de jeugd voor problemen zorgde bij ons
Wel kampioen mee geworden met die middelmaat, heb vertrouwen
Als je dat zo zegt is rasmussen ook goed.Zijn we ook kampioen meegezonden.Die man wat heeft die echt laten zien.Hooguit 5 acties meer ook niks
Deels heb je uiteraard gelijk, maar ik heb vertrouwen in wat er de laatste 2 jaar gebeurd. En alles afzeiken heeft dan ook geen zin. Ik denk straks een top selectie.
Harvy volgens de media gaat die kroaat niet door was tehuur.Summervile komen ze straks op uit dat is toch echt middelmaat.Als je buitenlandse spelers gaat halen moet n verblijfsvergunning en werkvergunning komen is niet in n week hoor.zit je straks na de 2 e wedstrijd met n elftal wat compleet is maar niet ingespeeld
Pff je leest en hoort het vanzelf wel als het speelt. Elke keer die ongeduldige vragen. De ****** zeg. Ook dat @FTM voor alle vragen. Wees geduldig en je hoort wel wat speelt.