gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Deze club is geweldig, maar je weet het nooit"

Van de redactie

Santiago Gimenez verlengde eerder deze week zijn contract bij Feyenoord tot medio 2027. De spits van de Rotterdammers is gelukkig in Rotterdam en wil dan ook het liefst nog minimaal een seizoen in het shirt van de landskampioen spelen. Tegelijkertijd weet de Mexicaan dat er altijd rekening gehouden moet worden met een plots vertrek wanneer een club met een grote zak geld naar Rotterdam komt, zo geeft Gimenez aan in gesprek met ESPN.

"Ja, alles kan gebeuren in het voetbal", begint de 22-jarige spits van Feyenoord. "De ene dag ben je hier, de andere dag daar. Het hangt meer van de clubs af dan van de speler. Er kan een partij komen met een aanbod dat niet te weigeren is. Je weet het nooit."

Gimenez is blij in Rotterdam en is dankbaar voor de kans en het verbeterde contract die hij heeft gekregen bij Feyenoord. "Ik ben de club dankbaar. Ondanks dat ik nog een contract had hebben ze besloten mij een beter contract te geven. Dit is de club die de deuren heeft geopend voor mij."

Vorig jaar zomer maakte de jonge aanvaller de overstap naar Europa. Na een half jaar 'wennen' schoot de linksbenige spits de een na de andere bal tegen de touwen voor de Rotterdammers. "Het is mijn eerste club in Europa. Ik word elke dag verliefder op dit team en de mensen die mij op een geweldige manier hebben ontvangen. Elk weekend steunen ze ons weer. Ondanks dat we verloren kregen we toch een applaus tegen PSV. De mensen hier zijn indrukwekkend. Deze club is echt geweldig."

Delen

Reacties

Belangstelling West Ham: € 70 miljoen. Daarna Sinistera en een 2e spits. Vervolgens houd je ook nog geld over. Als Pedersen vertrekt voor € 7 miljoen houd je weer € 5 miljoen over. (Aankoopbedrag € 2 miljoen). Ook nog CL-inkomsten en mogelijk een paar gelijke spelen of winst. Het gaat de goede kant op.
Uiteraard vind ik hem ook een topvent. De opmerking dat “het meer aan clubs is dan aan de speler” is dan weer een beetje slap. Als ik bij feyenoord 1 miljoen + per jaar verdien, ga ik nooit meer weg. Mijn redenatie zou zijn: het hoogst haalbare is om het hoogst haalbare met Feyenoord te bereiken. Niet om 10 miljoen te verdienen in Engeland. Realistisch? Nee in mijn geval niet, maar het gaat ook niet alleen om (meer) geld toch? Clubliefde zie je eigenlijk nooit meer… niet doorslaggevend in ieder geval.
Verschil tussen in Engeland voetballen of hier is gewoon te groot geworden. 30 jaar terug was dat verschil er niet dus dan was het ook makkelijker om te blijven. Dus vrij logisch dat clubliefde dan ook niet meer bestaat
Its happening

Kroatische media:
DINAMO EN FEYENOORD BEREIKEN OVEREENKOMST OVER IVANUŠEC
De volgende club van Ivanušec wordt de Nederlandse reus Feyenoord, die al enkele weken in onderhandeling is met de club uit Zagreb, en het lijkt erop dat er een akkoord over compensatie is bereikt. Het is op dit moment echter nog niet bekend om hoeveel het gaat. Wat wel bekend is, is dat het eerste bod van Feyenoord zeven miljoen euro bedroeg en dat de "blues" het afwezen. Toen kwamen de Nederlanders echter terug met een verbeterd cijfer dat blijkbaar de leiders van Dinamo tevreden stelde.
Zie deze link;
https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/sok-za-sokom-u-maksimiru-novi-tezak-udarac-za-dinamo-nakon-bodova-ostaje-i-bez-najboljeg-igraca-1312699
De deal is dus rond, Ivanusec gaat naar Feyenoord.
“Het lijkt erop dat..” Zegt dus niet zoveel. Dat feyenoord en zagreb er goed instaan is ook niet nieuw maar het is wachten op een definitief akkoord en wanner ze hem laten gaan
Ik wil niet zeuren (doe ik wel…) maar in andere topics staat dit al vanaf vanochtend vermeld…
Griekse fansites van AEK geven ook aan dag ivanusec er niet bij is
Je had het er toch over dat Ivanušec snel moest reageren op z’n contract van Feyenoord?
Ik moest toch even lachen, toen hij over zijn eigen benen struikelde in de eerste helft. Dan denk ik, hoe kan het toch dat hij er al zoveel gescoord heeft, met zo'n balbehandeling? Maar zolang hij blijft scoren, blijf ik gewoon m'n muil houden ;-)
Ja en zat acties die hij heel goed doet, maar men wil na psv alleen het negatieve zien of zo. Wat is dat toch?
Die hebben teveel lopen snauzen tijdens de wedstrijd. Dan ben je extra negatief de dag erna ;-)
Nou niet dus , je vind het nodig om er wat van te zeggen.
Jij bent zo trouw als een neus.
Ik schreef iets en ik dacht iets. Jij bent duidelijk de slimste idioot thuis.
Jij bent wel heel gemakkelijk bij de ,neus, te nemen. Volgens mij ben je d'r zelf eentje
Zorg maar eens dat je fit word...
90 minuten spelen en 's oren dan ben iji weer aan de beurt
Ik ben vandaag jarig. Een volgende recordtransfer klinkt natuurlijk op zich als een prima verjaardagscadeau, maar deze gigant zie ik echt liever blijven. Tenzij het om een enorm bedrag (vijftig miljoen) zou gaan.
Gefeliciteerd en hopelijk blijft hij inderdaad een jaartje champions league is nooit erg.
50 miljoen maakt geen doelpunten. Ik zie Feyenoord liever opnieuw kampioen worden dan dat we nu meteen op een grote zak geld zitten.
Met vijftig miljoen kun je makkelijk een vervanger vinden. Daarnaast is het een bedrag dat Feyenoord niet kan weigeren, zo realistisch moet je ook zijn.
Dit jaar blijven, nog sterker worden en goed seizoen draaien. Moet je opletten wat er volgend jaar gebeurt
@FTM, neem je eigenlijk de laatste weken van de transfermarkt vrij? Ga ervan uit dat er zoveel gebeurd en verwacht ook snel schakelen naar volgende spelers. Is lijkt me niet echt te combineren met direct de laatste nieuwtjes posten.
#gewoon interesse :P
Dit komt natuurlijk altijd op plek 2 he.. hij verdiend hier helaas niks mee. Is maar een hobby
Ze spelen weer prima de onder 18, 1-0 voor tegen Manchester Utd.
Die kraaijeveld moet je over een tijdje gewoon direct basis knallen joh, wat een fenomenale speler is dat nu al
Zeker, maar kraaijeveld steekt er met kop en schouders bovenuit en als ik het goed heb is ie nog de jongste speler ook
Zo, die Thijs Kraaijeveld mag van mij wel naar het hoogste niveau. Paar mooie beelden gezien.
Kleijn was 1 van de grootste talenten op het middenveld, speelt nu linksback en heeft nog 1 jaar contract. Iemand die weet hoe Feyenoord hem ziet en of ze hem nog willen verlengen? Als hij zelf wil natuurlijk.
Waarschijnlijk gaan we #Gimenez ook nog verkopen...... En komt van Hooijdonk ervoor terug .....Pff.....
Waarom speelde Ueda gisteren tegen dordt niet mee?
Oefenwedstrijden spelen heb je geen werkvergunning voor nodig. En R u t g e r meldde deze week dat ie zou meedoen tegen dordt
Heb je wel. Alleen proeftraining heb je geen werkvergunning voor nodig. Maar aangezien hij al onder contract staat is overal een werkvergunning voor nodig
Sorry. Ik dacht dat dat niet hoefde voor oefenwedstrijden, want boetius deed ook mee vorig jaar
Klopt, maar Boetius is dan ook een Nederlander en heeft sowieso geen werkvergunning nodig :)
Hij traint ook nog niet mee, zolang die werkvergunning niet binnen is, en dat moet het fysieke kaartje zijn, dat je mag werken, mag je niet trainen en niet spelen.
Mocht hij trouwens onder de 60 miljoen weggaan deze zomer, mogen de beleidsbepalers op staande voet ontslagen worden. Minimaal 60 exclusief bonussen. Ik zie Spurs al 40 miljoen bieden als Kane weggaat...
Je kan altijd denken en posten"wat als dit of dat" wees realistisch en focus op het hier en nu. Wacht af wat er echt gebeurd en reageer dan. Zo deze zondagspreek is eruit.
Dit is net als wij Ivanusec halen en hij bij de presentatie zegt: Er kan altijd een bod komen van Barcelona. Dat kun je niet weigeren... alle biedingen weigeren. Volgend jaar kan er gepraat worden(maar liever niet)
Het is duidelijk dat voetbal een spel is, en dat het gewoon verziekt is door geld. Als morgen een club komt met 60 mil voor onze topper komt is hij gewoon weg. Mits hij zelf niet wilt want dat is natuurlijk ook een ding. Verder zijn dit soort verhalen gewoon onzin en kun je niks mee. Dus zolang Madrid of een grootmacht uit England niet komt geniet gewoon van deze topper 😁
Voetbal is geen spel meer, het is verdorven door de commercie.
Die constante aarzeling in de voetbalwereld wordt ingegeven door het krankzinnige circus dat sinds de introductie van Modern Football is ontstaan. Zie Szymanski, die al rond was en zeer tevreden leek bij Feyenoord. Totdat de zaakwaarnemer nog meer geld rook. En hij zelf waarschijnlijk ook. Zolang clubs bereid zijn 50 miljoen uit te geven aan Micky van de Ven, of 22 miljoen voor het voetbalwonder Bassey, kun je alles verwachten. De komende drie weken loopt de druk alleen maar op. Dus kunnen zich ook op 20 augustus clubs als Nottingham Forest of Brighton & Hove met 15 miljoen euro melden bij Dinamo Zagreb voor Ivanušec, gewoon voor erbij. Of een andere club die ineens in Giménez de nieuwe Höjlund ziet. Het is zoals het is. Het enige dat je ertegen kunt doen is een club opbouwen die financieel en sportief zó sterk is dat het afzeggen van Feyenoord heel onaantrekkelijk wordt. Volgens mij is dat de missie waarmee DtK en AS elke dag bezig zijn. Maar dat gaat niet in twee jaar.
Echt, wees duidelijk. Vind hier nooit zoveel aan. Al die spelers met hun diplomatieke uitspraken.
Hij is duidelijk. Hij blijft, MITS! Ik begrijp zijn uitspraak volkomen.
Move the product.

Je moet er gewoon bij iedere speler vanuit gaan dat ze er zo in staan. Leuk zolang ze hier zijn, maar weg als er een mooiere kans langskomt.
Als er een club komt met een bedrag dat Feyenoord niet kan weigeren dan zie ik dat alleen maar als voordeel. Want dat betekent dat er zoveel betaald wordt voor Gimenez dat je met dat geld op zijn vervanging kan inspelen en er nog beter van wordt ook.
Wat een realisme deze ochtend. Ik schrik ervan. Wel aardig om te merken dat er ook een Feyenoordsite is waarbij niet alles gisteren 100% geregeld moet zijn. We moeten nu eenmaal geduld oefen totdat de transferdeadline daar is. Tot die tijd mogen we vrezen voor vermogende clubs. Moeten ze wel een hele flinke buidel met centjes meenemen, dat dan weer wel.
Goedemorgen Kameraden. Een slome zondagstart hier. Ik sluit me geheel bij Energyman aan. We weten het pas zeker wanneer het transferwindow sluit.

Tot die tijd moeten we gewoon afwachten wat er gebeurt en onze ziel in lijdzaamheid berusten. Elke dag druk maken is zinloos en kost veel energie. Die kunnen we beter gebruiken in de Kuip.

Mijn verwachting is dat hij, zeker gezien de verlenging, gewoon zal blijven in Rotterdam. Ben trouwens wel benieuwd wie we terug gaan krijgen voor Luts.
Hopelijk op deze saaie zondag nog wat nieuwtjes!
Geloof me, op zondag zijn er nooit schokkende nieuwtjes. Vorig jaar niet, dit jaar ook nog niet.
Saaie zondag? Er was net een valpartij bij het wk wielrennen
En mijn vrouw en buurvrouw lopen hier te strippen
Hij zegt niks raars en wordt doorlopend met dit soort vragen bestookt. Als iemand een klassieke auto heeft met een taxatie van 10.000 euro en er komt iemand voorbij die biedt 30.000 euro of meer dan is de kans groot dat de auto wordt verkocht.

Zijn intentie om te willen blijven geloof ik volledig, maar we zouden gek zijn als een club een heel groot miljoenenbedrag op tafel legt en we het niet doen. We moeten ook aan lange termijn beleid denken met doorontwikkeling van de club en zorgen voor een gezonde zelfstandige financiële basis (15 jaar geleden waren we bijna failliet!).

Na het kampioenschap in 2017 konden we Nicolai Jørgensen voor ruim 18-20 miljoen aan Newcastle United verkopen, maar weigerde we (met de voetnoot dat ze halverwege het seizoen zich meldde). In 2021 liep hij transfervrij de deur uit...
Iets in mij zegt dat er nog een club komt met een bedrag wat Feyenoord niet kan weigeren..
Zijn fitheid viel me tegen. Dat had hij bij Mexico beter moeten bijhouden

Ach we zien het wel. Lot van een club in opbouw. Als er 60+ wordt betaald dan mag/kan je niet weigeren.
Geloof mij maar dat hij weg mag als er een bod komt van 40 miljoen.
Wat een heerlijk positieve gast is dit toch!

En hij kan ook nog eens aardig voetballen.....
Nog wat wedstrijden als vrijdag spelen en niemand heeft interesse meer...
Kan snel gaan.. van held in de gold cup finale, goeie pot tegen Benfica en 1 mindere wedstrijd en hij kan er niks meer van.

Is het nou zo moeilijk om een klein beetje normaal te blijven doen. Hij heeft geen enkele vorm van voorbereiding gehad, telkens een paar minuten op de gold cup, een week rust, paar trainingen bij de club.. kom op hoor
Er moet wel azijn in jouw baar zitten?
Gewoon elk bod hoe hoog ook weigeren hij mag niet weg. We hebben op de flanken en op 10 al te weinig kwaliteit
Het is geen slaaf met je mag niet weg
Mijn gevoel zegt dat hij nog vertrekt
@FTM vanaf welk bedrag spreken we over een niet te weigeren bod?
Bij een miljoen of 70 valt er te praten
En nu lekker gaan voetballen en stoppen met al die transfer onzin..... Focus maat..,