ahmed-aboutaleb

VK Sportphoto

Nieuws

Aboutaleb accepteert uitnodiging De Wolf: "Snel kop koffie doen"

Moreno1908

Assistent-trainer en clubicoon John de Wolf heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb uitgenodigd voor een gesprek. Die uitnodiging, met als doel om nader tot elkaar te komen met Feyenoord en de gemeente Rotterdam, is door de burgemeester geaccepteerd, aldus De Telegraaf.

Aboutaleb blikte in zijn speech voorafgaand aan de huldiging nog terug op het moment dat De Wolf de microfoon pakte tijdens het bekerduel Feyenoord-Ajax. „Dat was zo’n mooie uitspraak van John de Wolf”, vertelt Aboutaleb. „Hij zei dat tegen al die supporters. Het laatste stukje zal ik niet herhalen. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Waar het om gaat, is dat hij de aanhang raakte. En juist John heeft nu voorgesteld om eens een kop koffie te drinken. Dat ga ik dus zeker doen.”

De huldiging in de stad verliep vrijwel vlekkeloos. Supporters van Feyenoord lieten zich, niet voor het eerst dit seizoen, van hun beste kant zien. Aboutaleb: „Ik wandelde zondag door de stad en ik kwam supporters tegen uit het hele land, die allemaal een hotel hadden geboekt om hier twee dagen alles mee te maken rond Feyenoord. De stad wordt nog meer geïdentificeerd met Feyenoord dan met de Maas en dat zegt heel veel."

Ook haalt de burgemeester een mooi moment aan na afloop van de huldiging. "Dan zie ik ook de aanvoerder, Orkun Kökcü, en doelman Justin Bijlow de zieke mensen in het publiek bezoeken. Dat is een groots sociaal gebaar. Heel Feyenoord heeft een sociaal karakter, maar er zit ook een rauw randje aan de club."

Delen

Reacties

Ze vertellen niet heel veel meer he? Lijkt er op dat je enkel nog krantenkoppen en interviews aan het quoten bent.