yv20221016yv20221016a1a04865

VK Sportphoto

Nieuws

Aanvoerders Eredivisie dragen in maart weer OneLove-band

StanV1908

Tijdens de Eredivisie-speelronde van 17, 18 en 19 maart zullen de aanvoerders in de Eredivisie weer een speciale OneLove-band dragen, zo meldt de KNVB donderdagochtend. In oktober 2022 leidde een soortgelijk iniatief nog tot een landelijke discussie toen onder andere Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü weigerde de regenboogband om te doen. 

De hernieuwde OneLove-actie zal plaatsvinden om aandacht te generen voor de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. De voetbalbond, Eredivisie en KKD, en ESPN hebben vorig jaar besloten deze dag jaarlijks onder de aandacht te brengen. Ditmaal wil de KNVB ook het amateur- en schoolvoetbal betrekken bij de actie. 

Eerder dit seizoen zorgde met name het dragen van de regenboogband voor ophef binnen én buiten de voetbalwereld. Zowel Kökcü als Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi besloten destijds niet mee te doen aan dit iniatief, wat de nodige kritiek opleverde. De ophef was zelfs zo groot dat de KNVB besloot een nieuwe OneLove-actie, vlak voor het WK, te cancelen. 

Het is nog onbekend hoe Kökcü en Feyenoord om zullen gaan met de aanstaande campagne. Vorige keer nam Gernot Trauner de band nog eenmalig over van de middenvelder. Wel lijkt het erop dat de actie deze keer een andere insteek zal krijgen. Een woordvoerder van de KNVB laat dan ook aan Vandaag Inside weten dat het ieders goed recht is niet mee te doen aan de actie en dat het niet per se het doel is om elke aanvoerder de band te laten dragen. 

Delen

Reacties

hopen op nog zo'n sterke reactie van kokcu dan maar
Alweer dat opdringerige gedoe met die geile bandjes? Misschien kunnen we dan tegelijkertijd, ook een leuk lhbtiq+ liedje instuderen voor deze mensen? ;-)
Alsjeblieft niet, dan moeten we voor altijd met die **** banden lopen
Slechtlopendehooligan
Orkun Kökcü Schijt aan iedereen!!