screenshot-berghuis-gimenez

Series

Advocaat: "Berghuis ondermijnde mijn gezag"

Van de redactie

Waar is Steven Berghuis? Terwijl Rotterdam nog dronken door de straten loopt na de eclatante overwinning op Ajax, is iedereen de buitenspeler die in 2021 de overstap maakte van Feyenoord naar de hoofdstad wel vergeten. In Amsterdam loopt het inmiddels niet zoals hij had gehoopt. Volgens Dick Advocaat, die met hem werkte bij Feyenoord en AZ, is het soms lastig werken met Berghuis.

“Het is een moeilijke jongen, ook voor zichzelf. Op een gegeven moment gaat hij denken dat hij alles goed weet”, zo zegt Advocaat bij Veronica, die een voorbeeld uit zijn Feyenoordtijd aanhaalt. “We speelden een keer een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Zij hadden een linksbuiten die continu naar binnen ging en de back kwam er dan overheen. Toen ging hij verwijten maken naar andere spelers, terwijl er niks aan de hand is wanneer hij met zijn man meeloopt. Na afloop zegt hij dan ‘we moeten achter de tekentafel’. Zo was Berghuis”.

Dat Berghuis zijn mening via de media verkondigde, kon de huidige bondscoach van Curaçao niet waarderen. “Dat is niet fijn voor een trainer. Het is gewoon hoe hij is. Als hij een bepaald gevoel heeft, dan gooit hij het eruit.” Advocaat geeft aan dat hij daarmee zijn gezag ondermijnde. “Uiteindelijk wel, zeker. Hij is niet de makkelijkste, maar hij heeft nooit gezegd dat ik weg moest.”

Ondanks dat Berghuis het hem bij Feyenoord niet altijd makkelijk maakte, is Advocaat opvallend mild. “Omdat het een goede voetballer is. Ik ken hem al van zijn tijd bij AZ, toen was hij nog een stuk jonger. Toen heeft hij het ook uitstekend gedaan. Bij Feyenoord later ook.” Tegenover de media nam ‘de kleine generaal’ hem dan ook in bescherming. “Daar ben je toch voor als trainer? Hij maakte zestien goals als buitenspeler, twee seizoenen achter elkaar”, zo besluit Advocaat. 

Delen

Reacties

Orkun was ook niet zo gecharmeerd van hem, meen ik mij te herinneren ;-)
Is nu het probleem van de neuzen niet van ons gelukkig
Berghuis is een lubbert eerste klas.
Dat lijkt me nu wel case closed.
Gelukkig zitten de neuzen nu met het berghuis syndroom opgescheept
Een onzin verhaal waar Dick mee weg komt omdat hij bij zijn fanclub aan tafel zit en in elke Talpa-talkshow is de werkelijkheid ondergeschikt aan de vooringenomenheid van de vaste gasten.
Het armetierige voetbal van Feyenoord onder Advocaat was de werkelijke aanleiding voor Berghuis om te zeggen dat Feyenoord naar de tekentafel moest en niet het opkomen van één willekeurige wingback in één willekeurige wedstrijd.
Als je bedenkt dat Feyenoord onder Advocaat meer geld aan inkomende transfers heeft uitgegeven dan in de zomer van 2021 vóór het eerste seizoen van Arne Slot en je ziet het verschil tussen dat Feyenoord van Slot en het treurige troepje waarmee Dickie Dick ons opzadelde, ziet het gelijk van Berghuis.
Dat deze laatste in die zelfde zomer ons verliet en als Berghius bij de aartsrivaal ging spelen doet daar niets aan af. Jammer is het wel, want met zijn kwaliteiten had hij het Feyenoord van het eerste Slotseizoen echt nog heel veel sterker kunnen maken. Ik had hem de winnende in de Conference League-finale wel (willen) zien maken eigenlijk....;-)
Eens Kees. Al denk ik niet dat hij in de Conference finale veel verschil had gemaakt.
Het is een beetje dagdromen ik geef het toe...Maar Dessers tussen hem en Sinisterra en daar de lopende Til achter....Iets met een slok en een borrel....?
Mooiste blijft dat hij naar ajaks ging om prijzen te winnen 😂
Als aanvoerder van onze club naar dat geteisem uit mokum gaan, dan ben je de grootste verrader aller tijden GTAT
Ben zelf ook nooit zo fan geweest van Berghuis maar als ik Advocaat iedere keer op tv hoor lullen snap ik niet hoe hij zo’n succesvolle carrière kan hebben gehad.
Berghuis had toen ook gelijk, het voetbal leek toen negens op, dus terug naar de tekentafel.
„Tegenover de media nam ‘de kleine generaal’ hem dan ook in bescherming. “Daar ben je toch voor als trainer?““

Maar Bozenik lekker afbranden?
Advocaat was naar mijn mening voor 80% de reden van Bozenik niet doorbrak bij Feyenoord. Alles valt en staat met vertrouwen.
Dat zie ik ook zo, en Bozenik is niet de enige bij die die dat deed. Kijk Hendriks, Azarkan en Bannis die in een klein groepje moesten trainen...
Jep. Je ziet dat die spelers het niet gek doen. Onder Slot was dit denk ik anders gelopen. Dan waren ze verder ontwikkeld.
@FeyenoordTM Adam Obert in de belangstelling van Feyenoord?
Ik vond hem bij Feyenoord als persoon al een lul en toen hij zijn overstap maakte profileerde hij zich als een nog grotere lul. Zijn hele lichaamstaal is zo irritant, eigenlijk was hij bij ons al een beetje Ajacied.
Vervelende persoon, maar het gezag van Advocaat werd ook wel minder door zijn coaching bij Feyenoord denk ik. (nadat hij eerst prima puin ruimde). Ze hadden hem nooit moeten verlengen toen.
Had graag een liedje voor hem gezongen zondag