arnesen

VK Sportphoto

Nieuws

Arnesen: "Waarom zou Slot niet denken aan de titel prolongeren in Nederland?"

Van de redactie

Feyenoord gaat zich zondag opmaken voor de zestiende landstitel in de geschiedenis van de Rotterdamse club. Frank Arnesen slaat zichzelf niet op de borst wanneer de schaal de lucht in gaat zondag. "Ik heb twee belangrij­ke dingen van Johan Cruijff en Willem van Hanegem geleerd. Die twee hebben nog nooit ergens geroepen dat ze zo goed waren", aldus Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De wederopstanding van Feyenoord heeft niet te maken met één persoon, zo stelt Arnesen tegenover de krant. "Wat enorm heeft geholpen is dat het adviesbureau Sportsology de organisatie binnen de club volledig heeft doorgelicht. Bij Feyenoord vielen er soms afdelingen met dertig mensen onder één leidinggevende. Dat werkt in de praktijk niet, dat is allemaal aangepast. Met de Australiër Leigh Egger had Feyenoord al een heel bekwaam iemand in huis om de spelers fit te krijgen. Daar kwam toen Slot was vastgelegd de Belg Ruben Peeters bij. Die twee gasten moesten geen strijd voeren, maar samenwerken. En de klik was er meteen. Alles rond het eerste elftal moest top zijn geregeld. Maar dan ben je er nog niet."

"Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie. Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan. Maar niemand kan het alleen, ook Arne niet. Als je kijkt naar de fitheid van spelers, dan is dat een wezenlijk onderdeel van het succes. Stijn Vandenbroucke is Head of Medical & Performance in de Kuip."

Aankomende zomer zullen er ongetwijfeld weer veel geruchten en pogingen tot transfers gedaan worden. Zowel voor spelers als de trainer van de Rotterdammers. "Je kunt verwachten dat er weer spelers weggaan. Orkun Kökçü was wat mij betreft echt de uitblinker. Dan moet je als scoutingsapparaat de zaken op orde hebben. Net als afgelopen zomer, toen er veel spelers waren vertrokken en er vervangers zijn gehaald waarmee de ploeg de landstitel kon pakken."

"Maar wat doet Feyenoord als er een grote club op de stoep staat voor Slot? Kijk, als je trainer bent van Real Madrid, Chelsea of Manchester United, dan ga je niet naar een andere club, je wordt ontslagen. Trainers in Nederland en Portugal willen hogerop, naar de grote competities. Dat is logisch. Als Arne dat écht wil, kun je hem aan zijn contract houden. Maar dat schiet niet op. Trekken aan een dood paard is namelijk onzin. Maar waarom zou Slot niet denken aan presteren in de Champions League? De titel in Nederland prolongeren? Zijn kinderen nog een jaartje op een Nederlandse school houden? Hij kan ook zomaar blijven, hoor", aldus de Deen.

Delen

Reacties

Mooi dat hij is uitgenodigd voor zondag, daarna moeten we weer verder, hij is weg en daar zal weinig meer aan veranderen.
Uitstekend werk qua nieuwe opzet geleverd, zijn aankopen vond ik wat minder.
Maar het begint met de visie en kwaliteiten van de TD. Wat een grootheid dat hij zo positief en supportive blijft.
Eens! En laat Te Kloese Arnesen terughalen als technisch adviseur!
Zeer correcte man, blijft waar dan ook, altijd positief over Feyenoord, geeft niks of niemand een trap na. Het blijft raar dat deze man weg gestuurd is. Hij is toch een van de mensen die aan het begin van de wederopstanding van Feyenoord gestaan heeft.
Als de concurrentie vasthoudt aan Heitinga/Van Nistelrooy, dan maakt Feyenoord een hele goede kans om de titel te prolongeren.