dsc00348

Foto 1908.nl

Nieuws

Aangifte Feyenoord en Stadion Feijenoord na ongeregeldheden JC Schaal

Moreno

Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord doen aangifte na ernstige ongeregeldheden in het vak van PSV-supporters tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal afgelopen vrijdag. Bezoekers uit Eindhoven brachten vernielingen aan en gooiden met voorwerpen, waardoor een aantal lichtgewonden is gevallen.

Tijdens de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen waren niet alleen om het gehele veld maar ook voor de uitvakken netten geplaatst, om daar vandaan het gooien van voorwerpen naar het veld te voorkomen. Zeker 200 supporters van PSV zijn, in wat een doelbewuste actie lijkt, aan deze netten gaan hangen, waardoor deze samen met de ophangsystemen naar beneden vielen. Vervolgens zijn meerdere brokstukken naar het onderliggende vak gegooid en is een aantal mensen lichtgewond geraakt.

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw is geschokt over wat zich heeft voltrokken. "We werken al vele jaren met dit systeem, bijvoorbeeld bij Europese wedstrijden. Maar moedwillig kan alles kapot. Dit is in mijn ogen nog vele malen erger dan eerdere ellende met gesloopte toiletten, omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Gelukkig kon uiteindelijk iedereen zelfstandig naar huis."

Hoe groot de financiële schade is, is nog onduidelijk. Dit zal worden onderzocht door een onafhankelijk expert. "Omdat we daar geen discussie over willen", aldus De Leeuw. Uiteindelijk zal PSV aansprakelijk worden gesteld. "Maar behalve met het opnemen van de schade en het herstel er van, zijn we hier net zo zeer bezig met de vragen wie er voor gestraft worden en hoe je het in de toekomst veilig houdt."

Delen

Reacties

Even helemaal offtopic. Zag net pas de uitslag van het oefenpotje van 020 en viel van mijn stoel af van het lachen. Ook van de verdere berichten over het aankoopbeleid daar.

Ik heb er maar 1 woord voor KARMA!
Al jaren hoopte ik altijd dat PSV en Ajax steken lieten vallen tijdens de competitie maar nu het laatste seizoen was het vanuit Feyenoord gewoon helemaal op eigen kracht en zo hoort het ook alleen naar jezelf kijken als team en als club. (maar neemt niet weg dat ik moet glimlachen zoals bij uitslag gisteren...)
Hopelijk morgen wat vuurwerk....
Krijgen we vandaag nog nieuws te lezen??
Is er nu echt 0 nieuws vandaag?

- Geertruida
- Ivanusec
- vervanger Geertruida

Gewoon iets
Zoals verwacht mogen we Isaksen nu helemaal definitief afschrijven.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1145922/feyenoord-tast-mis-voor-rechtsbuiten-romano-geeft-here-we-go-naar-lazio.html
ja echt superjammer, die gast is echt goed, snel, creatief, onverzettelijk, goed scorend vermogen en goede passings/assists....
Vanuit de knvb waren de camera’s toch ongekend geüpgrade? Dan moet het niet lastig zijn al die koppen in beeld te brengen bij Opsporing Verzocht. Net als bij AZ vorig jaar.
Wat een onzin verhaal, tegen Standaard Luik ging het ook helemaal los door dat domme uitvak op tweede ring. Elke week wordt er teringzooi naar beneden gegooid.

De enige oplossing is het uitvak weer maken zoals tussen 1994 en 2013. Dan kan iedereen weer veilig naar Feyenoord toe.

Directie heeft schijt aan de veiligheid van Feyenoord supporters.
Dus je wilt de beste plekken aan uitsupporters geven? Genoeg andere oplossingen
Geen supporters van hun dus dit seizoen
Het moet idd afgelopen zijn met die ****** gekken, iemand heeft geopperd geen toeschouwers meer van de tegenpartij ik ben het echt eens gewoon seizoenkaarten in dat vak goed voor de inkomsten echt wat een schoften.
Kansloos, is geen oplossing voor het probleem want dan zitten ze door het hele stadion verspreid.
Genoeg liefhebbers voor een seizoenkaart om heel het stadion te vullen.
Op PSV forum zat een stelletje schijnheilige nep-intellectuelen Feyenoorders uit te maken voor schandalige eencelligen vanwege wat onsmakelijke spreekkoren richting een zekere buitengewoon onsympathieke ajacied die nu voor heel veel gemeentegeld hun shirt draagt.
wellicht eens in de spiegel kijken stelletje slopende veldbestormers.
We kunnen accountje maken en de hele site volspammen toch?

😎😎
Op Twitter ook al. Ik zit Alders Beke dag ruzie met ze te maken. Ze vergeten voir het gemak waarom ze niet meer naar de Arena mogen. Wat ze in Londen hebben geflikt afgelopen seizoen en dat ze due zwever in Spanje vernederd hebben en ga maar door
Geen enkele toeschouders van de bezoekende club toelaten, de vrijgekomen plaatsen seizoenkaarten van maken dan ben je van dat gedoe af.
Dit seizoen geen supporters van psv meer toelaten, heel simpel. Het is godverdome te idioot voor woorden waarmee gegooid