arne-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Algemeen Dagblad noemt 5 redenen waarom Slot zou blijven

Van de redactie

Feyenoord presteert dit seizoen boven verwachting nadat het afgelopen zomer te maken kreeg met vele wisselingen in de selectie. De Rotterdammers zijn desalniettemin de trotse koploper in de Eredivisie. Met nog zeven competitierondes te gaan heeft Feyenoord een voorsprong van acht punten op naaste belager Ajax. Bovendien staat er ook nog een tweeluik in de kwartfinale van de Europa League op het programma, waarin AS Roma de tegenstander is. 

De uitstekende prestaties blijven ook in Europa niet onopgemerkt. Arne Slot staat inmiddels op het lijstje van meerdere clubs. De vraag gaat worden of de trainer deze zomer voor Feyenoord is te behouden. Het Algemeen Dagblad tekent vijf redenen op waarom de succesvolle trainer weleens voor een langer verblijf in De Kuip zou kunnen kiezen.

De eerste reden is het opwaarderen van zijn honorarium, door de krant ook wel de 'Diego Simeone-constructie' genoemd. “De Argentijnse oefenmeester van Atlético Madrid is met een jaarsalaris van veertig miljoen euro de bestbetaalde trainer ter wereld, omdat het succes van de club volledig te danken zou zijn aan de aanpak van Simeone”. Volgens het AD kan Feyenoord het salaris van Slot verdubbelen en daar als consequentie aan verbinden dat hij niet verkast voor de zomer van 2025. “Dat is financieel vast haalbaar in De Kuip en zou een poging waard kunnen zijn. De kans dat Slot zo’n dubbel salaris snel terugverdient voor de club is best groot, door het vergroten van de transferwaarde van zijn selectie of via extra inkomsten uit Europees voetbal", aldus de krant.

Ten tweede wordt aangehaald dat Slot een familieman is. Met kinderen op de middelbare school en de wens hen in de buurt te hebben, lijkt de stap naar een buitenlandse club te vroeg te komen. Als derde reden wordt genoemd dat Feyenoord, met acht punten voorsprong in de competitie, zich op kan maken voor een seizoen met Champions League-voetbal. Niet veel clubs kunnen een trainer het podium van het miljoenenbal bieden.

Het vierde argument voor een langer verblijf is het feit dat Slot kieskeurig is. Het Algemeen Dagblad refereert naar uitspraken van de trainer in de podcast Open Vizier. Daarin liet hij weten dat een club hem alleen moet aantrekken omdat ze willen dat hij het aanvallende voetbal introduceert dat hij speelde met SC Cambuur en AZ, en momenteel speelt met Feyenoord. 

Tenslotte kan Feyenoord er ook simpelweg voor kiezen om de trainer niet te verkopen. Slot heeft recentelijk zijn verbintenis verlengd en staat nog tot medio 2025 onder contract.

Delen

Reacties

nog niet eens een crowdfunding voor een mega honorarium voor Arne. Er zijn vast wel havenbaronnen die ook van Arne in Rotterdam genieten
Ben zeer bang voor het tijdperk na Slot.
Ik zou het hem zo gunnen om te beste trainer aller tijden te worden. Lekker een tussenstap maken bij Brentford of Brighton of een andere club in Europa met een goed beleid en een voetbalcultuur die past bij de counterpress-ideologie van Slot. Lekker in Engeland wonen in een dikke villa en dat je kinderen naar Cambridge of Oxford university kunnen. En daarna de stap maken naar de wereldtop.
Ik zou hem wel voor Barcelona willen zien staan .
Het afbreukrisico bij dat soort clubs is extreem hoog en het zullen nooit 'succes verzekerd-clubs' worden, zelfs niet voor Arne Slot. Hooguit bij een Newcastle-achtige overname, zijn clubs uit de middenmoot van de Premier League een interessante optie. Kortom, je geeft hem een heel slecht advies, dat hij zich ook vast niet ter harte zal nemen.
Ik gun hem om beste trainer aller tijden bij Feyenoord te worden.
Dan zal hij de CL moeten winnen om Happel te overtreffen.
Precies. Laat hem een poging doen. Beetje beter contract en gaan.
Niet erg reëel, maar wel een mooi streven.
Hoe maken we Koning Slot(ball) nog meer blij en trouw? Roept u maar...
Hij mag in het mooiste stadion van Europa de hoofdtrainer zijn.
Juist. Verdubbelen die Fee en deze topsport-revolutie doorzetten! Alle fans naar de openbare trainingen en creatieve kados geven, hele staf en omgeving
Gewoon alles op alles zetten om koning slot te behouden kom op .