ahmed-aboutaleb

VK Sportphoto

Nieuws

Aboutaleb: “Wij sturen aan op een huldiging met een mooi feest voor Feyenoord"

Van de redactie

De vraag is niet meer of, maar wanneer Feyenoord kampioen wordt. Dit houdt de gemoederen in ieder geval bezig. De club kan 7 mei de landstitel pakken wanneer het wint van Excelsior en PSV een dag eerder punten morst bij Sparta. Mocht het gat op de ranglijst na dat weekend gelijk blijven, dan krijgt Feyenoord op 14 mei mij de kans om het karwei te klaren tegen Go Ahead Eagles.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is in ieder geval duidelijk wanneer de eventuele huldiging plaatsvind: 15 mei. “Op 7 mei kampioen worden en op 8 mei huldigen zal praktisch onhaalbaar zijn”, zo vertelt hij bij RTV Rijnmond.

“Wij sturen aan op een huldiging met een mooi feest voor Feyenoord en de supporters in de stad. Maar dan wel op een datum dat de waarschijnlijkheid het grootste is. De zevende winnen en de achtste huldigen, betekent dat we al op 4 mei moeten beginnen met het bouwen van stellages in het centrum en het inhuren van technici en beveiligers. En als het dan niet doorgaat omdat de club de zevende geen kampioen wordt, dan moeten we het geld wel uitgeven. Dat willen we de stad niet aandoen. “We doen een beroep op iedereen om te begrijpen dat we, indien Feyenoord kampioen wordt, gaan huldigen op de vijftiende. Dat gaan we dan gezamenlijk en mooi doen”, zo verduidelijkt Aboutaleb de afweging.  

Delen

Reacties

Als je toch ziet wat koningsdag aan geld, organisatie en voorbereiding kost dan moet je toch een huldiging van je grootste pr / reclame product voor je stad toch ook kunnen regelen? Wat maakt de datum dan uit voor de voorbereiding? Een kampioenschap moet je eigenlijk nog op dezelfde dag vieren en een dag erna met een rijtoer door de stad. Niet lullen maar poetsen mijnheer de burgervader.
Feyenoord heeft de touwtjes in eigen handen, ze weten wat psv op 6 mei heeft gedaan, dus op 7 mei hetzelfde doen.

Simpeler is het niet.
Ze moeten toch juist winnen als PSV niet wint om kampioen te worden?!
Dat is niet hetzelfde doen ;-)
ls je op 14 mei kampioen wilt worden moet je hetzelfde doen als psv.
Maar kan ook uit tegen Emmen, dat is nog veel leuker
En als het de 15 de niet doorgaat?

"dan moeten we het geld wel uitgeven. Dat willen we de stad niet aandoen" in 2017 kon dit wel? En een koningsdag van 4 miljoen is ook geen probleem?