Bevestigd
img-4581-1

Twitter

Nieuws

Ajax-aanhang laat spoor van vernieling achter na verloren bekerfinale

Van de redactie

Zondagavond speelden Ajax en PSV de bekerfinale in De Kuip. De strijd op het veld eindigde in een bekerwinst voor de Eindhovenaren: 1-1 eindstand, na verlengen en de strafschoppenserie trok PSV met een 2-3 penaltyscore aan het langste eind. Maar niet alleen op het veld ging het er verhit aan toe.

Enkele Ajax-aanhangers hebben wederom een spoor van vernieling achtergelaten aan Stadion Feijenoord. Op foto's valt te zien dat ondermeer stadionstoeltjes, wc-potten en wasbakken toegetakeld zijn, ook zijn er stickers geplakt en zijn er tegels beklad met opmerkelijke teksten.

Volgens informatie van RTV Rijnmond heeft de politie zondag rond de bekerfinale om en nabij vijftig personen aangehouden. Zij werden voornamelijk gearresteerd vanwege belediging, discriminatie, illegaal vuurwerk en vernieling.

In 2022 streden beide elftallen ook om de beker in De Kuip. Ook rond die wedstrijd werd er huisgehouden op- en om de tribunes, voornamelijk door Ajacieden. Stadion Feijenoord koos er destijds voor om de rekening via de KNVB naar Ajax te laten sturen, om zodoende de geleden schade financieel te verhalen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Helemaal niks in Amsterdam. Oh een half stoeltje van de beste club van Nederland
Meneer v Praag ik wacht a een tijdje op jouw reactie. Het is stil aan de overkant.
Supporters van die jankclub nooit meer toelaten in De Kuip..

Er is helemaal niets dit seizoen in Amsterdam dus dan maar lekker slopen??

Nu ben ik benieuwd of alle praatprogramma’s vanavond hier los over gaan…
Denk niet dat het hier over gaat grachtengordel he
AD is ook wakker geworden....

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/directeur-schrikt-van-schade-aan-de-kuip-na-bekerfinale-er-is-flink-huisgehouden~a7ceda8e/
Waarom lees je hier nergens iets over in de MSM?
https://www.rijnmond.nl/nieuws/1663044/vernielingen-in-de-kuip-en-station-rotterdam-stadion-na-bekerfinale-ajax-psv
Maar niets in de nationale media of mis ik iets?
Nee je mist niets willyment, zolang het geen Feyenoord supporters zijn die als "help mijn man is klusser" doorgaan is het geen nieuws ;-)
https://www.telegraaf.nl/sport/1395473533/zware-vernielingen-in-de-kuip-bij-bekerfinale-er-is-flink-huisgehouden
WTF nergens in het nieuws wordt hier over gesproken. Ook niet over de spreekkoren richting Simons.. Als een kind een leeg plastic bekertje op het veld gooit waar niemand in de buurt is wordt de wedstrijd slitgelegd . Ben het ff kwijt
Ja moeilijk te begrijpen. En oneindige voorraad fakkels mee naar binnen ("we gaan écht goed controleren hoor") spreekkoren de hele wedstrijd, en deze vernielingen. En dan heeft het AD het lef om te schrijven:

"Gisteren gedroeg dat publiek zich overigens keurig. Nog geen spatje bier bereikte het veld."

Wat overigens ook niet klopt, ik heb bij de PSV-goal wel wat zien vliegen.
Je slaat de spijker op z'n kop. Als Feyenoord het was geweest waren er weer Kamer vragen gesteld. En dit is geen Calimero opmerking maar een feit.
Zijn er niet meer foto's van het spoor aan vernielingen dat, dat paupervolk heeft achtergelaten? Zou een keer goed zijn dat dit ook in de mainstream media getoond wordt.
https://www.rijnmond.nl/nieuws/1663044/vernielingen-in-de-kuip-en-station-rotterdam-stadion-na-bekerfinale-ajax-psv
En dan zeggen ze in 020 wat van ons... Alsof dit normaal gedrag is...
Helaas hebben wij ook zulke parasieten er tussen zitten.Als ze in het buitenland komen slopen ze ook van alles binnen en buiten het stadion.Blijf gewoon eens met je poten van andermans spullen af
Benieuwd of dit ook zo groot in het nieuws komt? 1 bekertje op het veld en de kranten staan vol van welke eredivisie club dan ook en dit lees ik nog nergens anders…
10k per stoeltje, lullen we nergens meer over.
Precies Ajax laten opdraaien voor de kosten, en nu horen we niks van die linkse *** van Halsema, nee tuurlijk niet dit is normaal.
Voorstel: De wedstrijd om de Johan cruyffschaal in de snelkookpan van 020 laten spelen . Ben benieuwd wat er dan van dat stadion overblijft. zal dan opnieuw opgebouwd moeten worden.
Heel eerlijk, zijn we hier verbaasd over? Ik niet iig
Met een beetje slimme planning financieren ze de hele renovatie. Kunnen we ook geen vernielingen melden op de derde ring?
Buiten het slopen van de toiletten is het nou niet zo dat wij zelf altijd de kuip netjes achterlaten
Wat zeg jij nou weer, gooi misschien een bekertje op de grond maar heb nooit een stoeltje gesloopt zien worden of iets in de fik zien gaan
Gaat het wel goed met je?
Heb jij ooit mede-Feyenoorders onze eigen Kuip zien slopen?
Ik zou zeggen; Probeer het een keer uit, een stoeltje afbreken in ons eigen stadion. Moet je eens kijken wat er met je gebeurt.
Lekker de rekening sturen van een hele renovatie
Het is gewoon lachwekkend dom. Maar wel gratis vernieuwd toiletten en stoelen.
Ach ja, dit zag iedereen na de verloren halve finale van 020 natuurlijk allang aankomen, het was alleen afwachten wat er vernield zou worden