yv20210405-8320op

VK Sportphoto

Nieuws

Algemeen directeur FC Dordrecht over samenwerking: "Het is echt een win-winsituatie"

Twan

Play-offs voor promotie lijken steeds waarschijnlijker te worden voor FC Dordrecht. De nauwe samenwerking met Feyenoord lijkt één van de hoofdredenen voor het voortvarende seizoen van de KKD-club. Algemeen directeur Hans de Zeeuw is positief gestemd over de samenwerking.

"Zonder de hernieuwde samenwerking hadden we nu niet zo hoog gestaan op de ranglijst. Dat durf ik wel te zeggen," vertelt De Zeeuw tegenover Voetbal International, "maar aan de andere kant heeft iedereen het nu over de spelers die we huren van Feyenoord. Zij zijn hartstikke goed, dat ontken ik niet, maar daarmee doe je wel een aantal andere jongens tekort."

Mark Ruijl, Head of Global Football bij Feyenoord, is de spil in de samenwerking. Naast de huurlingen uit Rotterdam was hij ook betrokken andere aanwinsten van Dordrecht. "Onze jongens, zeg ik dan maar, maken ook stappen. Denk aan iemand als John Hilton, die we in de Tweede Divisie hebben opgepikt en nu gewoon basisspeler is. Maar ook
Rocco Shein en René Kriwak.'

Nieuw leven

Een samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht is niet helemaal nieuw. "We hadden al eerder een samenwerking met Feyenoord, maar die zegden zij destijds op. Een andere tijd met een andere directie bij Feyenoord, zal ik maar zeggen." De Zeeuw zag mogelijkheden toen Feyenoord organisatorisch vernieuwde. "Nadat de huidige directie was aangetreden, heb ik de banden weer aangehaald. Ik had er een goed gevoel bij."

"Mark, toen de hoofdscout van Feyenoord, zocht naar een club om mee samen te werken. Er zijn nog wat clubs uit de KKD genoemd, maar Mark was heel stellig en wilde het liefst met ons samenwerken. Dennis te Kloese was toen net begonnen en vond het prima." Het blijkt een goede keuze te zijn geweest van Ruijl. FC Dordrecht bevindt zich momenteel op een vierde plek na jaren onderin te bungelen. "Nu ziet Feyenoord ook dat de samenwerking vruchtbaar kan zijn. Het is echt een win-winsituatie."

FC Dordrecht geniet niet alleen van de sportieve prestaties. De Schapekoppen hebben ook afspraken met Feyenoord over eventuele transfers van de huurlingen. "Ook op dat vlak is het win-win. Er ligt een duidelijke overeenkomst op dat gebied en dat moet ook. Als je beide partijen tevreden houdt, dan heb je een goede basis om samen door te gaan." aldus De Zeeuw.

 Delen

Reacties

Komt 't Zand wel terug. Daar zit de gehele 1e divisie achteraan
volgens mij kunnen ze beter niet echt promoveren
Daar zat ik ook aan te denken, denk dat het zo erg goed werkt, en als je wel promoveert dan krijg je toch weer van die verhalen van belang Feyenoord gaat voor en andere clubs die gaan zaniken.
Die Santoni en Bosschaart doen het gewoon geweldig.
En dat onder 21 ja zal je zien dat ze nu kampioen worden en dan nog niet promoveren.
Kan zomaar gaan gebeuren
Werkt een stuk beter dan elke keer tevergeefs hopen op promotie van het jong elftal. Dan maar een soort sattelietclub in de KKD