jahanbakhsh schaal

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Wat een mooie wedstrijd om mijn 100e te spelen"

Nigel

In een historische Klassieker (6-0) heeft Jahanbakhsh zijn 100e wedstrijd in het shirt van Feyenoord gespeeld. De Iraniër werd in de zomer van 2021 gehaald als de vervanger van Steven Berghuis. Alireza Jahanbakhsh maakte zijn debuut in het Feyenoordshirt op 29 juli 2021, in de thuiswedstrijd tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

De Iraniër heeft de hele renaissance van Feyenoord onder Arne Slot vanaf het begin meegemaakt. Net als Arne Slot, kwam ook Jahanbakhsh in de zomer van 2021. Daarna is het voor Feyenoord alleen maar bergopwaarts gegaan. Jahanbakhsh scoorde in de historische Klassieker nog de 7-0, maar die werd helaas afgekeurd. 

Jahanbakhsh tegenover Feyenoord Media over zijn honderdste wedstrijd: "Ik ben heel erg trots om mijn 100e wedstrijd voor deze geweldige club te spelen! Wat een mooi moment, wat een mooie wedstrijd om mijn 100e te maken! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben, geen woorden maar daden! Ik hou van jullie allemaal."

In de 100 wedstrijden die Alireza Jahanbakhsh voor Feyenoord uitkwam scoorde hij 17 keer en gaf hij 14 assists. 

Feyenoord-PSV
Vorig seizoen liet Jahanbakhsh zich fantastisch zien in de thuiswedstrijd tegen PSV. Feyenoord kwam in eigen stadion met 0-2 achter. Op het moment dat Jahanbakhsh gaat warmlopen begint het hele stadion zijn naam te scanderen. De Iraniër valt in en speelt een wedstrijd om nooit te vergeten. In de 81e minuut zet hij de 1-2 op het scorebord waardoor de hele Kuip weer hoop krijgt op een resultaat. In de 96e minuut scoort Jahanbakhsh de 2-2 waardoor Feyenoord een voorsprong van vier punten op PSV behoudt, bij een nederlaag had PSV tot één punt van Feyenoord gekomen. Maar door de twee goals van Jahanbakhsh blijft Feyenoord een marge houden. De Rotterdammers werden uiteindelijk op 14 mei landskampioen.  

Eerder maakte Feyenoord bekend het contract van Jahanbakhsh niet te verlengen. Wat vinden jullie? Had Feyenoord het contract van Alireza Jahanbakhsh moeten verlengen? Laat het weten in de poll en de reacties!

Poll: Had Feyenoord het contract van Alireza Jahanbakhsh moeten verlengen?

Ja

Nee

Delen

Reacties

Alleen Alis drive en wat hoj daarmee losmaakt bij de rest van het team en publiek is zijn poen al dubbel en dwars waard.
Daarnaast vaak mooie assists en onverwachte goals maken het compleet.
Ik zie hem graag spelen, zeker als het stroopt.
100% verlengen. Valt mij op hoe menig Feyenoorder (in dit geval 52%) met mensen die belangrijk voor de club zijn geweest omgaat. Heeft echt hele belangrijke doelpunten gemaakt vorig seizoen. Zonder zijn goals tegen PSV was je geen eens kampioen geworden…Het zal wel de maatschappij zijn van tegenwoordig…Echt ongelooflijk..
Mag blijven in geval van aangepaste, naar beneden bijgestelde, overeenkomst. Volgens mij hele prima 14e/15e speler die je er goed bij kunt hebben.
Als je kijkt hoe Feyenoord wil spelen en wat er dan van een rechtsachter gevraagd wordt, zou het dan een rare gedachte zijn om hem meer in een wing back rol te laten spelen. Hij heeft de fysiek en de snelheid.
Simpelweg niet goed genoeg voor het niveau waar wel al zo lang naartoe willen groeien
Wat nu een beetje lukt

Goeie gast hoor
Maar indd doorselecteren aub
Probeer minteh voor langere tijd vast te leggen (huren) ook goed
Prima voor de bank. Valt vaak goed in. Tegen een lager salaris houden. Ik denk dat hij wel in Nederland wil blijven.
Poll is natuurlijk niet helemaal eerkijk, ja maar niet tegen de voorwaarden die er kennelijk nu zijn. Hij is geen basisspeler dus ook geen topsalaris waard. Maar goede invaller, goede gast in de groep die echt een verbinder is bij nieuwe spelers etc. Dus ja proberen alsnog te verlengen tegen marktconforme voorwaarden.
Als die in de basis stond vond ik hem wat minder, als hij als invaller vaak stuk beter.
Kan nu transfervrij weg, die zal zeker nog wel een redelijke club vinden.
Tijd om door te selecteren,maar was een fantastische speler voor de breedte!