lege-stoeltjes

Nieuws

Zondagavondwedstrijd: veel lege plekken in de Kuip

Dennis

Een zondagavondwedstrijd met het aanvangstijdstip van 20:00 lijkt een aanzienlijk deel van de Feyenoordsupporters niet te kunnen bekoren. Op het moment dat Bas Nijhuis floot voor de aftrap van Feyenoord tegen Heracles Almelo waren nog duizenden kuipstoeltjes onbezet.

Feyenoord meldde eerder dat de ontmoeting met de Heraclieden is uitverkocht. Dit zou betekenen dat veel seizoenkaarthouders deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Naar schatting hebben circa vier duizend supporters vandaag niet de weg naar het stadion gezocht.

Feyenoord is dit seizoen in een spannende strijd verwikkeld met FC Twente om de tweede plek in de Eredivisie en daarmee directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League in het volgende seizoen. Desalniettemin is er een trend zichtbaar dat veel supporters de late wedstrijden op zondag tegen ‘kleinere’ clubs laten schieten. Zelfs op de Noordzijde, waar de fanatieke aanhang plaatsneemt, zijn rijen met onbezette stoeltjes zichtbaar.

Wat vind jij van een wedstrijd op zondagavond om 20:00? Laat je mening achter in de comments!

Delen

Reacties

Belachelijk dat TV zenders de wedstrijdtijden bepaalt.
Hier spelen alleen commerciële belangen.
Waar zijn de belangen van de supporters zie toch een hele grote som in het laatje van de club brengen? Zowel seizoenkaarthouders als losse kopers? Ben toch al met al een uurtje of 8 uur onderweg voor een potje voetbal.
Voetbal is allang niet meer voor de supporters....en het gaat allemaal nog veel gekker worden.... kijk alleen maar naar Engeland en welke belachelijke tijden ze daar spelen.
Ik vind het een zeer vervelend tijdstip, maar begrijp wel waarom die er is. ESPN betaalt fors voor de uitzendrechten en willen logischerwijs zoveel mogelijk live uit kunnen zenden én zoveel mogelijk spreiding van de duels hebben, zodat alles back-to-back bekeken kan worden.

Als Kuipbezoeker loop ik hier niet warm voor, maar ik was er wel gisteren.
Waarom zovaak om 20.00 uur?

Volgens mij was de afspraak 1 x per seizoen
Zondagavond 8 uur is een waardeloze tijd voor iedereen
Belachelijk tijdstip
Niet aansprekende tegenstander
En de heienoordtunnel ook nog eens dicht
ik zie maar 1 ding in jou reactie wat zinvol is en dat is dat het een belachelijk tijdstip is.
Tegenstander moet niet uitmaken en op zondag avond maakt het echt niet uit hoor of de Heinenoord tunnel dicht is.
Ik was er net zo snel als dat de tunnel open is.
Veel thuiswedstrijden in korte tijd afgelopen periode misschien? Wel bizar dat deze supporters niet ff hun kaart aan een kameraad hebben geleend die normaal niet gaan...maar goed...wellicht een punt van acte richting de verkoop voor de bekerfinale ??
De avond wedstrijd laat ik voor mij voor bij gaan
Dat is te laat op de zondag avond
Mijn wekker gaat ook weer maandag nacht.
Dus deze tijdstip is niet te doen
Ik wil je wel op tijd wakker maken hoor morgenvroeg...🤣
Naar schatting 4000 plekken vrij? Hoe is dat precies geschat dan?
Op de beelden kijkt het wel mee te vallen. Maar die sfeer die er zo vaak wel is tijdens een avond wedstrijd lijkt er ook niet echt te zijn.
Ik vind het ook helemaal niks. Maandagochtend is al klote genoeg, laat staan als je pas rond 2 uur op bed ligt.
Met een jong gezin is het keuzes maken en dit is dan wel een wedstrijd die het een keer kan verliezen. Je zit ook al al de Europese avonden, bekerwedstrijden en de lange weekenden (Pasen tegen Utrecht) in het stadion.
Dit begrijp ik helemaal, zeker met het huidige prijsbeleid!
20:00 op de zondag is te laat. Veel supporters moeten gewoon weer vroeg aan het werk op maandag. Avond wedstrijden zijn leuk, maar hou ze aub gewoon op Zaterdag.
Ik vind dat je gewoon het woord 'commentaren ' kunt gebruiken in plaats van 'comments' . Wat is dat toch joh. Met dat overdrijven gebruik van de Engelse taal. Ik ben gewoon een Nederlander hoor. En geboren Rotterdammer. Dus laat alsjeblieft dat gemaakte 'hippe' Engels achterwege.
Schandalig rot tijdstip, zo ook zaterdags om 16.30 uur. Op zaterdag om 16.30 uur zitten velen met hun amateurvereniging en op zondag om 20.00 uur zitten velen met de volgende ochtend. Maar ja……. voor de KNVB telt alleen het geld, niet de voetballiefhebber
Het is toch ook een schandalig tijdstip dit man! Het is wel wat drukker als de vorige wedstrijd, maar even serieus, dit is gewoon idioot. 0,0 rekening houdend met supporters die naar het stadion gaan. Schandalig anti-supporters-beleid.