spandoek-feyenoord-lazio

VK Sportphoto

Nieuws

Ajax blokkeert ruim honderd kaarten voor duel met Feyenoord

Van de redactie

Ajax heeft ruim honderd entreebewijzen voor de Klassieker van komende zondag geblokkeerd. Volgens de club zijn de bewuste tickets op de zwarte markt verhandeld. Ajax verwacht nog meer tickets voor de wedstrijd tegen Feyenoord te gaan blokkeren.

Feyenoord en Ajax strijden zondag in een uitverkochte Johan Cruijff Arena om de koppositie van de Eredivisie. Het belooft een absolute kraker te worden in de race om de landstitel. Feyenoord verdedigt een voorsprong van drie punten. Ajax heeft een beter doelsaldo. Feyenoordsupporters zijn bij het duel niet welkom. Sinds 2009 geldt dat de wedstrijd tussen beide rivalen zonder supporters van de uitspelende ploeg worden gespeeld. Op verkoopsites worden er kaarten voor honderden euro’s per stuk voor de topper aangeboden.

Feyenoord kent een fanatieke schare supporters die erom bekent staan geen wedstrijd van hun club te willen missen. Onlangs reisden nog honderden supporters af naar Polen voor de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, terwijl daar officieel geen Feyenoordfans aanwezig mochten zijn. Ajax sluit niet uit dat de geblokkeerde kaarten in handen zijn gevallen van Rotterdamse fans.

Ajax doet doorlopend onderzoek op verkoopsites, en naar het aankoopgedrag van relaties. Kopers die zich begeven op de zwarte markt, lopen de kans dat ze niet worden toegelaten. Zwarthandelaren riskeren een stadionverbod van 18 maanden en een boete van 450 euro.

Delen

Reacties

Lekker toch 🔴⚫⚪🔥 Feyenoord scharen sowieso overal wereldwijd aanwezig 💯