geertruida-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

"Zet Geertruida af tegen De Ligt en je ziet wie verder is"

Stan

Willem van Hanegem keek er niet van op dat dat Lutsharel Geertruida donderdag een basisplek had bij het Nederlands Elftal tegen Griekenland. De vice-aanvoerder van Feyenoord heeft zich dermate ontwikkeld dat het op dit moment meer dan logisch is dat hij de voorkeur krijgt boven andere verdedigers, zo schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad

Het Feyenoord-icoon is van mening dat Koeman richting het EK van volgend jaar moet letten op spelers die door een stormachtige ontwikkeling in aanmerking komen voor een plek in Oranje. "Dat geldt ook voor Lutsharel Geertruida, daar heb ik vaak genoeg aanmerkingen op gehad. Maar zet hem nu eens af tegen De Ligt en je ziet wie er verder is", vergelijkt De Kromme Geertruida met de verdediger van Bayern München. 

Zodra Oranje zich geplaatst heeft voor het EK in Duitsland kan de bondscoach zijn systeem gaan afstellen op, bijvoorbeeld, Geertruida, legt Van Hanegem uit: "Daar gaat het om: talent en gevestigde namen aan elkaar koppelen en dan bepalen hoe je gaat spelen zonder dat je daaraan vastzit."

Geertruida speelde tegen Griekenland de hele wedstrijd, maar kon vanwege een blessure niet in actie komen tegen Ierland. Het is nog niet bekend of de verdediger fit genoeg is om het aanstaande zaterdag met Feyenoord op te nemen tegen sc Heerenveen. 

Delen

Reacties

Perez en co zijn dezelfde mening toegedaan. Geertruida is ook veelzijdiger, kan in veel systemen spelen.
Bart Nieuwkoop staat dan in ieder geval klaar. Een hele geruststelling.
Tjaa.. daar zie je het verschil tussen De Ligt (die na 1 heel goed seizoen direct naar een Europese topclub is vertrokken, en daar nauwelijks in de plannen voorkwam), en Geertruida (die na 2 hele goede seizoenen nu als de absolute sterkhouder nog steeds bij Feyenoord speelt, met de nadruk op SPEELT!). Om te ontwikkelen moet een voetballer minuten maken, simpel! Daarnaast heeft Geertruida ook wel wat fijnere voeten en motoriek dan de Ligt.

Geertruida heeft zich als een Raket ontwikkeld het afgelopen seizoen en lijkt niet van plan om het daarbij te laten!
Tja, geen CL (nog) en dat is allebepalend.
Voetballend is Luths de beste in zijn Linie.
Verdedigend leert hij snel bij.
Als je kijkt hoe onzeker De Ligt aan de bal is dan kan ik Willem alleen maar gelijk geven.

Een de Jong kan beter tikkie breed naar Luths geven dan elke keer Mats in de problemen brengen gisteren. Die moest daardoor een hoop puin ruimen en pakte daardoor vroeg geel wat hem remde en een wissel in de rust tot gevolg...
Nou even brilletje af ik had graag anders gezien maar Mats Wieffer speelde net als andere gewoon niet goed Frenkie was zeker niet zo slecht als jij wil doen blijken
Volgens mij zet een fout van De Jong hun 2x vrij voor de keeper.
De 1e x gooide Wieffer zich ervoor.
Ik vond oprecht dat Wieffer redelijk tot goed startte en na zijn gele kaart werd geremt in zijn spel wat tot de wissel leidde, na de gelenkaart vond ik hem ook steeds minder spelen.
Frenkie is gewoon overhyped.
Elke wedstrijd wordt er gekeken wie het beste naast hem kan spelen
Dat is Frenkie niet. Frenkie is een hele grote meneer in Spanje en dat is niet voor niks.. dat het er in Oranje moeilijk uitkomt kan van zoveel dingen af hangen
Ik zie Barcelona vaak genoeg en ik heb die hele hype nooit begrepen, een voetballend kutje. Maar de media doet het hier voorkomen dat hij het achtste wereldwonder is.
Ik dacht al zoiets en wie moest er weer geslachtofferd worden? Juist Mats Wieffer! Niet eerlijk!
Verdedigend kan hij nog wel een anderhalve stap maken als hij echt mee wil op topniveau, maar aan de bal heeft hij dat niveau al. Hopelijk tekent hij bij want dan kunnen we echt cashen.
Fijn voor de onderhandelingen ook over de transfersommen. A international die de Ligt op de bank houdt