beelen-fortuna-2

Nieuws

"Hoe het stadion ontploft, dat is iets moois om mee te maken"

Van de redactie

Thomas Beelen beleefde afgelopen zondag een schitterende wedstrijd in het Feyenoordshirt. De verdediger, die pas twee jaar betaald voetbal speelt, zag zijn team als een wervelwind over Ajax denderen: 6-0.

“De glimlach is er zeker nog, natuurlijk! Een hele mooie overwinning, een historische ook”, zo vertelt Beelen bij ESPN over de grootste zege van Feyenoord op Ajax ooit. De 22-jarige verdediger had genoten op het veld. “Vooral bij de doelpunten en hoe die werden gevierd. Hoe het stadion ontploft, dat is iets moois om mee te maken. Dat geeft iets extra’s. Zo’n overwinning pakken in een Klassieker, dat onthoud je voor altijd.”

Dubbele cijfers
Beelen merkte op het veld dat Feyenoord veel sterker was dan de aartsrivaal. Het elftal bleef volgens hem jagen op doelpunten. “Dat wil je altijd, veel goals maken en dik winnen. Je zag dat ook wel. Nadat we een goal hadden gemaakt, gingen we daarna weer direct volle bak druk zetten.” Veel moeite kostte dat niet. “Bij deze wedstrijd kan je de energie net wat eerder vinden dan in andere wedstrijden.”

Naast het maken van zes doelpunten, miste Feyenoord nog tal van andere kansen en mogelijkheden. Het behalen van dubbele cijfers op het scorebord, behoorde tot de mogelijkheid. “Ik hoorde het publiek een paar keer ‘10, 10, 10’ roepen, maar ik was er zelf niet zo mee bezig”, zo vertelt Beelen. Toch schoot het even door zijn hoofd. “Toen het redelijk snel 6-0 was, dacht ik wel ‘het gaat hard’. Maar ik ben niet ermee bezig geweest dat we richting die tien moesten.”

Delen

Reacties

Beelen speelt pas 2 jaar betaald voetbal en is één van de Feyenoord spelers die een historische Klassieker speelt.
Uitstekende verdediger die zich volkomen terecht in de basis gespeeld heeft, en dat terwijl Trauner geen koekenbakker is.
Beelen geeft vertrouwen als hij in het veld staat, dat hij zijn eerste Feyenoord - Ajax in de Kuip met 6-0 won is zowel voor hem als voor ons een geweldige ervaring!
Geweldige aankoop geweest, rustig de elftal ingebracht. Deze speler kan je gewoon laten staan.