feyenoord-ajax-6-0-jim-breeman-sports-photography-44

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Paixão: "Als de scheidsrechter je die niet geeft, moet je het zelf maar doen"

Nigel

Igor Paixão beleefde een geweldige Klassieker. De Feyenoorder scoorde de 1-0 en de 6-0 voor Feyenoord in de historische overwinning. Tegenover Voetbal International reageert de Braziliaan op de overwinning van afgelopen zondag. 

"Dat mijn vader en vier vrienden uit Brazilië op de tribune zaten, maakte het compleet. Ze werden helemaal gek", aldus Paixão. Ondanks dat zijn vader en vriendne erbij waren, maakte Ajax niks extra's los bij de Braziliaan. "Wij willen in eigen stadion altíjd dominant zijn. Of het nu tegen PSV, AZ of in dit geval Ajax. Ons doel was erbovenop te zitten en met energie te spelen. Dat lukte. Na iedere goal zag je angst in de ogen van de spelers van Ajax en dat snap ik wel. We hadden ook nog recht gehad op twee penalty’s, maar oké, als de scheidsrechter je die niet geeft, moet je het zelf maar doen, hè."

Paixão beleefde dit seizoen ook een mindere fase. De dribbelaar zou eigenlijk tegen FC Utrecht niet spelen, maar door een blessure van Ivanušec, speelde hij toch. "Voetbal, gaat in fases van goed en slecht. Wanneer je in een mindere periode zit, kan je maar één ding doen: in stilte keihard werken. Precies dat heb ik gedaan, hard gewerkt én in stilte gewacht op de kans die weer zou gaan komen", aldus Paixão.

De Braziliaan heeft nog een contract tot en met de zomer van 2027. "Ik heb het enorm naar mijn zin. Als er ooit iets komt, hoor ik dat wel van mijn agent en Dennis Te Kloese. Tot die tijd verdedig ik de kleuren van de Feyenoord met alles wat ik in me heb", sluit Paixão af. 

Delen

Reacties

Heeft een langere periode niet goed gepresteerd, maar ik vind dit toch een heerlijk ventje, met die eeuwige brede lach van hem. De laatste weken is ie weer aardig op dreef, hopen dat hij door kan pakken om naar een stabiel hoger niveau te groeien!
Het was leuk, maar Ajax heeft dan ook niet het gebruikelijke niveau. Dus focus op de rest vh seizoen om plaats 2 en de beker veilig te stellen. Vorige week nog een slechte pot tegen Volendam en voor beiden potjes geldt dat dat het om 3 punten gaat. Maar fijn de sfeer te zien.. Maar nog steeds wel veel onnauwkeurigheid gezien..
Waar heb je het over man? Je kan Volendam uit never nooit vergelijken met Ajax thuis. Stel je had 0-6 in Volendam gewonnen, dan zou het niks bijzonders zijn. Deze wedstrijd gaat de geschiedenisboeken in als de nr 1 wedstrijd ooit voor velen!!!
Tuurlijk heb je deels gelijk.maar dit zijn momenten die mischien nooit meer gebeuren daar moet je als fan van genieten en dat ff niet kijken wat er niet goed gaat.maar kijken wat er wel goed gaat
Hij was erg goed zondag en je kunt sowieso wel stellen dat deze jongen in de grote wedstrijden tot nu toe wel één van de spelers is die het volledig waarmaakt..
Gek genoeg in grote wedstrijden wel. Waarschijnlijk omdat hij dan net wat meer ruimte heeft om zijn snelheid te benutten. Tegen de mindere goden breekt hij zelden wedstrijden open.
Als de tegenstander je op staat te wachten met nog een tweede speler erachter dan is het moeilijker spelen dan wanneer je de ruimte krijgt van afgelopen zondag.