stengs-1

VK Sportphoto

Nieuws

Ajacied Jorrel Hato: "Het was geen doel voor mij om naar Feyenoord te gaan"

Stan

Jorrel Hato brak afgelopen seizoen door bij Ajax, waar hij ondanks de huidige kwakkelende vorm van de Amsterdammers laat zien over veel talent te beschikken. Opgegroeid in Rotterdam-Zuid had een carrière bij Feyenoord echter meer voor de hand gelegen voor de 17-jarige verdediger. Tegenover Voetbal International gaat Hato in op hoe hij als jongen uit de havenstad in de hoofdstad belandde. 

Hato begon met voetballen bij IJ.V.V. De Zwervers, dat op nog geen kwartier loopafstand van De Kuip ligt. Op zevenjarige leeftijd komt de geboren Rotterdammer zelf nog wat dichter bij het stadion te spelen als hij de overstap maakt naar Sportclub Feyenoord. "Of ik er daar al bovenuit stak? Dat zou ik niet zo snel zeggen. Maar het is gewoon een heel goede amateurclub, dus dan speel je samen met heel goede jongens”, vertelt de jonge verdediger over zijn tijd op Varkenoord."

Uitblinkend bij de amateurtak van de Stadionclub, lijkt een stap naar de jeugdopleiding van Feyenoord een kwestie van tijd. Van spelen bij de regerend landskampioen komt het echter nooit voor Hato, die wordt gescout door stadgenoot Sparta. "Volgens mij is er nooit vanuit Feyenoord gepolst. Het was ook niet per se een doel voor mij om daarheen te gaan. Tuurlijk, ik groeide op in Rotterdam-Zuid, dus mijn meeste vriendjes waren voor Feyenoord. Maar ik wilde gewoon het profvoetbal halen en ik had het naar mijn zin bij Sparta." Dit jaar liet Henk van Stee, technisch directeur op Het Kasteel, weten dat de scouts van Feyenoord de mandekker niet goed genoeg vonden. 

Uitkomen voor Feyenoord was dus niet per definitie een droom voor Hato. Sterker nog: de mandekker wordt bij Sparta opgepikt door aartsrivaal Ajax. "Ik heb er wel even een paar maanden over nagedacht, maar toen kwam het erop neer dat ik daar gewoon heel graag heen wilde. Dat kreeg ik nog wel even te horen van mijn vriendjes, maar als een club als Ajax komt, ga je geen nee zeggen. Zo dachten zij er ook over, ze waren blij voor me."

Delen

Reacties

Ah joh ******* toch op man. Als je uit zuid komt en voor sportclub speelt, dan kan het niet anders dat je op dat moment in de kuip wilt spelen. Neppe gedoe om zieltjes te winnen
Is het nog steeds niet je doel Hato? Wat een ambitieloze speler zeg. 🤣 🤣
Snap niet waarom er gehaat wordt op hem in de comments, die gozer is 17 en de dragende speler bij de neuzen.
Had hem er graag bij gehad achter hancko die wss niet te houden is na dit seizoen.
De titel is wel weer lekker clickbait achtig geschreven. 90% van wat er rondloopt (ook op Varkenoord) heeft niet alleen als doel om bij Feyenoord te spelen. Ze willen allemaal hun brood verdienen als profvoetballer. Deze jongen zegt hier helemaal niks verkeerds maar het word beetje geframed alsof hij niet bij Feyenoord wilde spelen. Maar wat hij zegt is dat hij gewoon prof wilde worden dat dat het doel was. Hij zegt zelfs maanden na te hebben moeten denken om bij 020 te gaan spelen. Prima ventje gewoon.
Je hebt geen idee wat clickbait inhoudt. Dat is nog nooit op deze site voorgekomen.
Blijkbaar de Dikke van Dalen gehad voor zijn verjaardag. Is er niet een liedje “ praat Nederlands tegen mij…” snap opmerking sowieso niet.
Haha, laat je niet kennen man. Vind het heel tof wat je allemaal doet op deze site, maar ontkennen dat hier aan clickbait gedaan wordt... Kost weinig tijd om zo nog wat voorbeelden te vinden.

Snap overigens niet waarom je dat ontkent. Ben blij dat dit geen nrc is ofzo
Was niet goed genoeg lees ik. voor onze club Dat zegt alles over het niveau van 020 op dit moment waar hij boven de rest uitsteekt
Een jongen uit Zuid die niet bij Feyenoord wilde spelen..
Dan lees ik geeneens verder Die spoort niet.
Een jongen uit Rotterdam, die in een van de beste jeugd opleidingen terecht komt, Sparta, en daarna nog een stap hoger uitkomt. Er zijn zat jongeren die uit (de buurt van) Amsterdam komen en bij bijvoorbeeld Feyenoord jeugd uitkomen. Niks mis mee. We zijn toch geen Bilbao die alleen spelers uit eigen regio aanneemt
is toch veel mooier. jongens uit de regio
Kokcu kwam ook uit Haarlem, boeiend.
Feyenoord heeft hem nooit de kans geboden, en het zou heel vreemd zijn als hij nu bij Ajax in het eerste speelt en roept dat hij liever bij Feyenoord gespeeld had.
Feyenoord vond hem niet goed genoeg en dat hebben ze tot nu toe goed gezien. Hij doet leuk mee voor zijn leeftijd, maar echt een topper zoals Geertruida/Hancko gaat hij niet worden
Wat hadden we toen een klote scouting. Je kan lullen wat je wil. maar ik had hem graag in de kuip gezien. Net als Dunfries, hoofdscout Maupie. Op basis van en door wie zijn die gasten als scout aangesteld.
had gewoon op de bank gezeten bij ons
Missen we niks aan.
Santi zou elke week wel tegen hem willen spelen.
Prima speler voor de nr. 16 van de Eredivisie
Nog wel 16... we gaan voor nr 19 😆
(KKD)
Niet perse een doel om naar Feyenoord te gaan..haha nee wel om bij een amateurclub te blijven voetballen met je Feyenoord tenue en Feyenoord sjaal
Volgend jaar schitteren in de KKD.🤣🤣🤣