Primeur Bevestigd
VK Sportphoto [uitsnede] | Mats Wieffer en Ricardo Pepi, FC Groningen - Feyenoord 0-3, januari 2023

Transfers

Feyenoord en Augsburg spraken over Pepi

FeyenoordTM

FC Augsburg en Feyenoord hebben in de voorbije dagen een meeting gehad om te praten over een overgang van Ricardo Pepi. Eerder werd bekend dat Feyenoord en het management van Pepi in contact stonden; nu hebben ook de clubs de koppen bij elkaar gestoken voor een mogelijke overgang van de spits.

Pepi zelf heeft Augsburg recentelijk te kennen gegeven dat hij niet terug wil keren bij de Bundesliga-club. Feyenoord ziet nog altijd kansen om Pepi te strikken. Op het moment van publicatie is de transfer interessant genoeg voor de Rotterdammers wanneer Pepi gehuurd kan worden met een optie tot koop. De kansen op deze transfer zullen toenemen wanneer Danilo óf Santiago Gimenez een uitgaande transfer maakt.

De Amerikaanse spits moet het WK onder-20 in Argentinië aan zich voorbij laten gaan. De Bristse tier-1 source The Athletic meldt dat de USMNT spits van FC Augsburg niet vrijgegeven is bij FC Groningen, waar Pepi momenteel op huurbasis uitkomt. In Gronings dienstverband was Pepi dit seizoen vooralsnog in drieëndertig optredens goed voor dertien goals en drie assists.

Volgens Italiaanse tier-3 media geniet Pepi, buiten belangstelling van PSV en Feyenoord, ook de nodige belangstelling van Lazio. De spits heeft een voorkeur voor een Eredivisie-transfer.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Lijkt mij een goede spits. Zou top zijn. Samen met Danilo en Gimenez
Danilo moet je zien te verkopen, die kan het niveau duidelijk niet aan en als pinchhitter of breekijzer is die overduidelijk ook niet geschikt.
Dat is inderdaad wel erg kritisch. Van Persie kan dat beter beoordelen.
Die mannen van Feyenoord gaan nu laten zien dat ze goed zaken kunnen doen. Hopelijk wordt dit geen lang soap verhaal, maar ik vrees van wel. ;-)
Lees net dat Ajax hem ook wilt. Natuurlijk
Allemaal leuk en wel zo meeting maar ik zie het zeker niet gebeuren. Bij Fc ausburg zullen ze hem liever verkopen aan een club die wel bedrag in 1 keer aftikt
Er is geen club die nog een transfersom in 1x betaald
Dat weet ik maar ik ziet totaal niet gebeuren zou het bijzonder knap vinden als zou lukken
@FTM, gaat Feyenoord voorsorteren en dit z.s.m. rond proberen te krijgen, of afwachten of er een spits verkocht wordt en de beste timing/prijs afwachten?
ik zie geen noodzaak in een speler als Pepi wanneer Gimenez er nog is.
Of Danilo moet weg willen, maar dat gevoel heb ik niet. Danilo heeft een Nederlandse vrouw en krijgt genoeg minuten bij ons. Dit zit prima, ook een prima vent om erbij te houden! Lacht altijd en zorgt ervoor dat nieuwe brazilianen bij ons snel thuis voelen.
Das ook lekker, je degradeert met Groningen, je hebt een k u t seizoen, geven ze je ook nog niet vrij.
Zo'n seizoen als waar jij het over hebt, lijkt me héérlijk. Daar wil ik wel een WK-tje voor missen.
Als er sowieso nog een goede spits wordt aangetrokken en Danilo duidelijk wordt gemaakt dat hij in principe derde keus of op zijn minst moet concurreren om de positie van invaller, zal hij wel eieren voor zijn geld kiezen. Het is een sympathieke speler net veel inzet, maar hij komt net tekort voor het niveau dat Feyenoord moet nastreven. Voor een Nederlandse subtopper als Twente, Utrecht of Heerenveen is het een prima speler.
Klopt, in de eerste seizoenshelft speelde Danilo de eerste 60-70 minuten, en toen scoorde Santi niet, en in de tweede seizoenshelft speelde Santi de eerste 80-90 minuten en scoorde Danilo niet. Gek hè?
Voor de rest eens dat Danilo het niveau van CL niet aan kan, maar ik denk dat dat voor Santi ook nog te vroeg komt getuige de wedstrijden tegen Roma.
De mening dat Santi overigens beter is dan Danilo, deel ik.
Klopt dat hij vrij weinig heeft gespeeld in de tweede seizoenshelft, maar hij heeft geregeld echt wel tijd gehad om impact te hebben. Ik heb even op transfermarkt gecheckt wanneer hij zijn laatste Eredivisie doelpunt heeft gemaakt (uit tegen Volendam in november) en hoeveel minuten hij sindsdien in de Eredivisie heeft gespeeld (575) gespeeld. Hij heeft in die 575 minuten tijd nog wel 1 assist gehad, maar al met al is het wel erg mager. Het is zeker geen waardeloze spits, maar duidelijk geen pinchhitter en hij heeft denk ik ook niet de kwaliteit om Gimenez op te volgen. Als Feyenoord nog een stap wil zetten dan hebben ze er echt nog wel een goede spits bij nodig, naast een goede buitenspeler, vervanger van Kokcu en andere spelers die vertrekken.
Danilo is tot nu toe heel consequent in zijn loopbaan. Het eerste halve seizoen doet hij het geweldig, en daarna zakt hij verder en verder af.
Ik mag toch hopen dat Feyenoord ongeacht een eventuele transfer van Gimenez en/of Danilo een goede spits wil toevoegen aan de selectie. Als topclub moet je gewoon minimaal 2 goede spitsen tot je beschikking hebben. Danilo heeft veel inzet, is technisch redelijk, scoort een periode veel, maar heeft gewoon ook hele periodes dat hij niet scoort. Zowel bij twente als Feyenoord heeft hij in de tweede seizoenshelft niet of nauwelijks gescoord. Het is geen killer in de zestien. Met name op CL niveau schiet Danilo natuurlijk volstrekt tekort. Daarnaast is het ideale scenario dat Gimenez blijft en je zijn opvolger al klaar stoomt door hem geregeld minuten te laten maken. Een speler als Pepi past in dat profiel mits zijn afkoopsom flink omlaag wordt gebracht.
Als je gimenez en pepi hebt heb je gewoon 2 goede spitsen de zwakte ligt bij ons aan de flanken waar ik alleen paixao goed vind en daar zit ook potentie in de anderen zijn te matig of te wisselvallig
Betere rechtsback is ook nodig. Pedersen is te beperkt en Geertruida doet het centraal beter dan Trauner die ook blessuregevoelig is.
Prima speler maar zoiets moet jezelf toch ook kunnen scouten in Mexico of Zuid Amerika.
Ik zou hier in ieder geval niet de hoofdprijs voor betalen
Kunnen beter Zeballos halen. 16 miljoen is compleet niet realistisch, en de spitspositie ligt ons probleem niet. Flanken moet heel stevig geinvesteerd in worden.
Jij snapt duidelijk het spel van transfers niet. Je gaat altijd hoger zitten dan je echt wilt anders krijg je altijd minder. Dus 16 word gewoon 10 miljoen.
Maar dat is ie ook toch niet waard? Kun je voor dat bedrag niet een betere of even goede maar goedkopere spits voor halen? Ik denk zelf van wel.
Nee klopt vind ik ook niet maar ik denk niet dat Augsburg al zo snel zo veel verlies wil draaien voor een van de grootste talenten van de USA
10m is nog steeds 6-7 teveel. Speler heeft het redelijk gedaan bij Groningen, maar is gefaalt bij Augsburg. Wij moeten toch wel hoger mikken dan Groningen of Augsburg.
@Kaisz:
En hoeveel tieners ken jij die vanuit een zwakke buitenlandse competitie gelijk in de Bundesliga slagen!?
Bellingham ja, de duurste 17-jarige ooit die nu 140 miljoen waard is.

Hij was de beste bij Groningen, dat kansloos gedegradeerd is. Als spits ben je grotendeels afhankelijk van je teamgenoten -Gimenez zei het zondag nog. Die bakten er bedroevend weinig van. Toch 12x scoren is dan heel goed. Helemaal voor een nieuweling uit een ander land die pas net 20 is.

Gelukkig ziet Feyenoord zijn potentieel. Zou perfect zijn als hij als tweede spits erbij komt en we hem kunnen klaarstomen om Gimenez navolgende zomer op te volgen.
Maar op basis van het bovenstaande ben jij dus akkoord met een prijs van ongeveer 8-10 miljoen? Zouden wij de topscoorder van Groningen normaliter voor dit bedrag kopen?
Ja dus. Liefst als koopoptie bij huren natuurlijk.

En nee, normaliter niet.
Mij is Pepi echt positief opgevallen dit jaar, maakte goede goals in een ongelooflijk zaadteam. Die Broekhuis van Groningen vind ik ook wel heel talentvol trouwens.
Broekhuis?
Misschien bedoelde je Blokzijl.
Haha, dan zijn we eruit :-)

Groot talent en waarschijnlijk voor een schijntje op te pikken daaro.
Precies daarom. Als je in zo'n elftal als jonge jongen zo rustig blijft, dan kun je iets.
Zeker mee eens zou ik ook graag zien komen
Hopelijk Danilo voor een leuk bedragje verkopen
@ftm hoe waarschijnlijk is de kans dat pepi komt?
@FTM, wat gaat er met Idrissi gebeuren? Acht jij de kans groot dat hij blijft? I.m.o. brengt hij veel te weinig als buitenspeler, dus ik zie hem graag vertrekken.
Zijn denk ik goedkopere en jongere spelers zat die minimaal hetzelfde kunnen als Idrissi. Hoogstwaarschijnlijk stoor ik mij ook veel minder aan een ander.
No shit... Alleen enkele maanden geleden werd er geplaatst dat Feyenoord hem over wilt nemen van Sevilla.
Idrissi is geen toegevoegde waarde voor Feyenoord.
Ik heb liever Sahraoui van Heerenveen.

Die dribbelt iedereen duizelig.
Een goeie deal zou zijn;
Walemark naar Heerenveen en Sahraoui naar Feyenoord.
Eens. Iedereen ziet het maar toch blijft hij steeds opgesteld worden en wordt Paixão eerder gewisseld dan hem. Idrissi voegt 0,0 toe aan het spel. Heeft geen actie, snelheid. Is een simpele voorspelbare buitenspeler. Sarhaoui vind ik ook een heerlijke speler, mag zeker weten komen!
Er loopt in de Eredivisie geen haalbare optie rond voor de vleugels die het gewenste niveau heeft. Ook Sahraoui niet na een leuk half seizoentje bij Heerenveen.
Dertien doelpunten en drie assists is gewoon heel erg knap bij een dramatisch spelend Groningen.
Zou een prima versterking zijn, dan zie ik Danilo denk ik vertrekken. Hoe groot acht jij de kans dat dit rond komt @FTM?
Is Pepi ook in staat om bijvoorbeeld rechtsbuiten te spelen? Ik heb altijd het idee bij deze speler dat hij daar ook prima uit de voeten kan..
Volgens mij wel. Ik vermoed ook dat hij in aanmerking komt voor een plek op de flank indien Gimenez blijft. Dit is ongetwijfeld een dure jongen, die ga je niet zomaar op de bank zetten toch?
Nee dat lijkt mij ook. De selectie lijkt mij ook al prima in orde. Szymansi kopen en dan liever geld investeren in een echte topper voor de vleugel. Als dat Pepi is, is dat prima.
Pepi als extra spits en een écht goede buitenspeler (liefst twee).

Want vooral aanvallend moet er kwaliteit aan Feyenoord worden toegevoegd. Spelers die met een actie ‘uit het niets’ een wedstrijd kunnen beslissen en scorend vermogen.
Helaas zoekt elke clubs naar zulke spelers ;-) Dus de echte toppers kun je vergeten...
Je moet zoeken naar talent wat onder Slot beter kan worden en er zelf ook zo in staat en niet alleen maar kijkt naar geld...
Jaartje huren met optie tot koop en in de schaduw van Santi laten meedraaien.
Volgend seizoen Santi verkopen en dan is z`n opvolger al binnen.
Dit kaliber jongens hebben we komend seizoen wel nodig nu Santi twee duels geschorst is in de CL
Is hij echt zo goed? Heb hem eerlijk gezegd nooit echt zien spelen.
Ja

Heeft net als Santi dat pure spitseninstinct + eigenzinnigheid en individuele klasse.

Is jonger dan Santi en wat druistiger maar bij de USMNT waar het team wel dominant speelt i.t.t. Groningen doet hij het de laatste wedstrijden ook echt heel goed, is dus niet alleen afhankelijk van grote ruimtes.

Hij kan ook vreselijk goed koppen.
We kunnen echt niet met Danilo in de CL beginnen inderdaad, is de kans groot dat hij vertrekt @ftm
Is er nog wat bekend over een nieuwe buitenspeler
Jij kan beter even aan de telefoon hangen met de zaakwaarnemer van Ezequil Zeballos. Die kan je echt niet laten liggen.
Danilo mag weg maar Santi absoluut niet.