kuyt

VK Sportphoto

Nieuws

Kuyt geniet van avontuur in België: "Een beetje te vergelijken met Feyenoord"

Stan

Sinds deze winter is Dirk Kuyt de trainer van Beerschot. Bij de Belgische tweededivisionist hoopt het Feyenoord-icoon zijn trainerscarrière na een vervelend begin bij ADO Den Haag nieuw leven in te blazen. Rijnmond Sport trok naar Antwerpen en sprak met hem over zijn nieuwe klus. 

Kuyt vertelt over de club waar hij afgelopen januari neerstreek. "Beerschot is wel een historische club met een heel rijk verleden, die ook veel heeft meegemaakt: een faillissement, vanuit het faillissement weer opnieuw begonnen, helemaal terug naar de hoogste competitie gepromoveerd en daarna weer teruggevallen. Nu zie je als je hier vandaag aanwezig bent, hoe graag de club, een volksclub, terug wil naar de hoogste divisie."

De beleving rondom de club komt hem dan ook bekend voor. "Het is wat dat betreft misschien ook wel een beetje te vergelijken met Feyenoord. Qua supporters, de drive die erin zit. Dat is wel mooi."

Uitdaging 
Ondanks zijn vervelende periode bij ADO Den Haag, waar hij naar enkele maanden werd ontslagen, is Kuyt nog altijd zeer gemotiveerd om zich bewijzen als trainer. "Ik twijfel absoluut niet aan mezelf. Het is natuurlijk nooit prettig om op een negatieve manier, door minder goede resultaten, minder goed te presteren en je eerste klus als trainer te beëindigen. Maar iedereen weet wat voor persoon ik ben. Opgeven komt bij niet voor en ik leer ook van mijn fouten en de ervaring. Dat neem ik nu weer mee hiernaartoe. Hopelijk gaat deze uitdaging succesvol zijn. In eerste instantie op de korte termijn en wie weet ook voor de langere termijn."

Op eigen initiatief heeft de Katwijker bij Beerschot slechts een contract tot komende zomer. "Het is heel belangrijk dat de voorwaarden voor mij goed zijn. Vandaar ook dat ik heel bewust heb aangegeven om die uitdaging voor zes maanden met elkaar aan te gaan. De club bood eigenlijk een contract voor anderhalf jaar aan. Ik zei dat we daarna konden kijken of we bij elkaar passen, of ik de trainer ben die ze zoeken en of we voor de lange termijn ook door kunnen gaan. Wij beiden hebben eigenlijk wel aan elkaar aangegeven dat die behoefte en wens er is."

Kuyt legt dat enthousiasme uit. "Deze club is niet rustig, maar ik werk met fantastische mensen. Ik heb een goede technisch directeur boven me, een goede directeur, die helaas aan het einde van het seizoen weggaat, een mooie spelersgroep, aanvallend voetbal, goede assistenten. Het voelt gewoon aan alles goed."

In zijn eerste tien wedstrijden met Beerschot behaalde Kuyt 18 punten. De club uit Antwerpen is nipt koploper van de Challenger Pro League en is daarmee de voornaamste kandidaat voor promotie naar de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van België.   

Delen

Reacties

Heeft na het Ado fiasco gelukkig toch het licht gezien en heeft z'n ego wat bijgesteld.
mooi voor onze held! zet em op