van-wonderen

VK Sportphoto

Nieuws

Van Wonderen: “Het lag heel dicht bij elkaar"

Van de redactie

Kees van Wonderen zag zijn ploeg met 0-1 verliezen in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen zijn oude club Feyenoord. De trainer was desondanks niet ontevreden met het vertoonde spel tegen de koploper van de Eredivisie. 

Van Wonderen vond de Friezen niet de mindere in het Abe Lenstra stadion, zo vertelde hij bij ESPN. “Het lag heel dicht bij elkaar. Wij hebben ook onze kansen gehad. We hebben druk gezet en durfden te voetballen op verschillende manieren. Feyenoord was heel stabiel en heel goed. Ze variëren in verdedigen en aanvallen. Het verschil was heel klein. Dat was heel knap van ons.” 

Volgens de voormalig Feyenoorder had er wellicht meer ingezeten voor de thuisclub. “Het blijft onbevredigend als je niet wint. Zeker omdat je dichtbij was en ook de kansen wel gehad hebt. Het gaat om goals maken en die maken wij niet op dit moment. Dan win je geen wedstrijd.” Toch ziet Van Wonderen aanknopingspunten richting de toekomst. “Je ziet aan de andere kant ook waartoe je in staat bent tegen de nummer één van Nederland, die ook goed was. Hier kun je wel wat mee als ploeg”.

Santiago Gimenez besliste de wedstrijd met de enige treffer van de avond. Van Wonderen zag voorafgaand aan de goal van de Mexicaan dat zijn ploeg in de fout ging. “Tahiri had hem iets meer moeten raken met zijn hoofd. Maar daarna ontstaat er een situatie, waarin – als je blijft staan – er nog niks aan de hand hoeft te zijn. Maar je kunt alles wel analyseren tot je een ons weegt.”

Delen

Reacties

Kees had z'n huiswerk goed gedaan. Maar na wat passen en meten wisten we uiteindelijk de code toch te kraken. Heerenveen moet het net zoals wij, ook van de teamspirit hebben, want een echte geweldenaar hebben ze momenteel ook niet rondlopen. Wij blijken dan toch net iets meer kwaliteit en inhoud te hebben.
Ik deel het enthousiasme over Van Wonderen en zijn spelopvatting niet echt, vind dat er bij Heerenveen juist een tactisch plan ontbreekt. Natuurlijk stonden ze verdedigend goed gestructureerd, maar het frisse voetbal dat nu aan Van Wonderen wordt toegeschreven kwam vooral van de individuele kwaliteiten van spelers als Sahraoui en Al Hajj, dus eigenlijk is dat meer een compliment aan de scouting. Uiteindelijk is Heerenveen vooral verdedigend een goed team, ze proberen de nul te houden maar als ze op achterstand komen is er geen plan B.
Ik vond Heerenveen fris voetballen. Kees heeft z’n huiswerk goed gedaan. Ik zie in hem toch wel een toekomstig top trainer.
Het lag zo dicht bij elkaar dat Feyenoord deze pot op 70% inzet toch gewoon weet te winnen, zonder echt in gevaar gekomen te zijn.
nou ja.....niet eens.......als die Van Hooijdonk vooraf de dozen van zijn schoenen had gedaan, hadden we daar toch ècht wel verloren!
Dan hadden we van 70% naar 95% geschakeld en ze alsnog overrompeld.
Je hebt Feyenoord een beetje gevolgd dit seizoen, hoop ik.
Eigenlijk, wanneer je naar de statistieken kijkt, lijkt het vooral dicht bij elkaar te liggen.
Feyenoord in 2e helft bovenliggende partij, ook al doet zo'n vogel bij ESPN er van alles aan om alles negatief te belichten. Iedere overtreding was geel, Heerenveen nam steeds de controle over.
Wat hebben ze dan precies gedaan? 2x op goal geschoten in de hele wedstrijd (7 schoten in totaal).
Maar eerlijk is eerlijk, het was allemaal stroef aan onze kant.