ahmed-aboutaleb

Nieuws

Aboutaleb: "Ik wil niets weten van uitsteloperaties, Feyenoord gaat zondag winnen"

Van de redactie

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat ervan uit dat Feyenoord aankomende maandag gehuldigd wordt op de Coolsingel in Rotterdam. De club maakt zich zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles in eigen stadion op voor de zestiende landstitel in haar geschiedenis. In gesprek met ESPN licht de burgemeester van Rotterdam toe wat er op het programma staat. 

"Het gaat gewoon gebeuren. Zondag gaan we er vanuit dat Feyenoord kampioen gaat worden. Daarmee geeft Feyenoord een cadeau aan de stad en geven wij maandag een cadeautje aan Feyenoord", aldus Aboutaleb. 

"Het is de bedoeling dat wij hier het elftal, de technische staf en een aantal genodigden in de zaal ontvangen. Die zaal heeft het beroemde balkon waar Feyenoord altijd op staat. Zij zullen daar de schaal aan de supporters laten zien en de supporters zullen in vakken staan. Het wordt dus niet een grote kolkende massa. Het wordt echt gecompartimenteerd. Dat is in het belang van de mensen en de veiligheid zodat ze elkaar niet vertrappen", vervolgt de Rotterdamse burgemeester.

Ook geldt er een alcoholverbod in de binnenstad tijdens de huldiging. "Het is een feest wat wij aanbieden aan Feyenoord. Als ik jou uitnodig op mijn verjaardag, dan bepaal ik ook zo ongeveer wat je eet. Ik probeer natuurlijk wel rekening te houden met de wensen van mijn gast."

"Er was ook een idee om met een bus door de stad te gaan. Ik heb gezien hoe dat in Madrid eraan toe ging. Ik wil dat in Rotterdam niet hebben. De grootst mogelijke ellende. De veiligheid is dan niet te garanderen, omdat iedereen kan gaan staan waar ze willen en kunnen dan verhinderen dat de bus loopt. Je hebt het dan allemaal niet in de hand."

Uiteraard bestaat ook de kans dat de Rotterdammers aankomende zondag de titel nog niet veilig weten te stellen. Aboutaleb wil hier niets van weten. "Ik ga er gewoon vanuit dat Feyenoord zondag gaat winnen. Alles aan mij zegt dat Feyenoord zondag gaat winnen. Ik wil niets weten van uitsteloperaties. Het is de opdracht aan Feyenoord om te winnen. Het gaat niet gebeuren dat ze niet winnen."

Delen

Reacties

Dat compartimenten idee klinkt mij jammerlijk in de oren heb liever dat iedereen lekker zij aan zij of hand in hand staat. Maar ergens moeten we er helaas ook gewoon begrip voor hebben. Eerst laten zien dat we het zo netjes kunnen en dan volgend weer wat meer mogen.
De man is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, ik snap hem heel goed.
Waarom wordt die man telkens genoemd ivm Feijenoord
Mij dag is gelijk verpest
Aboutaleb, met afstand de slechtste burgemeester die een stad zich kan wensen…
Deze man is een groot schandaal. Een burgemeester met feyenoord haat. Al die moorden en de ongeregeldheden bij het WK met Marokko ziet hij door de vingers maar een Feyenoord feest bestaat niet. Iemand die weet wanneer zijn termijn afloopt en of hij nog een termijn kan krijgen? #AboutalebOut
In vakken? Geen kolkende massa? Wtf!!!