feyenoord-o16-sparta-o16-3-0-jim-breeman-sports-photography-2

Jeugd

Overzicht Academy: O16 en O14 blijven door overwinningen in titelrace

Stan

Feyenoord Onder 16 heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan door met 0-1 te winnen bij concurrent Go Ahead Eagles. Ook Onder 14 blijft meedoen voor het kampioenschap na een ruime overwinning op Vitesse. De verslagen lees je hieronder.

Onder 16 zegeviert in Deventer
Feyenoord Onder 16 heeft in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Go Ahead Eagles een uiterst belangrijke zege geboekt. Een prachtige vrije trap van Matthew Amoah zorgde ervoor dat het team van trainer Erik van der Ven met een minimale 0-1 overwinning van het veld stapte en daardoor nog altijd op titelkoers ligt.

Go Ahead Eagles Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
49’ 0-1 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 16
De Mol, Soewarto, Pieterse, Roovers, Wilbrenninck-van Cuilenborg (64’ Baks), Khan (74’ Akachar), Hoepel (74’ Akachar), Bakkali (41’ Nobel), Onunta (74’ Azaouagh), Amoah, Laarman (64’ Rueck).

Onder 14 wint van Vitesse
Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag de leeftijdsgenoten van Vitesse opzij gezet. Op Varkenoord werden de Arnhemmers met 3-0 verslagen door de ploeg van oefenmeester Miguel Dingjan.

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 3-0 (1-0)
15’ 1-0 Nedd
47’ 2-0 Nedd
56’ 3-0 Miri

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Adams, Pengel, Elfayda, Dos Santos, Zwartjes, Hetmanov, Kramp, Nedd, Tuur, Verhoeven.

Jong Feyenoord (v) verliest bij Ajax
In de mini-Klassieker met Jong Ajax (v) heeft Jong Feyenoord (v) een nederlaag moeten slikken. Al bij rust keek het team van trainer Adam den Boer tegen een 2-0 achterstand aan. Via een benutte strafschop werd de marge na rust teruggebracht tot één, maar in de slotfase liepen de Amsterdammers toch nog uit naar een ruime 4-1 eindstand.

Jong Ajax (v) – Jong Feyenoord (v) 4-1 (2-0)
4’ 1-0 Dostmohamed
22’ 2-0 Tolhoek
50’ 2-1 Haesakkers (pen.)
69’ 3-1 Huisman
76’ 4-1 Proost (pen.)