gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord bezig aan uniek seizoen in de clubgeschiedenis

Dennis

Feyenoord strijdt in maart nog altijd op drie fronten voor de prijzen. In de clubgeschiedenis is het nog niet eerder voorgekomen dat de Rotterdammers in deze maand er zo voorstonden als in dit seizoen. Dat meldt NU.nl journalist Michel Abbink

De competitie is inmiddels voor tweederde gevorderd en Feyenoord staat bovenaan in de Eredivisie. Met nog elf resterende speelronde verdedigt de club een voorsprong van drie punten op naaste belager Ajax. 

Gisteravond plaatsten de Rotterdammers zich bovendien voor de halve finale van de KNVB Beker, door in het Abe Lenstra stadion te winnen van SC Heerenveen (0-1). De halve finales van het bekertoernooi worden gespeeld in de eerste week van april.

Feyenoord is daarnaast ook nog actief in de Europa League, waarin het volgende week (donderdag 9 maart) in de achtste finale speelt tegen FK Shakhtar Donetsk. Door de oorlog in Oekraïne wordt voor deze wedstrijd uitgeweken naar het nationale stadion van Polen in Warschau. Een week later, op donderdag 16 maart, ontmoeten beide ploegen elkaar voor de return in De Kuip.

Delen

Reacties

EL winnen tegen Man UTD of Arsenal wordt hem denk ik niet. Al knap dat ze in de kwartfinale kunnen komen straks. Daarna gewoon minstens 1 prijs pakken in Nederland!
Het was niet best, maar ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat we daar gingen verliezen.
En dat is wel eens (heel vaak) anders geweest. 😭
Een prijs als beloning is natuurlijk dan wel wenselijk, maar je weet het niet in het voetbal...
Het maakt me zo blij dat Gimenez gister tijdens het vieren van de goal alle credits aan Danilo gaf. Het laat zien dat er geen concurrentiespelletjes gaande zijn in de selectie en dat de spelers echt het gevoel hebben dat ze alles als team doen. Gimenez begint echt op stoom te komen de laatste weken, maar de rol van Danilo mag zeker niet onderschat worden dit seizoen. Was onze meest constante en betrouwbare speler in het begin van het seizoen, toen het team nog niet echt op elkaar ingespeeld was maar toen er wel belangrijke punten moesten worden gepakt.

Gimenez wordt inmiddels geroemd om zijn belangrijke goals (met name die tegen Lazio), maar we moeten niet vergeten dat Danilo met zijn goals tegen GAE en RKC gewoon 6 punten voor ons heeft gepakt. Wat mij betreft is hij nog belangrijker dan Michiel Kramer in 16/17, en hij maakt ook nog eens veel mooiere doelpunten. Een publiekslieveling zal hij nooit worden gezien zijn verleden, maar wat een aankoop is hij gebleken!
Ik kijk al met een schuin oog naar het komende seizoen. Dit seizoen stond met name in het teken van opbouwen van een goed team na het vertrek van een hoop spelers. Ik hoop dat de kern en onze arne ook volgend seizoen in Rotterdam blijven.

Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar gaat als de miljoenen uit de cl binnen komen.
Kokcu en Geertruida zoiezo weg. Dan is het afwachten of ze in de CL terecht komen. Maar dan kunnen we wel wat talentjes verwachten. En wie weet een de Vrij en/of Wijnaldum terug halen
Lekker nieuws om mee wakker te worden!