feyenoord-psv-alexandersl-52

Alexander Santos Lima / alexander.santoslima

Nieuws

Hancko: "De mensen hier zeiden dat de wedstrijd over jaren nog terug zal keren in kranten en op televisie"

Liban

Feyenoorder Dávid Hancko is deze week uitgeroepen tot AD Sportwereld-speler van de maanden februari en maart. Deze onderscheiding werd hem in de nasleep van een geweldige klassieker overhandigt. “Met 6-0 lever je wel een signaal af.”

De spelers van Feyenoord zijn volop in de media na de eclatante overwinning in de klassieker van afgelopen zondag. Ook doelpuntenmaker Dávid Hancko, die even zijn adem inhield nadat hij zijn kopbal in het doel zag verdwijnen. “De mensen hier zeiden dat de wedstrijd over jaren nog terug zal keren in kranten en op televisie. Dat is mooi. En ik scoorde nog ook, maar ik vreesde voor buitenspel. Daarom juichte ik ook niet zo enthousiast. Maar de kans is groot dat wij als spelers over een jaar of tien nog eens gebeld worden over deze wedstrijd.”

De Slowaaks international die de afgelopen weken opvalt met zijn doelpunten is blij met de bevestiging van zijn constante prestaties de afgelopen 2 jaar. “Vorig seizoen won ik het klassement en was ik niet één keer in het seizoen de beste van de maand. Maar mijn prestatie hangt natuurlijk niet af van het maken van een doelpunt of het leveren van een assist.  Als dat wel gebeurt, is het iets extra’s. Het is wel lekker om te scoren en zeker precies voor het meest fanatieke publiek. Wat ik vooral uit zo’n prijs haal en uit het feit dat ik weer hoog in het klassement sta, is de bevestiging dat ik constant presteer. Voor een verdediger heel belangrijk. Op een goed niveau. En de waardering is fijn, natuurlijk."

Waar supporters niet uitgesproken lijken te raken over de zege van afgelopen zondag gaat bij Hancko alweer de knop om richting het komende duel. “We moeten plek twee nog veiligstellen. Voor nu is Fortuna Sittard belangrijker. Ajax was mooi, maar het is geweest, we kijken weer vooruit", besluit de linkspoot.

Delen

Reacties

Jezussss, wat kan je toch houden van zo'n joch😁
Wat heeft je zus er meevandoen dan
Tja, maar hunnie zijn op dit moment aangeschoten wild. Leuk om lekker terug te kunnen treiteren, maar hunnie verliezen ook van NEC of Heerenveen....
Deze wordt zeker nog over jaren teruggekeken. Bij mij tot nog toe nog iedere dag, wat de doelpunten betreft althans……..
Hoe top zal het zijn als deze jongen nog een jaar zou blijven!!? Het zal echt extreem moeiljjk zijn om hem in in het team te houden. Door zulke spelers kan je ver komen in europa
Volgend jaar gewoon nog eens lekker dunnetjes overdoen
Legendarisch, historisch en ik was erbij.
Wat kan het leven van een Feyenoord supporter mooi zijn, ons Cluppie speelde de Amsterdamse goden helemaal de hemel uit.
Ik was erbij, en zal deze wedstrijd nooit meer vergeten. Mijn dochter en ik stuiteren nog steeds na van de enorme Kuip extase en dit fenomenale resultaat tegen de sportieve aardsvijand.
Wat is er waar van het gimenez gerucht naar spurs?
Niks. Want dat gerucht loopt al een jaar lang
Wordt nu wel wat meer hardnekkig.
wat heeft deze vraag met het artikel te maken?
Helemaal niks. Maar aangezien er geen artikel over is en ik wel de vraag heb stel ik de vraag.
Off moet alles maar ontopic zijn?
Blij dat ik er bij was met mn dochter. Dat vind ik toch altijd het leukste en al helemaal bij zoiets historisch…
Zijn momenten als deze die je met je familie nooit zal vergeten.
En dat is helemaal waar. Ook ik kijk met warme gevoelens terug naar de tijd dat m'n pa me aan zijn hand meenam naar t stadion. Wat had hij deze stralende zondag, uiteraard samen met z'n dochter die nu zelf oma is, genoten.