minteh-1

VK Sportphoto

Nieuws

Aanvallende dreiging Minteh blijkt ook uit statistieken

Stan

Yankuba Minteh steekt de afgelopen weken in een uitstekende vorm bij Feyenoord en speelt ook in het aanvallende spel een steeds crucialere rol binnen de ploeg van Arne Slot. Wie de data erbij pakt, ziet zelfs dat de Gambiaan internationaal de speler is die in zijn leeftijdsklasse de meeste 'belangrijke passes' geeft. 

Onafhankelijke voetbalonderzoeksgroep CIES Football Observatory stelde een lijst samen met de spelers jonger dan 20 in 74 voetbalcompetities van over de wereld die goed waren voor de meeste 'key passes'. Het gaat daarbij om passes die zorgden voor een duidelijke scoringskans. In dat klassement komt Minteh bovendrijven als lijstaanvoerder. De watervlugge Feyenoord-aanvaller geeft gemiddeld 1,24 keer per wedstrijd een pass die tot een grote kans leidt. Daarmee blijft hij onder andere het 16-jarige toptalent van FC Barcelona Lamine Yamal voor. Minteh wordt wel op de voet gevolgd door Angelo Gabriel van Strasbourg (1,22 key passes) en Issahaku Fatawu van Championship-club Leicester City (1,20 key passes). 

Wie kijkt naar de cijfers die Minteh dit seizoen kan overleggen, ziet dat zijn passes nog niet altijd op waarde worden geschat door zijn teamgenoten. De 19-jarige vleugelaanvaller zag zijn voorwerk namelijk pas driemaal omgezet worden in een assist. 

Delen

Reacties

Ik juich het toe dat hij blijft. Maar als ik kijk naar al de gehuurde spelers van de afgelopen jaren, dan lijkt die kans mij niet bijster groot. Die gasten weten zich toch vaak in de kijker te spelen bij ons, waardoor er andere kapers aan de kust verschijnen.
Van bijna geen rendement naar beste vleugelaanvaller zegt genoeg. Ik zei al vanaf het begin dat hij nog moet groeien en wordt alleen maar beter.
Wow, wat heb je nog meer allemaal voorspeld en wat kunnen we nog meer verwachten!? :-)
Ik voorspel niks heb alleen verteld dat ik wel iets zag in minteh meer niet. En dat heb ik gezegd op deze site een tijdje geleden.
Volgens de "kenners" is het een blind paard die alleen voor eigen succes gaat...
Laat hem nog maar mooi een jaartje bij ons blijven!
Of nog liever: kopen die gast!