VK Sportphoto - Feyenoord Ajax Klassieker Rook Vuurwerk Groen Groene Trainer Arne Slot

VK Sportphoto

Nieuws

MATCHDAY • Feyenoord op zoek naar goed resultaat in de Klassieker

Twan

Feyenoord wist afgelopen donderdag met een sterke overwinning op Shakhtar Donetsk een plek in de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Vandaag, drie dagen later, speelt Feyenoord de Klassieker in Amsterdam. Een wedstrijd die wel eens bepalend kan gaan worden voor dit seizoen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen
Vanmiddag zal de 67e editie van de Klassieker in de Arena zijn in competitieverband. Het is algemeen bekend dat Feyenoord het lastig heeft bij wedstrijden in de hoofdstad. Feyenoord kwam elf keer als winnaar uit de strijd. 23 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, en 24 keer ging Feyenoord puntloos huiswaarts. De laatste overwinning in de Arena dateert van 28 augustus 2005. Destijds eindigde de Klassieker in 1-2.

In speelronde 17 werd de Klassieker in de Kuip gespeeld. Het spel ging gedurende de wedstrijd op en neer. Igor Paixão opende namens Feyenoord de score in de 34e minuut met een knap afstandsschot. Ajax wist uiteindelijk in de 71e minuut terug te komen via een doelpunt van Davy Klaassen. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar de beladen wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De Klassieker is de wedstrijd van het jaar en kan grote impact hebben op de titelstrijd. Als supporter kan jij daar volop van meeprofiteren. Verschillende bookmakers bieden enorme welkomstaanbiedingen. Pak nu 350 euro met de Klassieker.

Laatste vijf resultaten in competitieverband

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2022/2023 Feyenoord Ajax 1-1
2021/2022 Ajax Feyenoord 3-2
2021/2022 Feyenoord Ajax 0-2
2020/2021 Feyenoord Ajax 0-3
2020/2021 Ajax Feyenoord 1-0

Huidige vorm
Sinds het ontslag van trainer Alfred Schreuder wist Ajax onder Johnny Heitinga alle zeven eredivisiewedstrijden te winnen. Met vlagen speelt de club uit de hoofdstad hun tegenstander van de mat, maar er zijn ook wedstrijden waar het spel stroperig verloopt. Ajax heeft overigens wel een lastig resterend schema op het programma, waarin onder andere bezoekjes aan PSV en FC Twente en een thuiswedstrijd tegen AZ te vinden zijn.

Waar Heitinga in de Eredivisie tot dusver succesvol is, lukte dat in Europa niet. In de tussenronde van de Europa League werd Ajax uitgeschakeld door Union Berlin. De club waar Feyenoord afgelopen seizoen wel twee keer van wist te winnen.

Afwezigen
Ajax: Ahmetcan Kaplan (knieblessure), Devyne Rensch (twijfelgeval)

Feyenoord: Quinten Timber (voetblessure), Justin Bijlow (polsblessure), Patrik Wålemark (bovenbeenblessure)

Prognose
De Klassieker in de Arena is in het verleden altijd een moeilijke wedstrijd gebleken. De statistieken zijn niet positief voor Feyenoord, en de laatste competitieoverwinning in Amsterdam was 18 jaar geleden. Ajax heeft het voordeel dat het een hele week kon voorbereiden richting de Klassieker, die ook voor hen heel belangrijk zal zijn. Feyenoord kon slechts vanaf vrijdag volledig focussen op het duel.

Wel beleefde Feyenoord de gedroomde generale repetitie tegen Shakhtar. Het veldspel verliep vloeiend en de selectie schoot met scherp. Al lijkt Ajax toch van een hoger kaliber dan de Oekraïense ploeg.

Op basis van het verleden en de verminderde voorbereidingstijd zal het voor Feyenoord een lastige klus worden. Een overwinning zou een fantastische uitgangspositie zijn, maar zowel de trainer als de supporters zullen ook genoegen nemen met een gelijkspel, een resultaat dat ook voor het laatst in 2015 neergezet werd.

Maak de wedstrijd nog spannender door een gokje te wagen op deze competitiekraker. Pak 350 euro met de Klassieker.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+

Delen

Reacties

Ik heb heel veel vertrouwen in dit team en trainer. Het is een bijzonder seizoen. Ik ga voor een overwinning deze middag.
Kameraden ik ben een die hard feyenoordfan. Ik ben heel positief ingesteld in het leven, maar 1 ding wat ik heb geleerd door de jaren heen, is dat ajax altiid van Feyenoord wint in de arena en feyenoord altijd weer wint van psv.
Het is een soort vloek wat heerst en ook vandaag zullen we jammer genoeg verliezen.
Al heel de week stress in mijn lijf, laat het nu maar beginnen
Spanning begint te komen. Het kan alle kanten op: verliezen is helaas ‘gewoon’, puntje is een resultaat, maar winst is natuurlijk ook mogelijk. Eerlijk is eerlijk: als het eerste resultaat niet uitkomt, ben ik waarschijnlijk prima tevreden. Zou natuurlijk wel lachen zijn om Johnny extra pijn te doen door in elk geval in het slotstuk een resultaat er uit te slepen!
Heb 3-1 ingevuld.voor 020.als we winnen ben ik blij verliezen we is m'n bankrekening blij😂
Heb je serieus toto op 020 gezet? Dat zou ik echt nooit kunnen hoor……
Ja omdat ze altijd wel weer het geluk hebben.Een of ander manier kunnen we nooit winnen van die sjampoos
Dit seizoen is alles anders,, ditmaal pakken we hun
Voor je bankrekening kun je beter inzetten op Feyenoord... Bijna 5x je geld als we winnen... (4.75 nu om 9.26u)... Echt belachelijk met een wedstrijd die gewoon 50/50 is in mijn ogen...
Hoop dat ik niks verdien😂😂😂
Het wordt wel eens tijd hoor, opvreten die neuzen!!!
Come on Feyenoord, we laten ze beven